Helt naturliga frivolter i torpidyllen

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2017

ljuspunkter och nedsläckning

Av Skogsfrun på Dal - 22 oktober 2017 15:45

    När strömmen går blir det nattsvart

och glad blir man inte. Snarare handfallen och hjälplös ända tills adrenalinet strömmar till, man får fart i kaminen och tänt alla ljus man hittar i gömmorna.

Syndaren denna gång var bredbandsbolaget som härjar i närmaste omgivningarna, de jobbar sent och hade väl tappat koncentrationen på sluttampen. 5 timmar tog det innan de lyckats fixa så att vi 14 drabbade hushåll fick ljus i våra hus.


     

Glädjen över beställda boken ersattes av chock och sorg när Domherredamen hittades död på verandabordet. Hon hade troligen lockats in på den solvarma verandan dit blå dörren stod öppen. Inga skador på den lilla dunmjuka kroppen och Mirre är utan skuld för han låg inne och sov. Begravning har skett i stillhet.


  Fick lift med värmlandsvännen till metropolen för kloklippning och släktträffar. Så kärt. Moster Viktoria 95 har tacklat av betänkligt men humöret är det inget fel på. Luddes klor befanns i god kondition, halleluja!

 
ANNONS
 
Berit e

Berit e

22 oktober 2017 19:38

Vid såna tillfällen är det extra skönt att ha en kamin att tillgå. I min brinner det ju för jämnan, när jag inte glömmer att mata den vill säga (har ännu inte riktigt kommit in i den kalla säsongens rutiner ). Mysigt ser du i alla fall ut att ha haft det, Men visst är det skönt att inte behöva ha det så för jämnan.
Själv längtar jag efter Bredbandsbolaget, har inte hört något på ett tag, men de lär ju vara på gång. Får kanske kolla. Skönt att Luddes klor mår bra. Och boken tror jag är riktigt bra, hörde far och dotter Rosenberg tala om den i radions P1 (denna kanal som oftast är en riktig guldgruva) för ett tag sedan.
Synd om lilla domherredamen. Moster Victoria – 95 år är en aktningsvärd ålder. Men hur långt ett liv än blir önskar man ju oftast att det kunde vara ännu längre. Min mamma blev i det allra närmaste 98.
Sara, det här är tredje försökt att få till en kommentar att stanna kvar. Men med envishet kommer man långt…

http://https://om-andan-faller.blogspot.se

Skogsfrun på Dal

22 oktober 2017 19:49

Vi har ganska ofta strömavbrott här så en kamin införskaffades mycket pga det. Luftvärmepumpen går ju också på el men vi sitter varmt i alla lägen;-)

Tyvärr har jag inte pengar till anslutningen 25.000 och vill inte ta lån med min dåliga pension, tänker jag än så länge iaf.

Oj blev din mor så gammal, då har du gott hopp om långt liv. Bara man får vara skapligt frisk så tackar man för det.

Beklagar att sajten strular, bra att du är envis;-)

 
Kasper med matte

Kasper med matte

22 oktober 2017 21:35

Min anslutning inkl abonnemang 1 år kostar mig lite drygt 19000. Nån sorts kampanj, stor värvningsaktivitet inom området Bäst att passa på då, tyckte jag, separat anslutning senare skulle säkert bli betydligt dyrare. Min nuvarande anslutning är rätt svajig, alla luftledningar - både el och tele - är väldigt känsliga för och sånt. inte minst höststormar.
Så fint att luftvärmepumpen fungerar så bra. :)
Ålder ja - min pappa blev 73... Får väl se hur det blir med min... :)

http://https://om-andan-faller.blogspot.se

Skogsfrun på Dal

22 oktober 2017 22:00

Jag får väl fortsätta med mitt mobila bredband, inte billigt men funkar bra. Så är det bara, för den fattige blir allt dyrare.

Pappa 73, ja då hoppas vi på mammas gener :-)

 
Kasper med matte

Kasper med matte

22 oktober 2017 21:37

Undrar vad det är med bloggplatsen och adresser. På fler bloggar strular det. Min nya finns på https://om-andan-faller.blogspot.se/
men i den automatiska blir det konsekvent fel tydligen, om ajg inte manuellt raderar det där https:/

http://om-andan-faller.blogspot.se

Skogsfrun på Dal

22 oktober 2017 22:17

Tekniken är obegriplig ibland;-)
Nu har jag besökt din nya sida som var sig ganska lik, dvs väldigt trevlig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Skogsfrun på Dal - Torsdag 5 april 17:36

      Påsken är passé och violerna på G. Bråda tider nu så vi tillåter oss att fuska lite. Rabattrensning, d.v.s. klipp av gammalt dött och flockar av nyanlända flyttfåglar är däremot dagsens sanning. Våren är här vidhåller t.o.m. väderpro...

Av Skogsfrun på Dal - Måndag 19 mars 19:59

  Nyss när skogsfrun öppnade dörren och släppte ut katten hördes gässens högljudda prat nerifrån ån och Gösjön. Underbart, de är här! Vet de att det är vårdagjämning i morron...nej men de känner säkert av väderomslaget till mildare, ett plötslig ...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 14 mars 21:02

Stånkat körv har inte skogsfrun gjort idag, men mycket annat.Är det SOLEN som lockar fram energin...Bakat bullar och morotskaka, men först efter en pulsig promenad med Luddegrisen som låg på i selen som värste draghund. Intressanta spår i snön som då...

Av Skogsfrun på Dal - Tisdag 13 mars 16:21

      Bland det första skogsfrun gör på morgonen är att sätta på radion.Ture fasantupp har visst lärt sig att då är käringen äntligen uppe. I morse kom han smygande runt  hörnet vid trappen och bligade storögt uppfordrande mot människan i föns...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 28 feb 15:26

    En period av iskyla från Sibirien utsätter oss för stora påfrestningar. Trafikolyckor i närmaste omgivningen, är legio. Man håller sig och yarisen vackert hemma och avvaktar ljusare tider, kanske redan på Torsdag. Förråden börjar tryta. V...

Hej och välkommen!.....


- till Torpet i det vackra Dalsland.
Om kommentarer läs mer...

Klicka för större bilder!

 

Fråga mig

54 besvarade frågor

 

Översätt

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Oss emellan...

Länkar

 

 

Vädret

Väder Mellerud

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se