Helt naturliga frivolter i torpidyllen

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2017

ljuspunkter och nedsläckning

Av Skogsfrun på Dal - 22 oktober 2017 15:45

    När strömmen går blir det nattsvart

och glad blir man inte. Snarare handfallen och hjälplös ända tills adrenalinet strömmar till, man får fart i kaminen och tänt alla ljus man hittar i gömmorna.

Syndaren denna gång var bredbandsbolaget som härjar i närmaste omgivningarna, de jobbar sent och hade väl tappat koncentrationen på sluttampen. 5 timmar tog det innan de lyckats fixa så att vi 14 drabbade hushåll fick ljus i våra hus.


     

Glädjen över beställda boken ersattes av chock och sorg när Domherredamen hittades död på verandabordet. Hon hade troligen lockats in på den solvarma verandan dit blå dörren stod öppen. Inga skador på den lilla dunmjuka kroppen och Mirre är utan skuld för han låg inne och sov. Begravning har skett i stillhet.


  Fick lift med värmlandsvännen till metropolen för kloklippning och släktträffar. Så kärt. Moster Viktoria 95 har tacklat av betänkligt men humöret är det inget fel på. Luddes klor befanns i god kondition, halleluja!

 
ANNONS
 
Berit e

Berit e

22 oktober 2017 19:38

Vid såna tillfällen är det extra skönt att ha en kamin att tillgå. I min brinner det ju för jämnan, när jag inte glömmer att mata den vill säga (har ännu inte riktigt kommit in i den kalla säsongens rutiner ). Mysigt ser du i alla fall ut att ha haft det, Men visst är det skönt att inte behöva ha det så för jämnan.
Själv längtar jag efter Bredbandsbolaget, har inte hört något på ett tag, men de lär ju vara på gång. Får kanske kolla. Skönt att Luddes klor mår bra. Och boken tror jag är riktigt bra, hörde far och dotter Rosenberg tala om den i radions P1 (denna kanal som oftast är en riktig guldgruva) för ett tag sedan.
Synd om lilla domherredamen. Moster Victoria – 95 år är en aktningsvärd ålder. Men hur långt ett liv än blir önskar man ju oftast att det kunde vara ännu längre. Min mamma blev i det allra närmaste 98.
Sara, det här är tredje försökt att få till en kommentar att stanna kvar. Men med envishet kommer man långt…

http://https://om-andan-faller.blogspot.se

Skogsfrun på Dal

22 oktober 2017 19:49

Vi har ganska ofta strömavbrott här så en kamin införskaffades mycket pga det. Luftvärmepumpen går ju också på el men vi sitter varmt i alla lägen;-)

Tyvärr har jag inte pengar till anslutningen 25.000 och vill inte ta lån med min dåliga pension, tänker jag än så länge iaf.

Oj blev din mor så gammal, då har du gott hopp om långt liv. Bara man får vara skapligt frisk så tackar man för det.

Beklagar att sajten strular, bra att du är envis;-)

 
Kasper med matte

Kasper med matte

22 oktober 2017 21:35

Min anslutning inkl abonnemang 1 år kostar mig lite drygt 19000. Nån sorts kampanj, stor värvningsaktivitet inom området Bäst att passa på då, tyckte jag, separat anslutning senare skulle säkert bli betydligt dyrare. Min nuvarande anslutning är rätt svajig, alla luftledningar - både el och tele - är väldigt känsliga för och sånt. inte minst höststormar.
Så fint att luftvärmepumpen fungerar så bra. :)
Ålder ja - min pappa blev 73... Får väl se hur det blir med min... :)

http://https://om-andan-faller.blogspot.se

Skogsfrun på Dal

22 oktober 2017 22:00

Jag får väl fortsätta med mitt mobila bredband, inte billigt men funkar bra. Så är det bara, för den fattige blir allt dyrare.

Pappa 73, ja då hoppas vi på mammas gener :-)

 
Kasper med matte

Kasper med matte

22 oktober 2017 21:37

Undrar vad det är med bloggplatsen och adresser. På fler bloggar strular det. Min nya finns på https://om-andan-faller.blogspot.se/
men i den automatiska blir det konsekvent fel tydligen, om ajg inte manuellt raderar det där https:/

http://om-andan-faller.blogspot.se

Skogsfrun på Dal

22 oktober 2017 22:17

Tekniken är obegriplig ibland;-)
Nu har jag besökt din nya sida som var sig ganska lik, dvs väldigt trevlig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Skogsfrun på Dal - Måndag 6 maj 17:30

En kväll i Mars kunde vi inte låta bli att tjuvstarta utelivet trots att det under dagen fallit ett tunt snötäcke. Jo, det var ruggigt kallt så vi blev snart tvugna att dra oss inomhus.     Nu är vi inne i Maj månad och skogsfrun är sittan...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 27 feb 10:08

    VÅR! Absolut. Första gänget trädgårdsmöbler har kånkats fram och provsuttits i solgasset.
       Det sticker upp saker lite här och där också.
 Annat var det förra året dags datum...men i Mars! ...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 6 feb 23:39

  Medan snön dalar får vi roa oss bäst vi kan inomhus. Mirre tycker det är för mycke snö och för lite möss. Em sladd får duga.     Matte studerar Putin på Play. Intressant men inte överraskande insyn i maktens boningar. Ludde på soffan är v...

Av Skogsfrun på Dal - Fredag 1 feb 11:42

Opinion live igår:Så upphetsade folk blir när naturen kommer dem nära.Jag hade blivit glad över att den ensamma vargen lyckats ta ett byte och få ett skrovmål.Flytta bytet till skogen hade löst problemet.Eller gett vargen bedövning och flyttat den ti...

Av Skogsfrun på Dal - Torsdag 31 jan 17:34

Kärt besök av en gammal bloggkompis som hittat hit trots viss förändring och långt blogguppehåll föranleder skogsfrun att ta sig ett tag i kragen och skriva några upplysande meningar om sakernas tillstånd, apropå det.(Lååång mening det där).   Lä...

Hej och välkommen!.....


- till Torpet i det vackra Dalsland.
Om kommentarer läs mer...

Klicka för större bilder!

 

Fråga mig

55 besvarade frågor

 

Översätt

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Oss emellan...

Länkar

 

 

Vädret

Väder Mellerud

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se