Helt naturliga frivolter i torpidyllen

Direktlänk till inlägg 8 juli 2017

Sommaren är kort men intensiv.

Av Skogsfrun på Dal - 8 juli 2017 22:44

     

Mirre har blivit så kärvänlig och en riktig sällskapskatt

ligger gärna bredvid datorn och vill vara med och tassa på tangenterna

när matte inte är med på noterna hittar han på bus.Det är honom förlåtet.


     

En dag fick vi vara med om att rädda en liten starunge som ramlat ur nästet,

ja inte Mirre, han skulle allt mått då.

En annan Sara som har sommarstuga uppe i skogen kom och ville låna en stege för att lägga tillbaks ungen, skogsfrun följde med på köpet förstås.

Slapp klättra som väl var men som ankare fungerade man bra.

Ungen kom på plats och allt blev frid och fröjd.


     

Vi brukar frukostera på tunet trots att solen inte hunnit fram, några höga träd i skogsparken skymmer. Ludde håller span över nejden där solen belyser grannens betande hästar. Senare på dagen kom åskan på besök och begåvade oss med lite välkommet regn.

Efteråt blev det en härlig friskhet i luften och färgerna knivskarpa.


       

 

Trädgården gläder med sin grönska och blomsterprakt

särskilt lyckat i år när vi inga rådjur har haft på besök, peppar peppar ta i trä!

men vemodet smyger sig på när vinbären börjar rodna, skördetiden närmar sig och därmed även slutet på den sköna sommaren.


   

Vackert speglar sig solnedgången i våra fönster

upptäckte fenomenet av en händelse när jag förgäves försökt fånga färgerna på himlen och var på väg in. Det gäller att ha ögonen med sig...och kameran.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Tostes matte

10 juli 2017 18:44

Man kan tycka att våra dagar är väldigt lika. Men när man läser vad du upplever så är det många händelser som passerar. En busig katt, en starunge som lever farligt, hästar som betar, åska och regn och vackra solnedgångar och dessutom glädjen av en färgrik trädgård. Ja, det finns åtskilligt att ta till sig och än är sommaren inte slut. Önskar dig en fin fortsättning på den!

Skogsfrun på Dal

10 juli 2017 22:10

Så är det. Ögonblicken, stunderna som ger livet mening. Det andra håller vi inom oss för det gör ingen mänska glad :-)
Önskar dig fin fortsättning på sommaren och tack för att du tittar in här.

 
Kasper

Kasper

14 juli 2017 00:42

Busig katt är gott att ha. :) Liksom trogen hund. Så frodigt och vackert det blomstrar omkring dig!
Jag känner också att sommaren går för fort. Resten av året är så långt, visst borde det vara tvärtom. Men än är den sköna tiden långt-långt-långtifrån slut, även om kvällarna börjar mörkna betänkligt. Och smultronen mognar.
Tur för lilla starungen att det finns hjälpsamma människor här i världen. Fy, så hemskt det måste ha varit att trilla ner från boet!
Fick förresten besked idag att Bredbandsbolaget nu börjar detaljplanera för fiber i mitt område Spännande. Jag är glad att tillräckligt många anmält intresse och skrivit avtal.

http://kasperian2.blogspot.se

Skogsfrun på Dal

14 juli 2017 06:54

Javisst är djuren till tröst och glädje, mest.
Bekymmer är det med allt.
För oss som har förmånen att leva mitt i naturen är sommaren längre än för de stackare med några veckors semester. Norrut har sommaren knappt börjat förrän den börjar lida mot sitt slut. Hösten är också en underbar årstid. Jag räknar enbart 4 månader som vinter.
Bredband är så smått på g här också, vet inte vad anslutningsavgiften blir, kanske man inte har råd att gå med...

 
Berit E

Berit E

14 juli 2017 21:16

Jodå, visst är hösten fin (synd bara att den följs av vinter....) men jag gillar speciellt när man itne behöver klä på sig nåt extra för att gå ut och in, och att man kan leva med öppna dörrar. :)
Antar att fiberanslutning rent allmänt ligger nånstans mellan 20 och 25 tusen. Jag betalar 17, eftersom jag dels får rotavdrag för grävningen på tomten, dels väljer att byta operatör från Telia till Bredbandsbolaget.
Stort hål i pensionskassan blir det, men jag tvekade inte alls. Säkrare, miljövänligare, snabbare - och Telia kommer att riva kopparnätet även här, snart nog.

http://kasperian2.blogspot.se

Skogsfrun på Dal

14 juli 2017 21:30

Öppna dörrar är härligt, uppskattas särskilt av djuren som går ut och in som de vill. Ludde ligger på verandan och spanar och Mirre kom just in med kvällsmaten!

Mycket pengar det där bredbandet men man har igen det sedan i färre räkningar. Hoppas jag har stålar i börsen om det beger sig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Skogsfrun på Dal - 5 april 2018 17:36

      Påsken är passé och violerna på G. Bråda tider nu så vi tillåter oss att fuska lite. Rabattrensning, d.v.s. klipp av gammalt dött och flockar av nyanlända flyttfåglar är däremot dagsens sanning. Våren är här vidhåller t.o.m. väderpro...

Av Skogsfrun på Dal - 19 mars 2018 19:59

  Nyss när skogsfrun öppnade dörren och släppte ut katten hördes gässens högljudda prat nerifrån ån och Gösjön. Underbart, de är här! Vet de att det är vårdagjämning i morron...nej men de känner säkert av väderomslaget till mildare, ett plötslig ...

Av Skogsfrun på Dal - 14 mars 2018 21:02

Stånkat körv har inte skogsfrun gjort idag, men mycket annat.Är det SOLEN som lockar fram energin...Bakat bullar och morotskaka, men först efter en pulsig promenad med Luddegrisen som låg på i selen som värste draghund. Intressanta spår i snön som då...

Av Skogsfrun på Dal - 13 mars 2018 16:21

      Bland det första skogsfrun gör på morgonen är att sätta på radion.Ture fasantupp har visst lärt sig att då är käringen äntligen uppe. I morse kom han smygande runt  hörnet vid trappen och bligade storögt uppfordrande mot människan i föns...

Av Skogsfrun på Dal - 28 februari 2018 15:26

    En period av iskyla från Sibirien utsätter oss för stora påfrestningar. Trafikolyckor i närmaste omgivningen, är legio. Man håller sig och yarisen vackert hemma och avvaktar ljusare tider, kanske redan på Torsdag. Förråden börjar tryta. V...

Hej och välkommen!.....


- till Torpet i det vackra Dalsland.
Om kommentarer läs mer...

Klicka för större bilder!

 

Fråga mig

54 besvarade frågor

 

Översätt

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Oss emellan...

Länkar

 

 

Vädret

Väder Mellerud

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se