Helt naturliga frivolter i torpidyllen

Direktlänk till inlägg 28 februari 2018

Stelfingrad rapport från köldens rike.

Av Skogsfrun på Dal - 28 februari 2018 15:26

   

En period av iskyla från Sibirien utsätter oss för stora påfrestningar.

Trafikolyckor i närmaste omgivningen, är legio.

Man håller sig och yarisen vackert hemma och avvaktar ljusare tider, kanske redan på Torsdag. Förråden börjar tryta. Värst är det med osten som krymper oroväckande.

Men även annat som man vant sig vid att betrakta som livsnödvändigt.


Klimatet inomhus är fullt acceptabelt även om fingrarna på tangentbordet är iskalla,

det går att leva med, en tid. En gammal kofta stoppar kölddraget vid toadörren och kaminen kan ge bastuvärme om man brassar på rejält. Luftvärmepumpen kämpar tappert.


Småfåglarna har det inte lätt. En liten gynnare, troligen en Gärdsmyg, har sökt sig in på verandan. Där är väl något bättre än utomhus. Den gömmer sig nånstans i bråten och man kan bara hoppas att den överlever på de havregryn med lite kokosfett som omtänksam skogsfru serverat. Även vatten, som dessvärre snart fryser och får bytas ideligen.

Mirre är ovetandes om nye hyresgästen!


Promenaden idag var fasaväckande. Skogsfrun började frysa om fingrarna lovikavantarna till trots. Samtidigt obehagligt VARM om den väl inkapslade kroppen...var förfrysningen nära? Skogsfrun vände på klackarna och styrde kosan hemåt på momangen och värmde på fisksoppan som genast satte fart på blodomloppet.

I brevlådan låg de beställda A-vitaminerna + Kelptabletterna och väntade. Levererade med MTB = morgontidig distribution, likaså köpingens veckoblad. 

Nu blir det andra bullar till kaffet.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Tostes matte

28 februari 2018 22:40

Här har varit Marknad idag, -11 grader när jag skyndade mig ut för att besöka en enda knalle (soppåsar) för att sedan avsluta min utflykt på ICA. Laddade upp i kyl och frys så nu kan det vara kallt ett tag. Mat har jag hemma. Behöver bara gå ut när brevbäraren kommer framåt eftermiddagen. Nu har Bore tagit greppet rejält. Stackars de små fåglarna, ja även de i lite större format. Där jag bor får man inte mata dem.

Skogsfrun på Dal

1 mars 2018 15:42

Uj uj, hur härdar knallarna ut i denna kyla!
Pengar värmer inte förrän de blir ved ;-)
Gott att bo i samhället förstår jag, fåglarna flyger ut till oss byfånar som länsar plånboka för att fö dom ;-)

 
Ingen bild

Tostes matte

1 mars 2018 22:42

Hade gärna gett dem föda men här är det no no. När vi bodde på landet (Öjorna) hade vi två stora fågelbord och då köpte vi 20-kilos säckar med fröer. Det blev ett antal säckar under en vinter. Dessutom fick de talgbollar, bröd, ost, kokt potatis, makaroner mm. Som tack hade vi massor av fåglar under sommaren som byggde bo ,förökade sig, tog insekter och underhöll oss med vacker sång.

Skogsfrun på Dal

2 mars 2018 09:50

Det var tråkigt för fåglarna att ni flyttade. Så mycke go mat! Kokt potatis och makaroner har jag inte tänkt på som fågelföda, det ska jag pröva. Tack för tipset.

 
Ingen bild

Tostes matte

2 mars 2018 17:37

Jag har varit olydig idag och lagt ut bröd-och ostbitar till fåglarna bakom soprummet. Ingen såg mig utom de bevingade. Vad beträffar kokt potatis/makaroner, även potatismos, så kanske dina mysiga husdjur får ta del av den maten? Nu kommer skymningen och jag får tända upp lite och få lite mys. Önskar dig en fin helg och att kylan håller sig utanför knuten.

Skogsfrun på Dal

2 mars 2018 19:57

Bra! Ibland är civil olydnad av nöden.
Ja precis, det blir ofta Luddegrisen som får skulorna efter mig men nu ska jag tänka på fåglarna också och koka några extra potatisar.
Vi myser vid brasan och har raggsockorna på.
Trevlig helg du med!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Skogsfrun på Dal - Måndag 6 maj 17:30

En kväll i Mars kunde vi inte låta bli att tjuvstarta utelivet trots att det under dagen fallit ett tunt snötäcke. Jo, det var ruggigt kallt så vi blev snart tvugna att dra oss inomhus.     Nu är vi inne i Maj månad och skogsfrun är sittan...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 27 feb 10:08

    VÅR! Absolut. Första gänget trädgårdsmöbler har kånkats fram och provsuttits i solgasset.
       Det sticker upp saker lite här och där också.
 Annat var det förra året dags datum...men i Mars! ...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 6 feb 23:39

  Medan snön dalar får vi roa oss bäst vi kan inomhus. Mirre tycker det är för mycke snö och för lite möss. Em sladd får duga.     Matte studerar Putin på Play. Intressant men inte överraskande insyn i maktens boningar. Ludde på soffan är v...

Av Skogsfrun på Dal - Fredag 1 feb 11:42

Opinion live igår:Så upphetsade folk blir när naturen kommer dem nära.Jag hade blivit glad över att den ensamma vargen lyckats ta ett byte och få ett skrovmål.Flytta bytet till skogen hade löst problemet.Eller gett vargen bedövning och flyttat den ti...

Av Skogsfrun på Dal - Torsdag 31 jan 17:34

Kärt besök av en gammal bloggkompis som hittat hit trots viss förändring och långt blogguppehåll föranleder skogsfrun att ta sig ett tag i kragen och skriva några upplysande meningar om sakernas tillstånd, apropå det.(Lååång mening det där).   Lä...

Hej och välkommen!.....


- till Torpet i det vackra Dalsland.
Om kommentarer läs mer...

Klicka för större bilder!

 

Fråga mig

55 besvarade frågor

 

Översätt

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Oss emellan...

Länkar

 

 

Vädret

Väder Mellerud

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se