Helt naturliga frivolter i torpidyllen

Direktlänk till inlägg 5 januari 2015

Rapport från en stalledräng..mm

Av Skogsfrun på Dal - 5 januari 2015 08:25

  Stormen Svea kom i något modifierad form, men tillräckligt kraftfull för att kapa ett ganska stort träd intill huset. Hade vinden varit en annan kunde hundverandan fått sig en törn. Mycket jobb med handsåg, vi sätter vårt hopp till motosågsmannen.

Trädet ligger inte ivägen alls och vilar inte heller på staketet, lite go tändved så småningom.


Vädret är behagligt och de senaste dagarna, även idag, har bjudit på strålande solsken och lagom kyla -ett par minusgrader. I kombination med blåsten har nu marken torkat upp och skogsfrun kan gå i gympadojor mellan stall och boning.

Man förleds att tro att vintern är slut men säkert har vi bistra tider att vänta.

Februari Mars brukar ju Bore bjuda upp till virvlande dans.


  Den lilla snö vi fått försvann helt över en natt. Här ligger den ännu kvar och desperata Mirre längtar in till den goe värmen och matskålarna.

Ola väntar tåligt och han bekymrar oss. Mager och ruggig trots all mat både ute och inne -vi har ju sorkår tack vare barmarken. Funderade på om han kan ha drabbats av sorkfeber men läser att katter och hundar inte smittas av denna sjukdom. Avmaskad är han också.

Det får nog bli ett samtal med vetten.


    

Gamla Frida däremot har gått mot en klar förbättring!

Hon har ju en trolig diagnos som är ett syndrom och kan variera. Hennes päls har inte växt onormalt sen senaste klippningen och hon har inte haft fångsymtom på hela sommaren, det kan i sig vara en orsak att hon blivit bättre. Glädjande!

Och nu är det dags för hovis igen.


Ack ja, det är mycket bekymmer med djur, som om inte våra egna krämpor skulle vara nog. Men som en bäddar får en ligga är ett sant om än lite trist ordspråk.


2015 blir ett spännande år. man hoppas de ska komma överens däruppe i maktens korridorer, att EU ska ingripa i rovdjursfrågorna och att vår miljö hamnar mer i fokus.

 
ANNONS
 
Marre

Marre

5 januari 2015 12:49

Ja, vart tog det fina vita vägen, frågar man sig här också? Men gott om hårda vindar så jumpisarna får här allt ligga kvar där dem ligger ett tag till. Är ju så lättfryslig utav mig och pälsar på mig i massor, så även inomhus, haha.
Men vad hänt med Mirra och hoppas det inte är nått allvarligt och ger med sig snart.
Ser också framemot ett spännande 2015 då här ska vågas på att tävla igen men innan dess måste nog gås några kurser för störningens skull om inte annat.

Ha det gött i o kram till er alla här från oss!

http://vitherde.bloggplatsen.se

Skogsfrun på Dal

5 januari 2015 12:58

fick nästan vårkänslor idag på å-promenaden men det är säkert falska vibbar;-) Ofta kommer den verkliga köldknäppen först i Mars månad. Börjar bli bekväm och tycker det är ganska praktiskt med denna "vårvinter" ;-)

Ola är missen som är äldst och lite loj och mycket mager. Idag åt han en rå äggula i konserverad makrill och tog sig en lur på det. Ska ge honom detta varje dag så får vi se.

Apropå tävling så är det bra att komma väl förberedd och ha en god chans, annars blir man ju bara besviken. Ni fixar det säkert.

Kram och krya på!

 
Berit E

Berit E

6 januari 2015 01:17

Ja, visst är det bekymmer med djur, av och till. Hoppas Ola överkommer sina besvär utan vettehjälp.
Bore - han har minsann inte gett upp. På ett drygt dygn steg dagstemperaturen här från + 8 till som nu - 10!!
Snö ska det också komma snart. Och lite omväxlande under och över noll. Han liksom lurar i vassen, eller var det nu är han finns.
Och visst är det bra med lite tändved- _=

http://kasperian2.blogspot.se

Skogsfrun på Dal

6 januari 2015 08:08

Ola äter snällt sin matte medicin -äggula och makrillkonserv, hoppas det är en släng av blodbrist -han hade många blodsugare på sig i somras. Trots regelbundet motgift*.

Oj har du så kallt igen. Vi har runt -3. Alldeles lagom om nån frågar mig. Tänkte på Bore när jag utan att frukta steg ut på trappen med asklådan i morse, och samtidigt tämkte på lätt yrsnö och en sparktur, det är allt bra fint! ;-)

 
Ingen bild

Lena

7 januari 2015 18:49

Njuter som du av vårvintern. Tids nog får vi nog både frysa och pulsa.

Oroande med Ola! Har du funderat på om han har dåliga njurar, som är vanligt på äldre katter. Goggla gärna! Jag har försökt förstå varför vår lilla Maja är mager och ruggig. Hon är ju snart 18 år förstås.

Det senaste året har hon fått ett speciellt veterinärfoder, som innehåller väldigt lite protein. Och inte har hon blivit sämre. Hon håller sig rätt konstant och äter bättre nu.

Ta du ett samtal med vetten på direkten. Hellre en gång för mycket..... Hoppas att han har något klokt att säga. Ola ska ju må bra och leva länge än.

Skogsfrun på Dal

7 januari 2015 22:21

Inte njuter precis Lena, men tar tacksamt emot :-)
Allting går lite lättare, utom sparkåkning då som vi ser far emot som en tröst.

Ola har piggnat till. tror inte han har njurproblem, han äter nästan bara möss och blötfoder, han dricker aldrig inne men katter som äter möss får ju vätska från den dieten.

Vi väntar med vette ett tag till :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Skogsfrun på Dal - Måndag 6 maj 17:30

En kväll i Mars kunde vi inte låta bli att tjuvstarta utelivet trots att det under dagen fallit ett tunt snötäcke. Jo, det var ruggigt kallt så vi blev snart tvugna att dra oss inomhus.     Nu är vi inne i Maj månad och skogsfrun är sittan...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 27 feb 10:08

    VÅR! Absolut. Första gänget trädgårdsmöbler har kånkats fram och provsuttits i solgasset.
       Det sticker upp saker lite här och där också.
 Annat var det förra året dags datum...men i Mars! ...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 6 feb 23:39

  Medan snön dalar får vi roa oss bäst vi kan inomhus. Mirre tycker det är för mycke snö och för lite möss. Em sladd får duga.     Matte studerar Putin på Play. Intressant men inte överraskande insyn i maktens boningar. Ludde på soffan är v...

Av Skogsfrun på Dal - Fredag 1 feb 11:42

Opinion live igår:Så upphetsade folk blir när naturen kommer dem nära.Jag hade blivit glad över att den ensamma vargen lyckats ta ett byte och få ett skrovmål.Flytta bytet till skogen hade löst problemet.Eller gett vargen bedövning och flyttat den ti...

Av Skogsfrun på Dal - Torsdag 31 jan 17:34

Kärt besök av en gammal bloggkompis som hittat hit trots viss förändring och långt blogguppehåll föranleder skogsfrun att ta sig ett tag i kragen och skriva några upplysande meningar om sakernas tillstånd, apropå det.(Lååång mening det där).   Lä...

Hej och välkommen!.....


- till Torpet i det vackra Dalsland.
Om kommentarer läs mer...

Klicka för större bilder!

 

Fråga mig

55 besvarade frågor

 

Översätt

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Oss emellan...

Länkar

 

 

Vädret

Väder Mellerud

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se