Helt naturliga frivolter i torpidyllen

Direktlänk till inlägg 28 februari 2018

Stelfingrad rapport från köldens rike.

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 28 feb 15:26

   

En period av iskyla från Sibirien utsätter oss för stora påfrestningar.

Trafikolyckor i närmaste omgivningen, är legio.

Man håller sig och yarisen vackert hemma och avvaktar ljusare tider, kanske redan på Torsdag. Förråden börjar tryta. Värst är det med osten som krymper oroväckande.

Men även annat som man vant sig vid att betrakta som livsnödvändigt.


Klimatet inomhus är fullt acceptabelt även om fingrarna på tangentbordet är iskalla,

det går att leva med, en tid. En gammal kofta stoppar kölddraget vid toadörren och kaminen kan ge bastuvärme om man brassar på rejält. Luftvärmepumpen kämpar tappert.


Småfåglarna har det inte lätt. En liten gynnare, troligen en Gärdsmyg, har sökt sig in på verandan. Där är väl något bättre än utomhus. Den gömmer sig nånstans i bråten och man kan bara hoppas att den överlever på de havregryn med lite kokosfett som omtänksam skogsfru serverat. Även vatten, som dessvärre snart fryser och får bytas ideligen.

Mirre är ovetandes om nye hyresgästen!


Promenaden idag var fasaväckande. Skogsfrun började frysa om fingrarna lovikavantarna till trots. Samtidigt obehagligt VARM om den väl inkapslade kroppen...var förfrysningen nära? Skogsfrun vände på klackarna och styrde kosan hemåt på momangen och värmde på fisksoppan som genast satte fart på blodomloppet.

I brevlådan låg de beställda A-vitaminerna + Kelptabletterna och väntade. Levererade med MTB = morgontidig distribution, likaså köpingens veckoblad. 

Nu blir det andra bullar till kaffet.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Tostes matte

Onsdag 28 feb 22:40

Här har varit Marknad idag, -11 grader när jag skyndade mig ut för att besöka en enda knalle (soppåsar) för att sedan avsluta min utflykt på ICA. Laddade upp i kyl och frys så nu kan det vara kallt ett tag. Mat har jag hemma. Behöver bara gå ut när brevbäraren kommer framåt eftermiddagen. Nu har Bore tagit greppet rejält. Stackars de små fåglarna, ja även de i lite större format. Där jag bor får man inte mata dem.

Skogsfrun på Dal

Torsdag 1 mars 15:42

Uj uj, hur härdar knallarna ut i denna kyla!
Pengar värmer inte förrän de blir ved ;-)
Gott att bo i samhället förstår jag, fåglarna flyger ut till oss byfånar som länsar plånboka för att fö dom ;-)

 
Ingen bild

Tostes matte

Torsdag 1 mars 22:42

Hade gärna gett dem föda men här är det no no. När vi bodde på landet (Öjorna) hade vi två stora fågelbord och då köpte vi 20-kilos säckar med fröer. Det blev ett antal säckar under en vinter. Dessutom fick de talgbollar, bröd, ost, kokt potatis, makaroner mm. Som tack hade vi massor av fåglar under sommaren som byggde bo ,förökade sig, tog insekter och underhöll oss med vacker sång.

Skogsfrun på Dal

Fredag 2 mars 09:50

Det var tråkigt för fåglarna att ni flyttade. Så mycke go mat! Kokt potatis och makaroner har jag inte tänkt på som fågelföda, det ska jag pröva. Tack för tipset.

 
Ingen bild

Tostes matte

Fredag 2 mars 17:37

Jag har varit olydig idag och lagt ut bröd-och ostbitar till fåglarna bakom soprummet. Ingen såg mig utom de bevingade. Vad beträffar kokt potatis/makaroner, även potatismos, så kanske dina mysiga husdjur får ta del av den maten? Nu kommer skymningen och jag får tända upp lite och få lite mys. Önskar dig en fin helg och att kylan håller sig utanför knuten.

Skogsfrun på Dal

Fredag 2 mars 19:57

Bra! Ibland är civil olydnad av nöden.
Ja precis, det blir ofta Luddegrisen som får skulorna efter mig men nu ska jag tänka på fåglarna också och koka några extra potatisar.
Vi myser vid brasan och har raggsockorna på.
Trevlig helg du med!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Skogsfrun på Dal - Torsdag 5 april 17:36

      Påsken är passé och violerna på G. Bråda tider nu så vi tillåter oss att fuska lite. Rabattrensning, d.v.s. klipp av gammalt dött och flockar av nyanlända flyttfåglar är däremot dagsens sanning. Våren är här vidhåller t.o.m. väderpro...

Av Skogsfrun på Dal - Måndag 19 mars 19:59

  Nyss när skogsfrun öppnade dörren och släppte ut katten hördes gässens högljudda prat nerifrån ån och Gösjön. Underbart, de är här! Vet de att det är vårdagjämning i morron...nej men de känner säkert av väderomslaget till mildare, ett plötslig ...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 14 mars 21:02

Stånkat körv har inte skogsfrun gjort idag, men mycket annat.Är det SOLEN som lockar fram energin...Bakat bullar och morotskaka, men först efter en pulsig promenad med Luddegrisen som låg på i selen som värste draghund. Intressanta spår i snön som då...

Av Skogsfrun på Dal - Tisdag 13 mars 16:21

      Bland det första skogsfrun gör på morgonen är att sätta på radion.Ture fasantupp har visst lärt sig att då är käringen äntligen uppe. I morse kom han smygande runt  hörnet vid trappen och bligade storögt uppfordrande mot människan i föns...

Av Skogsfrun på Dal - Söndag 25 feb 10:44

  Trevliga överraskningar gillar vi på torpet. Som när julamaryllisen från sin vila återkommer med en braskande knopp. Den har fått stå kvar i fönstret tack vare de spektakulärt sidenlika vissnade blombladen som skogsfrun finner så dekorativa. ...

Hej och välkommen!.....


- till Torpet i det vackra Dalsland.
Om kommentarer läs mer...

Klicka för större bilder!

 

Fråga mig

54 besvarade frågor

 

Översätt

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Oss emellan...

Länkar

 

 

Vädret

Väder Mellerud

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se