Helt naturliga frivolter i torpidyllen

Direktlänk till inlägg 1 maj 2016

Sköna Maj välkommen!

Av Skogsfrun på Dal - 1 maj 2016 19:17

  Första Maj kom med sol och lite mer värme

visst vad det precis vad björkarna väntat på. Nu står de i sin första skira dräkt.

Fika på tunet gick för sig med tjockkappan på, så nu har vi majat.


Luddes mamma Mio med sin familj på väg till oss! 


Många besök har vi fått, som glatt oss och gjort den här dagen speciell.

Tack kära vänner ...med vänner, för att ni tittar in och muntrar upp vår ensliga tillvaro!


RR finns dock alltid med i tankarna.

Livgardets hästcortege på Majestätets födelsedag brukar alltid bjuda på god underhållning. Hästar är levande varelser, oförutsägbara spralliga fålar trots all drill. Det roar och skogsfrun kommer att tänka på RR:s berättelse om när han som stamanställ vid K3 i Skövde blev uttagen att rida med truppen i cortegen vid Prins Eugens begravning 1947.


   
Så red alltså vännen, då 17 år ung. De red ca 7 km från Waldemarsudde över Djurgårdsbron, genom staden, förbi slottet till kyrkogården.
Inte helt enkelt med dragen sabel i ena handen och kandar i den andra.
Händelsen journalfilmades och vännen, vars häst halkade på spårvägsspåret och gick omkull, kom med. Sabeln skramlade in bland åskådarna och det tog en stund innan vännen kom upp på hästen igen och ikapp. Varken han eller hästen skadade sig.

Ett minne för livet förstås, som jag livligt kan föreställa mig.

 

Nu går denna dag mot sitt slut och den kyligt nyckfulla April är över.

Vädertjänsten spår sommartemperatur kommande vecka,

det ser vi fram emot, eller hur!
 
ANNONS
 
Ingen bild

Lena

1 maj 2016 23:58

Majsol värmer även djupt frusna själar. Katterna flyttar utomhus och jag hänger inte riktigt med i de snabba förändringarna i skog och mark. Den stora boken slår ut sin skira bladskrud på den älskades födelsedag. Så även i år, fast jag trodde den blev försenad. Allt följer sina gamla rutiner. Bara jag måste under protest skaffa mig nya. Livet var ju bra, varför fick det inte fortsätta så?

RR, denne makalöse man! Var det möjligen en dumfux han satt på? Den sorten har jag alltid betraktat med skepsis. Vet att det inte sitter i färgen, men något stolligt är det med dem.

Denna journalfilm finns säkert i något museums arkiv. Kanske får du tid att söka efter den någon gång. Vore absolut värt besväret!

Skogsfrun på Dal

3 maj 2016 17:19

Hos oss är det storbjörkens grönska vi alltid förväntat oss på första Maj. Nu satt jag och Ludde där ensamma på tunet i år...eller?

Ibland känner jag att han är nära och jag behöver bara vända mig om så ses vi.

Fux tror jag att det var, har faktiskt med sonens hjälp lyckats hitta en journalfilm från Eugens begravning! Tycker mig känna igen RR i den 17-årige ynglingen i plutonen. Det var inte hästens fel att den halkade på skenorna, en ren olyckshändelse. Måste lägga in de bilderna jag sparat från filmen, de red i uniform modell Ä.

 
Ingen bild

Lena

2 maj 2016 21:50

Skrev ett svar, men glömde kanske att vänta på svarsrutan. Ids inte skriva igen eller rättare sagt, jag kommer inte ihåg vad jag skrev.
Stor kram till den tappra torparkäringen var grundtanken.

Skogsfrun på Dal

3 maj 2016 17:10

Du får börja skriva i ett annat program så du kan gå tillbaks och kopiera när det strular. Jag vill inte missa någon av dina kommentarer så klart!

 
Berit E

Berit E

3 maj 2016 11:25

Hoppas på tur - dvs att min kommentar fastnar den här gången. Det gör den minsann inte alltid, trots att jag VET att jag inväntar det där meddelandet som jag måste okeja.
Jag minns t.ex också at jag för ett par inlägg sedan undrade bl.a varför loggsen skulle vidarebefordras till Värmland. Behöver du dem inte själv?
Du har också en fantastiskt fin plats på din balkong, härlig utsikt och där tycks ju även de fyrbenta trivas.
Frontline brukar jag använda på Kasper, utan våda. Gillar det inte riktigt, men jag gillar inte fästingarna heller. Han blev ju jättesjuk i Borrelia för ett par år sedan.

Klart att RR finns med dig hela tiden. Så är det ju.
Skönt att våren äntligen tycks vara här på riktigt, underbart att kunna leva med öppna dörrar. Så fint också, att så många vänner kommer på besök. Livet går ju vidare och på något sätt måste man följa med. Gott då att få lite extra hjälp på vägen.
Kram!!

http://kasperian2.blogspot.se

Skogsfrun på Dal

3 maj 2016 17:08

När jag skriver lite längre kommentarer brukar jag göra det i ett annat program så jag kan kopiera om det strular. Jobbigt att börja om på nytt liksom.

Visa hundar tål inte Frontline, ideligt kliande är minst lika besvärande som fästingar. Jag plockar hellre otäckingarna faktiskt.

Ja, här finns mycket fint som jag kommer att sakna, är ju på väg att flytta till Värmland förstår du. Får hyra ett litet torp hos min son där. Det blir nog jättebra men det är mycket som ska ordnas både här och där innan flytten blir av. Livet går absolut vidare!

 
Berit E

Berit E

3 maj 2016 21:51

Jag har nog haft en liten känsla av att du inte skulle stanna på Torp så väldigt länge till. Det är för övrigt inte alls det Torp du en gång flyttade till, inte på något sätt. Bästa grannarna försvann och med dem så mycket spännande och intressant verksamhet, nu hästarna och slutligen och framförallt RR...
Och tänk, när vi först fick kontakt bodde ni i Skåne.

Jag är övertygad om att det blir bra nu. Att den här flytten är helt rätt. Fast oj, så mycket det blir att stå i, tur att du får en massa hjälp.
När planerar ni flytten, antar att Torp måste säljas också. Var i Värmland kommer du att bo?

Sara - jag är helt säker på att du har RR med dig, så ensam på riktigt är du inte alls.

http://kasperian2.blogspot.se

Skogsfrun på Dal

4 maj 2016 09:14

Din känsla är helt rätt Berit, jag berättar hellre i ett mejl.
Skåne ja, det var också en lycklig tid. Mycket med häst, blev med dator och fick kontakt med dig!
Värmland blir det 6 landskapet där bopålarna slås ned och förmodligen slutstation. RR följer med, bokstavligen och i mitt hjärta.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Skogsfrun på Dal - Måndag 6 maj 17:30

En kväll i Mars kunde vi inte låta bli att tjuvstarta utelivet trots att det under dagen fallit ett tunt snötäcke. Jo, det var ruggigt kallt så vi blev snart tvugna att dra oss inomhus.     Nu är vi inne i Maj månad och skogsfrun är sittan...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 27 feb 10:08

    VÅR! Absolut. Första gänget trädgårdsmöbler har kånkats fram och provsuttits i solgasset.
       Det sticker upp saker lite här och där också.
 Annat var det förra året dags datum...men i Mars! ...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 6 feb 23:39

  Medan snön dalar får vi roa oss bäst vi kan inomhus. Mirre tycker det är för mycke snö och för lite möss. Em sladd får duga.     Matte studerar Putin på Play. Intressant men inte överraskande insyn i maktens boningar. Ludde på soffan är v...

Av Skogsfrun på Dal - Fredag 1 feb 11:42

Opinion live igår:Så upphetsade folk blir när naturen kommer dem nära.Jag hade blivit glad över att den ensamma vargen lyckats ta ett byte och få ett skrovmål.Flytta bytet till skogen hade löst problemet.Eller gett vargen bedövning och flyttat den ti...

Av Skogsfrun på Dal - Torsdag 31 jan 17:34

Kärt besök av en gammal bloggkompis som hittat hit trots viss förändring och långt blogguppehåll föranleder skogsfrun att ta sig ett tag i kragen och skriva några upplysande meningar om sakernas tillstånd, apropå det.(Lååång mening det där).   Lä...

Hej och välkommen!.....


- till Torpet i det vackra Dalsland.
Om kommentarer läs mer...

Klicka för större bilder!

 

Fråga mig

55 besvarade frågor

 

Översätt

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Oss emellan...

Länkar

 

 

Vädret

Väder Mellerud

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se