Helt naturliga frivolter i torpidyllen

Direktlänk till inlägg 23 juni 2017

Midsommarhälsning från Torpet

Av Skogsfrun på Dal - 23 juni 2017 21:01

     

Midsommarafton vilar torpet i grönskan. Vi är ensamma men har varandra.

Förmiddagens väder var helt okej, lagomt för en tidig affärsresa till köpingen.

Vid 16-tiden kom en häftig regnskur som gav oss 5 mm välbehövligt regn.

Vi går rundor kring ägorna och Ludde får lite motion genom att apportera sin kära kastboll. Hoppsan! Nu fick skogsfrun en kisse på datorbordet.

  Mirre har blivit väldigt sällskaplig på äldre dar,

han är nog 11 år§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§ +tror jag§§§§§§§§§§§§§ Haha!

Nu la han sig på tangenterna.

Tidigare idag släpade han in sitt byte, en maffig sork, i hallen.

Den försvann snabbt    och sen fick matte städa.


       

Vi fick en ny vindflöjel från Värmland  igår. Stort tack tillverka´rn!

Akka flyger* mot norr, då är det nordlig vind.

När vi fikar på tunet kommer ärlan och letar mat till sina små, näbben full med insekter och fort går det. De måste ha väldigt god syn, kanske också bra hörsel.

Pionen den ljuvliga, har slagit ut en väldoftande boll som skogsfrun då och då begraver nosen i. Blomflugorna är viktiga pollinerare, skogsfrun är nog sämre på det.

Även studenterna har sprakat loss i sin glödande röda färg. Kanske heter de just student för att de blommar lagom till de vita mössornas frisläppande.

Trevlig helg gott folk!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Tostes matte

23 juni 2017 22:34

När jag bläddrade bland dina fina bilder och kom till pionen så, och du får tro mig eller ej, kom en doft av denna underbara blomma. Kort, mycket kort, men en doft var det. Förklara det den som kan. Förresten behövs inte. Det var bara så.

Skogsfrun på Dal

23 juni 2017 22:39

Det gläder mig! Och förvånar mig inte, vi har doftminne också. Jag kan minnas hur det luktade i Hjörring, Danmark när jag var där på ungdomsbyte som 12 åring ;-)

 
Berit E

Berit E

1 juli 2017 18:04

Lika fin hälsning efter midsommar. :) Är det verkligen möjligt att vi har i princip samma kamera???!!! Jag måste försöka återställa eller åtminstone lära mig mer om min!!!
Våra kära fyrbenta – tänk så mycket de betyder. Ludde är så fin, och Mirre skriver så uttrycksfullt. Ni bor så vackert. Skönt du Sara, att det ändå finns så många glädjeämnen här i livet.

http://kasperian2.blogspot.se

Skogsfrun på Dal

1 juli 2017 18:15

Det blommar ännu finare nu faktiskt. Kommer i nästa inlägg. Håll ut, hehe.
Samma kamera, okej jag antar att du menar de bilder som jag photoshopat. Lite otydliga foton kan bli bättre, som Mirre i hallen och skavanker kan suddas ut och allt blir som målningar, nästan.

Ja glädjeämnen finns i mängd i ljuva sommartider men höst och vinter bävar jag allt för.

 
Berit E

Berit E

4 juli 2017 23:27

Faktiskt menade jag i första hand pionen och ärlan. :) Ludde på trappen också.
Jag ökar gärna skärpan (om jag gitter) men de där märkliga filtren använder jag aldrig. Gillar dem liksom bara så där... knappt... :D

http://kasperian2.blogspot.se

Skogsfrun på Dal

5 juli 2017 10:29

Har vi alltså samma kamera? Panasonic DMC-FZ62 zoom 24x. Jag går aldrig in och ställer om , kameran sköter allt så bra att jag oftast blir nöjd. Att leka i Photoshop är kul och jag kan tycka att bilden blir intressantare ibland.
Underbar morgon här nu och jag har missat många fina motiv. En ganska stor kamera går man inte alltid omkring med, bärandes runt halsen :-)

 
Ingen bild

Berit E

5 juli 2017 22:41

Ja, vi har åtminstone i princip samma kamera, jag minns när jag köpte min att du hade just en sån. Min heter tydligen FZ200, men manualen tycks vara densamma.
Zoomen r fantastisk, det tycker jag faktiskt. Men jag har antagligen mixtrat en del med inställningarna...
Helt okej väderlek här också, men jag önskar mig ltie mindre blåst. Döttrarna var här i förörgår, vi skulle eldat en jättehög, men vågade inte. Det blåste alldeles för kraftigt i byarna. Även här i skgoen.

Ja, vi har åtminstone i princip samma kamera, jag minns när jag köpte min att du hade just en sån. Min heter tydligen FZ200, men manualen tycks vara densamma.
Zoomen är fantastisk, det tycker jag verkligen. Men jag har antagligen mixtrat en del med olika inställningar…
Faktum är att jag går aldrig omkring ens med den här kameran... :( Fast jag tycker att jag borde. Men någon enstaka gång kommer jag ihåg den... :)
Helt okej väderlek här också, men jag önskar mig lite mindre blåst. Döttrarna var här i förrgår, vi skulle eldat en jättehög, men vågade inte. Det blåste alldeles för kraftigt i byarna. Även här i skogen.

Skogsfrun på Dal

8 juli 2017 22:38

Hej Berit! Antar att det har strulat för dig med kommentarsupplägget. Det kanske tar sin tid och så luras man att upprepa sig;-) Det gör absolut ingenting.

Ja de större kamerorna är lite för osmidiga att ha med sig, önskar mig också en liten fickkamera, många missade motiv pga den bristen. Tex den där ekorrungen som jag hjälpte upp på trädstammen.

Har också en hög som ska eldas, det får bli i höst. Här är knustorrt trots sporadiska regnskurar. Någon riktig rotblöta har vi inte haft på månader. Jag vattnar med regnvatten från tunnorna under stuprännorna. Rent märkligt så mycket det blir när allt från taket samlas. där

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Skogsfrun på Dal - Torsdag 5 april 17:36

      Påsken är passé och violerna på G. Bråda tider nu så vi tillåter oss att fuska lite. Rabattrensning, d.v.s. klipp av gammalt dött och flockar av nyanlända flyttfåglar är däremot dagsens sanning. Våren är här vidhåller t.o.m. väderpro...

Av Skogsfrun på Dal - Måndag 19 mars 19:59

  Nyss när skogsfrun öppnade dörren och släppte ut katten hördes gässens högljudda prat nerifrån ån och Gösjön. Underbart, de är här! Vet de att det är vårdagjämning i morron...nej men de känner säkert av väderomslaget till mildare, ett plötslig ...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 14 mars 21:02

Stånkat körv har inte skogsfrun gjort idag, men mycket annat.Är det SOLEN som lockar fram energin...Bakat bullar och morotskaka, men först efter en pulsig promenad med Luddegrisen som låg på i selen som värste draghund. Intressanta spår i snön som då...

Av Skogsfrun på Dal - Tisdag 13 mars 16:21

      Bland det första skogsfrun gör på morgonen är att sätta på radion.Ture fasantupp har visst lärt sig att då är käringen äntligen uppe. I morse kom han smygande runt  hörnet vid trappen och bligade storögt uppfordrande mot människan i föns...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 28 feb 15:26

    En period av iskyla från Sibirien utsätter oss för stora påfrestningar. Trafikolyckor i närmaste omgivningen, är legio. Man håller sig och yarisen vackert hemma och avvaktar ljusare tider, kanske redan på Torsdag. Förråden börjar tryta. V...

Hej och välkommen!.....


- till Torpet i det vackra Dalsland.
Om kommentarer läs mer...

Klicka för större bilder!

 

Fråga mig

54 besvarade frågor

 

Översätt

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Oss emellan...

Länkar

 

 

Vädret

Väder Mellerud

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se