Helt naturliga frivolter i torpidyllen

Direktlänk till inlägg 8 juli 2017

Sommaren är kort men intensiv.

Av Skogsfrun på Dal - 8 juli 2017 22:44

     

Mirre har blivit så kärvänlig och en riktig sällskapskatt

ligger gärna bredvid datorn och vill vara med och tassa på tangenterna

när matte inte är med på noterna hittar han på bus.Det är honom förlåtet.


     

En dag fick vi vara med om att rädda en liten starunge som ramlat ur nästet,

ja inte Mirre, han skulle allt mått då.

En annan Sara som har sommarstuga uppe i skogen kom och ville låna en stege för att lägga tillbaks ungen, skogsfrun följde med på köpet förstås.

Slapp klättra som väl var men som ankare fungerade man bra.

Ungen kom på plats och allt blev frid och fröjd.


     

Vi brukar frukostera på tunet trots att solen inte hunnit fram, några höga träd i skogsparken skymmer. Ludde håller span över nejden där solen belyser grannens betande hästar. Senare på dagen kom åskan på besök och begåvade oss med lite välkommet regn.

Efteråt blev det en härlig friskhet i luften och färgerna knivskarpa.


       

 

Trädgården gläder med sin grönska och blomsterprakt

särskilt lyckat i år när vi inga rådjur har haft på besök, peppar peppar ta i trä!

men vemodet smyger sig på när vinbären börjar rodna, skördetiden närmar sig och därmed även slutet på den sköna sommaren.


   

Vackert speglar sig solnedgången i våra fönster

upptäckte fenomenet av en händelse när jag förgäves försökt fånga färgerna på himlen och var på väg in. Det gäller att ha ögonen med sig...och kameran.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Tostes matte

10 juli 2017 18:44

Man kan tycka att våra dagar är väldigt lika. Men när man läser vad du upplever så är det många händelser som passerar. En busig katt, en starunge som lever farligt, hästar som betar, åska och regn och vackra solnedgångar och dessutom glädjen av en färgrik trädgård. Ja, det finns åtskilligt att ta till sig och än är sommaren inte slut. Önskar dig en fin fortsättning på den!

Skogsfrun på Dal

10 juli 2017 22:10

Så är det. Ögonblicken, stunderna som ger livet mening. Det andra håller vi inom oss för det gör ingen mänska glad :-)
Önskar dig fin fortsättning på sommaren och tack för att du tittar in här.

 
Kasper

Kasper

14 juli 2017 00:42

Busig katt är gott att ha. :) Liksom trogen hund. Så frodigt och vackert det blomstrar omkring dig!
Jag känner också att sommaren går för fort. Resten av året är så långt, visst borde det vara tvärtom. Men än är den sköna tiden långt-långt-långtifrån slut, även om kvällarna börjar mörkna betänkligt. Och smultronen mognar.
Tur för lilla starungen att det finns hjälpsamma människor här i världen. Fy, så hemskt det måste ha varit att trilla ner från boet!
Fick förresten besked idag att Bredbandsbolaget nu börjar detaljplanera för fiber i mitt område Spännande. Jag är glad att tillräckligt många anmält intresse och skrivit avtal.

http://kasperian2.blogspot.se

Skogsfrun på Dal

14 juli 2017 06:54

Javisst är djuren till tröst och glädje, mest.
Bekymmer är det med allt.
För oss som har förmånen att leva mitt i naturen är sommaren längre än för de stackare med några veckors semester. Norrut har sommaren knappt börjat förrän den börjar lida mot sitt slut. Hösten är också en underbar årstid. Jag räknar enbart 4 månader som vinter.
Bredband är så smått på g här också, vet inte vad anslutningsavgiften blir, kanske man inte har råd att gå med...

 
Berit E

Berit E

14 juli 2017 21:16

Jodå, visst är hösten fin (synd bara att den följs av vinter....) men jag gillar speciellt när man itne behöver klä på sig nåt extra för att gå ut och in, och att man kan leva med öppna dörrar. :)
Antar att fiberanslutning rent allmänt ligger nånstans mellan 20 och 25 tusen. Jag betalar 17, eftersom jag dels får rotavdrag för grävningen på tomten, dels väljer att byta operatör från Telia till Bredbandsbolaget.
Stort hål i pensionskassan blir det, men jag tvekade inte alls. Säkrare, miljövänligare, snabbare - och Telia kommer att riva kopparnätet även här, snart nog.

http://kasperian2.blogspot.se

Skogsfrun på Dal

14 juli 2017 21:30

Öppna dörrar är härligt, uppskattas särskilt av djuren som går ut och in som de vill. Ludde ligger på verandan och spanar och Mirre kom just in med kvällsmaten!

Mycket pengar det där bredbandet men man har igen det sedan i färre räkningar. Hoppas jag har stålar i börsen om det beger sig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Skogsfrun på Dal - 31 december 2017 20:30

  Ett nytt år står för dörren och bankar. Jo det mullrar redan från Köping fastän långt till 12-slaget. En from förhoppning att det ska bli slut på eländet nästa år när det kommer en ny lag emot detta onödiga och fasaväckande slöseri med levande ...

Av Skogsfrun på Dal - 27 december 2017 18:37

  Den lille älsklingen när det begav sig. Usch så fort tiden har gått. Så många härliga stunder vi haft tillsammans Ludde å ja. Evigt tacksam för den kull fina valpar som grannen fick till och jag satt barn*vakt åt. Självklart att hjärtekrossa...

Av Skogsfrun på Dal - 17 december 2017 21:51

           Tomten Grå fick en lillebror. Körkort och bil! vad mer kan en 18-åring önska.   Vi har firat lille jul och en 18-årig Viktor, så kan det bli när folk rymmer utrikes till helgen. Roligt när som helst!           Markus fi...

Av Skogsfrun på Dal - 4 december 2017 00:16

    Försöker supermånen likna en stjärna? Torpets gamla star är på plats förstås så nu varde ljus både ute och inne. Kylan smet sin kos och det var nästan vår i luften på skogslufsen. Ett knä började jämra sig när vi var som längst hemifrån me...

Av Skogsfrun på Dal - 1 december 2017 16:09

    Ödesmättad himmel resulterade i lätt snöfall, temperaturen kring nollan så barmarken bestod, utom på vissa ställen, på vägen och plåttaken. Lite ljusare och det tackar vi för -om vi slipper skotta massor! Nu räckte det med sopborsten på...

Hej och välkommen!.....


- till Torpet i det vackra Dalsland.
Om kommentarer läs mer...

Klicka för större bilder!

 

Fråga mig

54 besvarade frågor

 

Översätt

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Oss emellan...

Länkar

 

 

Vädret

Väder Mellerud

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se