Helt naturliga frivolter i torpidyllen

Direktlänk till inlägg 19 april 2014

Smått händelserik påskpromenad och ömmande jubileum

Av Skogsfrun på Dal - 19 april 2014 09:03



        Härlig morgon med dimslöjor i dalen, bara -2 så det tar sig. Kom iväg vid 7-tiden och tänkte, nu blir det väl lungt, helger kan det vara ganska mycket folk i rörelse på bystan och man har ju blivit smått folkskygg, hehe. Nej inte direkt men ensam i naturen med Ludde är fint.


Redan i grannens hästhage intill vårt stall, mötte oss första överrskningen. Där låg myskankorna och gonade sig i dagens första solstrålar.

En bit längre bort sprang tre hjortar över vägen bara ca 50 m framför oss. Som väl var fick matte syn på dem först och kunde ge Ludde kommandot STANNA! Det är han bra på, vildingen och som belöning blev det bolllek som han älskar.

MR P var med men skogsfrun hade liksom händerna fulla av annat så inga bilder hann tas på de vackra djuren.


    Låångt därborta var matte.

 

Fler överraskningar skulle det bli. En bit in på Å-vägen får vi se en cyklist komma emot oss från andra sidan ån. skogsfrun skärpte blicken till det yttersta och upptäcker att det är Luddes antagonist, den där staffen, som passerar torpet då och då. Ordentligt i koppel med sin husse, men med kort stubin och no tolerans mot en ystert framrusande Ludde. Fast de har aldrig rykt ihop utan Ludde lämnar dem ganska omgående. Nu rusade Ludde helt okontrollerbar mot de mötande, som klokt nog stannade på andra sidan bron. Vid stenen (bilden ovan) strax intill bron, lade sig Ludde vid sidan av vägen men matte misstänkte att detta inte skulle gå bra och kallade: LUDDE KOM HIT! och Ludde kom som ett streck! Rundade snyggt matte och satte sig vid sidan. Jag tror faktiskt att han insåg situationens allvar och valde det rätta.

Mannen med staffen cyklade förbi, hejade och så fick Ludde sin belöning -leka med kastbollen tröttnar han aldrig på som väl är.


Idag är det ett år sen mina fötter sa ifrån och jag fick beskedet; plantarfasciit.

Inte har det blivit så värst mycket bättre, av och till faktiskt sämre. Nu sa förstås fotvårdsspecialisten att läkningen kan ta upp till 2 år men jag börjar allt bli less och orolig. Nu ska jag pröva SuperFeetsulan och hoppas att den är så utmärkt bra som utlovas. Annars vet jag inte vad jag ska ta mig till, bli stugsittare framstår som en absolut mardröm. Dessutom måste jag kunna ränna runt rätt så mycket här hemma.

Nåväl, problem är till för att lösas och nu är det...

 

Påskafton!


Efter 11-kaffet far skogsfrun och Ludde till köpingen för att fylla på förråden -efter bullbaket igår tog mjölken slut t.ex

Fortsatt treven helg önskar er, kära bloggläsare.






 
ANNONS
 
Agneta

Agneta

19 april 2014 18:19

God fo(t)rtsättning på påskhelgen!

Så har jag fått min dos av naturen tack vare din fina foton, tackar och niger :-)
Nya kameran är super..eller är det fotografen som (är) super... ;-)
Men inte såg jag några djur...som sig bör på landet ;-)

Att en hundpromenad i arla morgonstund kan vara så händelserik är en liten krydda i tillvaron. Men Ludde är ju väluppfostrad och bollkär så det slutade ju bra.

Underbart kort med goa tanter...gillas här :-)Den som spar han har!

Tänk att fötter kan ställa till det så för oss lite "mogna" damer, elände är det. Hoppas att sulorna kommer att göra susen så att du slipper köra omkring i en Permobil på ägorna.
Praktiskt förvisso och ett bra hjälpmedel men inget man önskar sig för gott. Men men, kan ju vara bra att ha för både dig och RR. En sådan gör ju ingen skada i en lada..?

Jag gjorde ju fotavtryck men sulorna var så tjocka så dom får inte plats i några vanliga skor inte. Dom ligger i dvala i en ask och jag har ont i fötter och ryggen är sne i dag igen efter att jag blev tvungen att "hjälpa" personalen fr. hemtjänsten att städa...ack ja, hur dum får man bli?
Droppen var att jag hittade en stol i mahogny ute på balkongen framåt kvällen..hade dom glömt att ta in så där förtog jag mig till slut :-(

Att få en diagnos om att man "kanske" kan bli friskare om några år framöver är föga uppmuntrande med tanke på åldern.
Avstå fr. löpträning läste jag och börja simma i stället...ha ha ha...samt inte belasta fötterna....!
Är det tänkt att man ska gå på händerna?
Nä, det är det jag alltid har hävdat: evolutionen av Homo Sapiens borde stannat upp när vi kunde gå på alla fyra om så behövdes ;-)

Ja ja, skoja går ju Sara, men det är för jäkligt att leva med smärta dygnet runt. Tar på humöret också om man dessutom har en drös med annat som snart ändar livet och ingen att gny inför..värre än värst!

Vi gör så gott vi förmår men de där forskarna och läkarna får allt börja göra skäl för lönen och de där sulorna kan du säkert få på remiss gratis :-)
Sådant ska läkaren informera om...hjälpmedel finns i mängder, både stora o små så det är bara till att välja och vraka!

Lycka till och gå på tå...eller vilket som blir bäst?

Brännvins-tå minns jag nu att jag hört någon gång för 60 år sedan....undrar vad det kan ha varit? Nu minns jag också att min faster hade opererat bort en halv&hel tå. Då kanske mina förslitningar i tårnas slutleder är ärftligt...GAH...!
Hoppas att även du hittar någon att "avlasta" dina värkande fötter på.. ;-)

Påskekram, Agneta




http://www.agnetas.name/agneta14/nyheter.htm

Skogsfrun på Dal

19 april 2014 19:45

Påskelig kram! Nu har du nog fixat rekord i lång kommentar, så roligt att läsa. Tack för det.

Inga djur är ute än, de står i stallarna och mumsar hö men känner säkert doften av det härliga grönbetet som väntar.

Här har man suttit på tunet med påskdrinken och sett björkarna slå ut, underbar kväll!
Man glömmer såna bagateller som dåliga fötter och annat krafs...ända tills man ska stiga upp för att uträtta något -och det ska man ju.

Att få något på remiss är bara att glömma, Jag får köpa sulor och skor för 1000-tals kronor.
Ortoped kan man också glömma för där är det årslång väntetid och då ska ju jag enligt spåkulan* vara bra i fossingarna;-)

Förbannad kan man bli när man tänker på hur man slitit i vården för andra som i många fall varit bra mycket kryare än jag är nu. Aldrig har jag legat samhället till last, det har man ingenting för. Rent samvete och sova sött möjligen, hehe.

Du är en tuff tjej som klarar uppehället med glatt humör och huvet på skaft trots alla allvarliga krämpor som jag vet du har. Du ligger nog bra till hos St Per när det beger sig;-) Måtte det dröja länge! Du är en stark och go krydda i mitt liv.

Portvinstå tänker du kanske på, det kommer sig av gikt när urinsyran inte går ur kroppen utan stannar i tån. Uschianna så mycket elände det finns, antagligen lever vi för länge...och osunt. Ärftligt tror jag inte du behöver frukta mer är det nog skomodets frl. Dessa spetsiga högklackade som man skulle stolpa omkring i. Fanns ju ingen plats för normala tår i dom, de fick tränga ihop sig och sedan blev de böjda i all evighet amen.

Tack för pratstunden;-) och ha det nu fortsatt mysigt, på burken ganska många bra program, som farbror Frej sa.

 
Berit E

Berit E

19 april 2014 21:49

Nu har jag läst både inlägg och kommentar med svar. Det är inte alltid roligt att bli äldre, minsann. Jag vet också. Även om mina fötter bär.
En både fin och händelserik morgonpromenad gjorde du i alla fall. Hoppas verkligen att fötterna ska låta dig göra många, många sådana i många, många år än!

http://kasperian2.blogspot.se

Skogsfrun på Dal

19 april 2014 22:40

Ja du Berit, det bär emot att uppleva förfallet;-) Fötter har man som mycket annat bara tagit för givna men vad är vi utan dem...
Utan hov ingen häst är ett gammalt talesätt i hästkretsar och det kan nästan gälla folk också!

Men jag är -just nu optimist! Om en vecka får jag mina nya inläggssulor och de lovar gott. Jag är också mer noga med att snöra mina skor ordentligt, så att foten får det stöd den behöver och att alltid skifta inläggen till de skor jag använder, ibland har jag slarvat nämligen.

Härliga dagar nu. Satt på tunet i kvällningen och såg grönskan djupna mer och mer. Vi bör vara tacksamma för varje sådan dag, ingen idé att bekymra sig för mycket:-)

 
Ingen bild

Lena

20 april 2014 09:19

Påsken tycks bli en av de finaste, underbart att vänta på och se björkarna slå ut. Vi bryr oss visst inte lika mycket om de andra träden.

Det var ett äventyr, där vid bron, med Ludde. Mer spännande än en actionfilm. Det gjorde ni bra, din fyrbente hjälte och du!

Hopppas nu att sulor och snörade skor hjälper på din hälta.

Tack för underbara morgonbilder!

Skogsfrun på Dal

20 april 2014 10:22

Ja i sanning en fin Påskhelg, vi tackar och tar emot. Visst är de andra trädens bristande knoppar också spännande, men björken är väl först. Det kanske är därför vi blir så lyriska över just den späda grönskan.

I såna ögonblick som det vid bron, blir jag något av fatalist. Ludde måtte ha hört på min röst att det var allvar* Han är inte dum den jycken.

Min nyvaknade klokskap att snöra skorna har redan gett resultat! Sent ska syndar´n vakna;-)

Varsågod, roligt att du gillade Å-fotona, så ofta återkommande motiv -av helt naturliga skäl!

Hur var det på Blåkullen? Kanske kommer jag till Brattön framöver, en son har båt i närheten.

 
margus

margus

20 april 2014 22:27

Härliga bilder! Dimslöjor är jag särskilt svag för. Vilken tur att du har pli på jycken - det där kunde slutat hur illa som helst. Så duktig han är, Ludde!
Hoppas verkligen du blir hjälpt för fötterna - "utan dem man står sig slätt" ;-) Mjuka sviktande sulor är faktiskt räddningen för många typer av fotbesvär. Hade en period nåt som liknade hälsporre men inte var det. Ömma som tusan har min fötter i alla fall varit i 20 år nu, lika länge som jag haft crohns. När jag fick mjuka ortopediska sulor (som är svindyra numera - då fick jag dem på remiss) blev lindringen enastående. Det gick att gå igen! Sen har MBT-skorna gjort resten. I år har jag till och med kunnat lägga ned mjuka sulorna, det räcker med MBT. Fattar inte vad som hänt... Otroligt är det bara... Hoppas det blir bra för dig också!

http://margus.bloggplatsen.se

Skogsfrun på Dal

21 april 2014 09:04

Ja ibland är busen duktig, ibland bara busig, men djur är ju levande varelser och inga maskiner.

Skulle gärna vilja pröva de där MBT men här finns ingen representant i närheten. Karlstad eller Skara -pest eller kolera hehe.

De jag frågat tror förresten att det skulle vara för instabilt att gång/gunga fram på sådana. Jag har tydligen ett inflammerat senfäste från hälen och fram till tårna -om jag minns rätt. Obehagliga saker glömmer jag särskilt lätt ;-)

Hoppas mycket på SuperFeet-sulorna som var/är räddningen för min son bl.a

 
Ingen bild

Lena igen

21 april 2014 08:28

Kvasten fick fara förarlös i busvädret! Välkommen till kusten nästa vår...

Skogsfrun på Dal

21 april 2014 09:06

Ja det var ett oherrans busväder, bättre tur nästa år hoppas vi på, men kanske kanske att det kan bli en titt på Brattön redan i sommar:-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Skogsfrun på Dal - Måndag 6 maj 17:30

En kväll i Mars kunde vi inte låta bli att tjuvstarta utelivet trots att det under dagen fallit ett tunt snötäcke. Jo, det var ruggigt kallt så vi blev snart tvugna att dra oss inomhus.     Nu är vi inne i Maj månad och skogsfrun är sittan...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 27 feb 10:08

    VÅR! Absolut. Första gänget trädgårdsmöbler har kånkats fram och provsuttits i solgasset.
       Det sticker upp saker lite här och där också.
 Annat var det förra året dags datum...men i Mars! ...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 6 feb 23:39

  Medan snön dalar får vi roa oss bäst vi kan inomhus. Mirre tycker det är för mycke snö och för lite möss. Em sladd får duga.     Matte studerar Putin på Play. Intressant men inte överraskande insyn i maktens boningar. Ludde på soffan är v...

Av Skogsfrun på Dal - Fredag 1 feb 11:42

Opinion live igår:Så upphetsade folk blir när naturen kommer dem nära.Jag hade blivit glad över att den ensamma vargen lyckats ta ett byte och få ett skrovmål.Flytta bytet till skogen hade löst problemet.Eller gett vargen bedövning och flyttat den ti...

Av Skogsfrun på Dal - Torsdag 31 jan 17:34

Kärt besök av en gammal bloggkompis som hittat hit trots viss förändring och långt blogguppehåll föranleder skogsfrun att ta sig ett tag i kragen och skriva några upplysande meningar om sakernas tillstånd, apropå det.(Lååång mening det där).   Lä...

Hej och välkommen!.....


- till Torpet i det vackra Dalsland.
Om kommentarer läs mer...

Klicka för större bilder!

 

Fråga mig

55 besvarade frågor

 

Översätt

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Oss emellan...

Länkar

 

 

Vädret

Väder Mellerud

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se