Helt naturliga frivolter i torpidyllen

Direktlänk till inlägg 14 september 2014

Måtte folkhemmet återuppstå!

Av Skogsfrun på Dal - 14 september 2014 10:31

 

En gammal bild från 70-talet som berättar om en trygg tid.

Pappa Evert firar födelsedag i kretsen av sina barnbarn.

Farfar är han också ska tilläggas!


Måtte folkhemmet återuppstå!


    Vi tar inga risker och har förtidsröstat.

Det kan ju komma hinder i vägen. Ingen fara här, fåren stiger omsider åt sidan för volvon med vallhunden Ludde inuti, om inte finge han väl ut och tjänstgöra.


   

Stilla flyter ån men vinner de rätta blir det fira av!

 
ANNONS
 
Berit E

Berit E

14 september 2014 17:47

Jaa du, din önskan lär knappast gå i uppfyllelse. Oavsett valresultat. Dessvärre.

Jag har också förtidsröstat. Enklast så.

En riktig rejäl skräll kunde man ju hoppas på - men tror på en sån, det gör jag inte. Åh vad jag önskar man ville debattera ideal och visioner i stället för att tjafsa om olika sifferutfall när man tolkar samma statistik. Senaste dagarna har jag totalt struntat i all vad val heter.

http://kasperian2.blogspot.se

Skogsfrun på Dal

14 september 2014 18:00

Trots allt Berit, jag är nog en obotlig optimist;-)

Såg några debatter bl.a slutdebatten. Skämmigt är min känsla, och ovärdigt pajkastande. Det var roligare förr när skämten haglade.

 
Agneta

Agneta

15 september 2014 02:56

God kväll..natt Sara!
Folkhemmet är ett minne blott och tillhör nog den gamla tidens ideal som jag visserligen tycker om men det är nya tider numer som det heter och det gäller att hänga med i svängarna..;-)Visserligen motvilligt men det finns ju inget alt.
Nåja, det blev en ny stadsminister i alla fall, en som är 57 år och som har förvärvsarbetat och inte gått direkt fr. skolan och in i politiken. Men Reinfeld avgår ju även som partiledare efter 25 år inom politiken och det var en nyhet för alla som heter duga!
Det kommer att bli svårt för Löfven att få till en bra regering om han inte håller sig till de två partier som gjort det möjligt för honom att regera landet. Jag skulle gärna se Sjöstedt som äldre- eller kulturminister t.ex men tror inte han får någon ministerpost såvida det inte är brist på folk med erfarenhet.

Sedan är det klart att det kommer att bli kohandel med de borgerliga partierna i vissa frågor som det alltid varit.

Roade mig med att via SVT:s valsida, som jag länkat till, kolla hur mina grannar röstat i detta lilla kvarteret och jag är omgiven av helt fel majoritetsparti...aj då. Kollade även närliggande kvarter och sak samma där...
Ack ja, hur man än gör så har man näsan mitt i facet!
Nattiskram, Agneta

http://www.agnetas.name/agneta14/nyheter.htm

Skogsfrun på Dal

16 september 2014 12:35

Folkhemmet stod för trygghet, inte kan det bli –omodernt. Vi är väl fortfarande ett folk även om kan tvivla på förståndet, hehe.

Svängningarna är minst sagt turbulenta, nu har sosse Löven tappat greppet och blivit mer än lovligt blå, hur ska det gå!

Med välfärd, solidaritet och alla lôv hit och dit.

Jonas hade passat bra som infrastrukturminister, en skam att han nobbades till en post. Politik från visst håll är ett rackarns rävspel som gör mig sjuk.

Blir det omval tror du?

Kramen!

 
Agneta

Agneta

18 september 2014 00:23

Sara!
Omval hoppas jag verkligen inte att det blir...fy fasiken vilket jobb för alla parter.

Nä du, nu får di folkvalde allt fixa till så att vi medborgare får det så bra som det går och hålla alla sina vallöften...!
Nåja, ekonomin är ju alltid svår då vi är beroende av vad som sker i omvärlden, börserna hoppar ju upp o ner och vi med dom varje gång ett löva darrar i vinden..;-)

V har aldrig haft en ministerpost i en S-regering hörde jag på TV i dag så det är fasligt konstigt att S räknar med att V alltid ska vara stödparti, men "vackre Jonas" ;-)
har sagt i från att så blir det inte alls. Nu har han ställt krav på inga vinster inom vården, annars kan Löfven hoppa upp i knät på någon annan :-)
Och i dag kunde FP tänka sig samarbete i vissa frågor...dörren öppnades igen ;-)

Nåja, vem vet vem som blir statsminister? Kanske blir någon annan när alla sagt sitt om budget och annat. Talmannen har ju makt han med och hans medhjälpare liksom oppositionen...

Margot W. hade kanske inte varit fel som statsminister? Hon har ju erfarenhet och är känd i vår värld..

Den där tryggheten kan vi se oss i stjärnorna efter för den är mer än lovligt vattnig och den nya generationen tycks enbart leva i teknikens värld sam lånekarusellen.

Undrar om inte 90-talisterna är en Ego-generation? Verkar så i alla fall för hit kommer dom och sommarjobbar och "ser ner" på både mig och jobbet vilket dom dessutom säger rakt i mitt face :-(


Jag är mer intresserad av vad denna stora kommun tänker hitta på för nu är det riktigt uselt..så skärpning kräver jag och många med mig!
När dom inte ens bryr sig om ett NEJ i folkomröstningen om trängselskatten som ska finansiera Västlänken ja då vete katten.
Så var det med kommunens tanke om miljön...

Pengar till Västlänken får dom ta från annat håll.

Ja ja, det är mycke en inte begriper sig på, men lite "köksbordsprat" har inge dött av, tvärtom :-)

Må så gott! kram, Agneta

http://www.agnetas.name/agneta14/nyheter.htm

Skogsfrun på Dal

18 september 2014 07:27

Morrn Agneta!

Eftersom jag har datorn i köket är snacket där givet :-)

Följer den invecklade utvecklingen efter valet och förundrar mig över mycket. Resignation är väl ordet för mina känslor just nu.

Gbg tränger penningar till brobygge därför trängselskatt hörde jag på Västnytt. Bättre luft i innerstan blir bonus tänker jag.

Oh ja, egoism är tidens melodi. Självförverkligande inifrån och ut, kanske mest ut, hehe. Självförsörjande blir man inte förrän i 40 års åldern eller senare om ens alls.

Äldre anses begripa noll och är mossiga fossiler. Respekt och hänsyn är bara ord.
Lysande undantag finns givetvis.
Orken att stå på sig avtar med år och sjukdom men hoppas att du inte ger upp Agneta, mothugg behövs!

Kram och ha en fin dag!

 
margus

margus

2 oktober 2014 23:16

Kan bara instämma i den fromma förhoppningen, även om valet är över och förbi sedan länge i skrivande stund. Det blev bara skit o pannkaka av alltihop, men... det kommer nya val. Och så länge det finns liv finns det hopp. Förhoppningen lever i alla fall :-) Våra drömmar kan ingen ta ifrån oss.

http://margus.bloggplatsen.se

Skogsfrun på Dal

3 oktober 2014 05:55

Enpartiregering var ju regel förr men trist att Löven valde bort Jonas förstås. Fattar inte varför sossarna alltid är så negativa till V.
Hoppas det kan bli lite hemtrevligt* när de har bott in sig :-)

 
margus

margus

3 oktober 2014 23:06

Jag tror att S till varje pris vill undvika den dominerande och starka högerpressens skrikande om "kommunistregering" som det annars skulle bli, och därför undviker att sammankopplas med V offentligt. Det är bara spel och taktik - annars trivs de ganska väl tillsammans, är jag säker på :-)

http://margus.bloggplatsen.se

Skogsfrun på Dal

4 oktober 2014 18:59

Tror du det, jag tycker Sjöstedt verkade rätt besviken och ilsk på Löven, med all rätt förstås.
Ja det ska bli intressant att se vad de lyckas få ihop. sämre än den gamla regimen kan det ju knappast bli. Miljöpartiet borgar för djurens väl och ve, det gläder mig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Skogsfrun på Dal - Torsdag 5 april 17:36

      Påsken är passé och violerna på G. Bråda tider nu så vi tillåter oss att fuska lite. Rabattrensning, d.v.s. klipp av gammalt dött och flockar av nyanlända flyttfåglar är däremot dagsens sanning. Våren är här vidhåller t.o.m. väderpro...

Av Skogsfrun på Dal - Måndag 19 mars 19:59

  Nyss när skogsfrun öppnade dörren och släppte ut katten hördes gässens högljudda prat nerifrån ån och Gösjön. Underbart, de är här! Vet de att det är vårdagjämning i morron...nej men de känner säkert av väderomslaget till mildare, ett plötslig ...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 14 mars 21:02

Stånkat körv har inte skogsfrun gjort idag, men mycket annat.Är det SOLEN som lockar fram energin...Bakat bullar och morotskaka, men först efter en pulsig promenad med Luddegrisen som låg på i selen som värste draghund. Intressanta spår i snön som då...

Av Skogsfrun på Dal - Tisdag 13 mars 16:21

      Bland det första skogsfrun gör på morgonen är att sätta på radion.Ture fasantupp har visst lärt sig att då är käringen äntligen uppe. I morse kom han smygande runt  hörnet vid trappen och bligade storögt uppfordrande mot människan i föns...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 28 feb 15:26

    En period av iskyla från Sibirien utsätter oss för stora påfrestningar. Trafikolyckor i närmaste omgivningen, är legio. Man håller sig och yarisen vackert hemma och avvaktar ljusare tider, kanske redan på Torsdag. Förråden börjar tryta. V...

Hej och välkommen!.....


- till Torpet i det vackra Dalsland.
Om kommentarer läs mer...

Klicka för större bilder!

 

Fråga mig

54 besvarade frågor

 

Översätt

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Oss emellan...

Länkar

 

 

Vädret

Väder Mellerud

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se