Helt naturliga frivolter i torpidyllen

Senaste inläggen

Av Skogsfrun på Dal - 21 december 2015 18:27

 

God jul och Gott Nytt År!

önskas alla trogna bloggvänner

 

Tack för att ni stått ut med mitt sporadiska uppdykandet senaste tiden, det har varit lite turbulens på torpet kan man säga.

Ingenting är beständigt,förändringens vind har fått oss i gungning.

Vi får se tiden an och anpassa oss.

Styrka behövs, lätt blir det inte.

 

Julen är trots allt ett välkommet avbrott som för med sig lite pyssel, skingrar tankarna och tröttar ut kroppen.

Men själen låter sig inte luras.

Om natten kryper inga tomtar ur vrårna men oroliga tankar som inte vill släppa taget. Detta har nog de flesta upplevt någon gång -och genomlevt.Det gör vi säkert här också!

 

 

ANNONS
Av Skogsfrun på Dal - 14 december 2015 11:00

RR Lussegubbe, klart piggare!

 

Den 2 dec väcktes skogsfrun av förtvivlade rop från undervåningen

där låg RR hjälplöst i en hög efter att ha dröst omkull.

Mitt i natten -kl 3 hade han blivit törstig och gått till köket för en slurk, det skulle han inte ha gjort.


Gjort är gjort och det blev att ringa 112, ambulans kom inom en 1/2 timme. Fraktur konstaterades på vänster ben och iväg det bar. Inte helt lätt i våra trånga utrymmen men det gick vägen. Till Näl förstås där han i skrivande fortfarande befinner sig.

Opererad med en spik för höftledsfraktur ligger han pall och terroriserar personalen efter bästa förmåga.


       

Bästa vännen Maki kom som ett skott och tröstade skogsfrun som lider av ensamhetsfobi.

Ludde blev också glad för sällskap, inte minst vid matbordet där det serverades speciellt läckra trösterika rätter. Vad sägs om Västerbottenostpaj och  Risotto på svamp och rostade rotsaker.


   

Se så glada vi är på morgonkvisten, tror det var en valsmelodi.Skogsfrun kastade av sig mossan och svängde sina lurviga. Ludde blev uppspelt och ville vara med.

Men Maki kunde inte stanna för gott, det finns en som i sin tur i så fall börjar sukta efter sällskapet. Skogsfrun föll ner i ensamhetsträsket igen tills....


     

Värmlandsvännen kom farande och vi drog till havs. En dag med västlig vind när Vänern låg blank och solen lyste vår strandpromenad.

Underbart är kort men ensamhet kanske går att vänja sig vid....


     

Känns bättre nu när RR visade sig klart piggare vid besöket på Luciadagen.

Hann precis hem innan mörkret sänkte sig över nejden. Köpingen strålade av ljus.
ANNONS
Av Skogsfrun på Dal - 1 december 2015 15:41


 

Så är vi inne i december -julmånaden.
Hur ska det bli här undrar man men fortsätter att kämpa en dag i taget.


 
RR sängliggande och fjärrskådande, ängsligt att lämna hus och hem ens för en skogspromenad. Brasan är ett riskmoment som måste tas, att utmana ödet är nödvändigt för att inte alldeles få fnatt. Muskler liksom själ behöver frisk luft och motion.   
Apropå motion kom idén om en motionscykel upp, väldigt bra när vägarna blir hala så man inte kan sträcka ut ordentligt utan går på spänn. En kär vän hittade en bättre, begagnad på nätet och nu står den fine pållen* i vardagsrummet, alltid redo.


  De riktiga pållarna är i fin form och har vintersemester.Gjorde ett litet bildspel från en av våra stavgångar utmed Pilgrimsleden,
håll till godo och häng med!Bild 1: vi går hemifrån 2: Ludde släcker törsten 3: vädrar en ekorre

4: vi passerar snöbärshäcken
5: en porlande bäck,6: en buss på 45:an 7: fina rönnbär 8: galoppsträckan

9: vi närmar oss smålandstorpet 10: ser ni den sovande damen i mossan?

11: ovanför mossgravarna 12: dito
13: hemma igen 14:Ludde slipper selen 15: selen på sin plats på verandan.

Av Skogsfrun på Dal - 13 november 2015 16:25

  Vi har haft uppskattat besök!

Fjällan från Fjäll dimper ner i Köpingen per buss när skogsfrun kallar.

RR är krasslig och sängliggandes så ett par villiga och friska armar uttnyttjas här å det grövsta. Skogsfrun skäms men nöden har ingen lag sägs det och Fjällan påstår att hon tycker det är roligt. Det skamfilade samvetet repar sig en smula.

Vandringarnas tid är dock förbi. Vi hölls på de närmaste stigarna med Ludde i koppel.


Glädjande nog har hans sårskador läkt fint,

skogsfrun har följt vettens ordination till punkt och pricka.

Den mirakulösa Manuka-honungen gjorde nog susen, den rekommenderar vi!

Verksam vid många krämpor och sensationellt läkande.

Ludde har alltså hållits i stillhet och skogsfrun har ju ett dåligt knä, det ska man visst nonchalera. Rörelse trots smärta, rekommenderas vid artros men så värst kul är det ju inte. Om det nu är artros...?


Novembervädret förnekar sig inte -regn och rusk och korta dagar.

Det handlar om att uthärda och hitta på inomhusaktiviteter.

Någon stugsittare blir man inte i vilket fall när det finns hästar i hage och stall.

Tur att man gillar väder av alla de slag....

Ombyte förnöjer sa gubben och bytte kalsonger.


Av Skogsfrun på Dal - 6 november 2015 08:42

  Här hände det, på vägen nedanför.


Nej vi fick allt krypa till korset i onsdags...eller rättare sagt ta bilen till vetten.
Luddes has svullnade och skogsfrun blev orolig. Röntgen visade inga brott eller kross skador men en av angriparens huggtänder hade gått djupt in och vetten var mycket orolig för ev inflammation i leden och ville skicka oss till djursjukhus för spolning, vilket de inte hade resurser till. De närmaste är Karlstad och Göteborg! Nej nej, det var ju inte att tänka på, RR ensam hemma och  12 mil mörkerkörning för en i sådana fall halvblind skogsfru.  Det spolades på plats så gott det gick, stark medicin och daglig sårtvätt samt krage för no slick, blev hela konceptet.


       
För stor tratt       såret fram på hasen    och bak            fixad tratt


Ludde är en lugn och tålmodig patient, kragen var jobbig i början men han vande sig fort. Tabletterna var svåra att lura i honom, han skiljde enkelt skinkan från det mystiska obekanta och spottade ut. Matte fick ta fingrarna till hjälp och stoppa ner medikamenten i halsen direkt.
Ska prova i köttbullar, men han är svår att överlista, vår Einstein.

Redan på Torsdag skuttade Ludde på alla sina ben och det var härligt att se.
Om en  vecka sa vetten, får ni höra av er om inte svullnaden i hasen gått ner, då blir det remiss till djursjukhuset. Hoppas och HOPPAS! att vi slipper.

Det har varit jobbiga dagar, alla extra resurser har aktiverats och det har tråcklats ihop,  RR:s alla läkarbesök och Luddes bekymmer. Ludde har fått många bilresor vilket han ju älskar -kan ligga i bilen och iaktta folk och hundliv hur länge som helst. Tur att vädret är så onaturligt milt så det inte blir för kallt i bilen. Yarisen är hög inuti som en skåpbil vilket ger gott utrymme för hund med tratt.

Har tänkt om ifråga om ersättning från ägaren till hunden som bet, får nog anhålla om ett bidrag till denna nota som jag än inte fått men anar når höjder. Självrisken är 2.600  medicinerna har gått löst på 500 och ersätts inte.
Ack ja efteråt önskar man alltid att framförhållningen varit en annan och bättre.
Om inte om hade varit....!

Av Skogsfrun på Dal - 1 november 2015 18:16

       

Idag hade vi otur på morgonprommen, Ludde råkade i luven på Stora Hunden, den som ryckt ut en gång förut och då fick både Husse på elcykeln och Ludde på fall.

Då var hunden lös i trädgården, hade visst smitit ur. Idag orkade inte Hundens matte  hålla in den, så Ludde blev biten i låret och linkar nu på 3 ben.

Det hände när vi var på hemväg från ån, Ludde sprang före till sin tall där han brukar ligga och vänta på att få bollen kastad. I kurvan kommer Hunden gående i långt koppel, ägaren hade inte en chans att hålla in den. Ludde blev nog överraskad och hann inte undan. Hundens matte var bekymrad och bad om ursäkt men det var ju också vårt eget fel så; no hard feeling. Ludde äter men ligger helst still och matte har inget sällskap till stallvändorna. Hoppas han är bättre i morgon.


    Igår plockade vi fallfrukt.

Väldigt riklig skörd i år, det gillar hästapållarna som mumsar så äppelsaften dryper ur mulmunnarna. Men vad är det där för ett konstigt äpple med snöre, undrar visst Ludde.

Hahaha, det är matte som skojat och lagt dit hans favoritleksak.


     

Fyndat på Smyrna loppis i veckan. Inte ofta man hittar bäckebölja nu för tiden så skogsfrun blev själaglad. men vad står det i texten? Någon med goda ögon och språkkunskapr som kan tyda?Av Skogsfrun på Dal - 31 oktober 2015 21:16

   

Allhelgona. Då tänder vi ljuslyktan på verandan

minns våra kära alldeles särskilt men de finns alltid med oss.


Av Skogsfrun på Dal - 30 oktober 2015 17:13

  Vad kikar Ludde på? 

 

Väckarklocka...varför då?  Hade ställt den på 6 men vaknade av ett djurskri utanför i mörkret kl 5. Blev orolig för Mirre, som är ute och smyger om natten och störtade upp.
Ingen fara han kom in hel och ren  när dörren öppnades och strök sig, insmickrande som vanligt mot mina ben.


  Gammal bild men visar gränsöverskridningen.


Ingen idé att kojsa, vi hade tid hos Dr kl 8.30 så lika bra att börja dagens id.
Frukost och hästapållarna...men vad var det med dom? Inte särskilt hungriga, konstigt.
Skogsfrun funderade inte mer på saken utan ilade vidare i programmet.
Råkade efter en stund titta ut genom fönstret och får se Idunn ute på stora betet nafsande efter gräs i tuvorna. Aj aj! Hur hade hon kommit dit.

Stövlarna på och ut igen, jaha här krävdes slägga och strömmätare, eltråden låg på marken och flera stolpar lutade på trekvart. Nu fick skogsfrun lägga på en rem för att vi skulle hinna till Köpingen och passa tiden hos Dr.
Vi klarade det!


  Tjocksmockarnas Mecca. Nej,idag regnade det inte.


Slank in på konditoriet och tröståt en skum pumpabakelse och delade en läcker giffel, sedan till apoteket och hämtade ut några nya medikamenter, därefter storhandel på Hemköp.


 
Nu var skogsfrun något mör både till kropp och själ men middag ska alltid fixas och sen hästarna igen. Morgonpromenaden hade vi inte hunnit med så det blev en skogslufs på eftermiddagen istället. Satt en stund på tunet , slappnade av och tömde skallen.
Stillheten rensade bort stressen. En mygga passade på att förse sig, varsågod, skogsfrun som fått sommarkänslor var med på åderlåtningen.
En sån dag! 

Hej och välkommen!.....


- till Torpet i det vackra Dalsland.
Om kommentarer läs mer...

Klicka för större bilder!

 

Fråga mig

54 besvarade frågor

 

Översätt

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Oss emellan...

Länkar

 

 

Vädret

Väder Mellerud

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se