Helt naturliga frivolter i torpidyllen

Direktlänk till inlägg 18 september 2016

Kort resa med övernattning

Av Skogsfrun på Dal - 18 september 2016 18:25

  Inbjudan till hemstaden av broder med fru,

fick oss äntligen att stuva in oss i yarisen och styra kosan söderut.

Åh så trevligt vi hade det med god mat och kortspel, som man saknat sen livskamraten lämnat sin plats vid bordet och annorstädes.

Smaklökarna minns fortfarande den suveräna fisksoppan som skogsfrun fick med sig receptet på. Ja faktiskt också resterna som räckte i dagarna två.


    De varma dagarna

tillbringade vi mest på den inbyggda uteplatsen, där Ludde intog sina mål.

Utanför på gräsmattan hade en äldre dam bundit sin lilla goa vovve, en 13-årig tik, blandras: Yorkshireterrier/ Welsh corgi.

Utan att se varann var de mycket medvetna om grannskapet.

 

       

En vacker afton gick vi tll den närbelägna kyrkogården för att besöka en gammal familjegrav. Där vilar farmors föräldrar med sin broder och hans maka.

Inskriptionen gick att läsa fastän på väg att vittra bort.

På hemvägen genom en skogsdunge lyckades skogsfrun igen med sitt konsstycke att plötsligt falla platt till marken. Fel skor och inga stavar rubbar balansen och  trädrötter är rena fångstredskapen för sandaler. En revbensbräcka blev straffet för denna dumhet ifråga om skobeklädnad. Som en är klädd blir en hädd.

 

   

Moster Viktoria 93 och faster Ethel 95 besöktes givetvis.

Viktoria i sitt hem, blev lycklig över de 10 rosorna som hon skulle haft på sin födelsedag i maj, men bättre sent än aldrig. Skogsfrun var för sorgsen då för att bege sig ut i världen. Faster Ethel stortrivs fortfarande på sitt äldreboende och var på väg till en andaktsstund, vi slog följe i hissen ned och bilden hade blivit riktigt bra om inte fastera tittat på fotografen i det kritiska ögonblicket. Detta får vi göra om.

En sta resa i glödande höstfärger får det bli, sen kommer vintern och då sitter vi fast här i snön. Men, inte ska vi gå händelserna i förväg, än är det sensommar!

 
ANNONS
 
Berit E

Berit E

18 september 2016 20:40

Men snälla vän - inte ska du dratta omkull så där! Gör ju ont!!!
Fin tripp annars, och nog kan du väl ge dig ut så smått på vägarna även i vinter. Ibland är ju vädret tjänligt även då. Men än är det ju faktiskt sommar, även om en viss tidig höstkänsla känns rätt nära.
Din moster Viktoria har du skrivit om förut - en fantastiskt kvinna! Ja, det är ju din faster Ethel också. :)

(Min nya bil - jag privatleaser den, på tre år. Dyrt ja, men tryggt och jag vet exakt vad den kostar mig. Säker bil och värme i huset är prio ett, självklart förutom de fyrbenta. :)
Fisksoppa - det är precis vad jag tänker bjuda "mina tanter" på nästa gång vi träffas, det blir hos mig. Om en dryg vecka. Jag tror att jag har ett riktigt bra recept, men kanske ditt är ännu bättre... :)

http://kasperian2.blogspot.se

Skogsfrun på Dal

18 september 2016 22:10

Faktum är att det inte gjorde speciellt ont! Jag låg där och skrattade en lång stund vid tanken på hur det måste ha sett ut. Min bror gick bakom mig och såg allt.

Javisst kan det vara mildväder på vintern och kanske man kan ta sig tur, få se.

Leasa bil...jag har goda vänner som har gjort det i många år, de är nog inne på sin 3:je bil nu. De har försökt övertyga mig men jag är väl omöjlig ;-)

Soppreceptet är min svägerskas, men jag ska försöka få till den lika god. Hon har spätt* på med lax och kräftstjärtar och jag tänker göra min egen variant. Lycka till med middagen om en vecka!

 
Ingen bild

Lena

26 september 2016 20:59

Jag är inte försvunnen! Håller på att tömma ett stort hus och tre uthus fyllda med saker som måste sorteras och tas härifrån. Det kräver sin kvinna.
Mäklaren förbereder försäljning. I bästa fall slipper jag ruinera mig på uppvärmning och slita med snöskottning. Får se hur det går och blir.

Bekymmer mrd Ludde och ett revben på dig. Ajaj, så fort det kan hända.

Skogsfrun på Dal

26 september 2016 22:48

Jag har anat det och tänkt på dig.
Har också rensat men tar en vilopaus nu och går i ide över vintern. Herre ge mig styrka...och en mild vinter.

Ditt hus är nog inte svårsålt så nära Gbg.
Har du planer på vart du ska ta vägen sedan...

En -eller två olyckor händer alltför lätt, man kan inte gå med tungan rätt i mun hela tiden men stavar sitter nog inte i vägen ;-)

Lycka till med allt och gott att få ett livstecken ibland. Kram.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Skogsfrun på Dal - Måndag 6 maj 17:30

En kväll i Mars kunde vi inte låta bli att tjuvstarta utelivet trots att det under dagen fallit ett tunt snötäcke. Jo, det var ruggigt kallt så vi blev snart tvugna att dra oss inomhus.     Nu är vi inne i Maj månad och skogsfrun är sittan...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 27 feb 10:08

    VÅR! Absolut. Första gänget trädgårdsmöbler har kånkats fram och provsuttits i solgasset.
       Det sticker upp saker lite här och där också.
 Annat var det förra året dags datum...men i Mars! ...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 6 feb 23:39

  Medan snön dalar får vi roa oss bäst vi kan inomhus. Mirre tycker det är för mycke snö och för lite möss. Em sladd får duga.     Matte studerar Putin på Play. Intressant men inte överraskande insyn i maktens boningar. Ludde på soffan är v...

Av Skogsfrun på Dal - Fredag 1 feb 11:42

Opinion live igår:Så upphetsade folk blir när naturen kommer dem nära.Jag hade blivit glad över att den ensamma vargen lyckats ta ett byte och få ett skrovmål.Flytta bytet till skogen hade löst problemet.Eller gett vargen bedövning och flyttat den ti...

Av Skogsfrun på Dal - Torsdag 31 jan 17:34

Kärt besök av en gammal bloggkompis som hittat hit trots viss förändring och långt blogguppehåll föranleder skogsfrun att ta sig ett tag i kragen och skriva några upplysande meningar om sakernas tillstånd, apropå det.(Lååång mening det där).   Lä...

Hej och välkommen!.....


- till Torpet i det vackra Dalsland.
Om kommentarer läs mer...

Klicka för större bilder!

 

Fråga mig

55 besvarade frågor

 

Översätt

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Oss emellan...

Länkar

 

 

Vädret

Väder Mellerud

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se