Helt naturliga frivolter i torpidyllen

Alla inlägg under juli 2012

Av Skogsfrun på Dal - 3 juli 2012 18:35

    Vi hade sommar i förmiddags, skogsfrun fick sällskap av en vacker nässelfjäril till 11-kaffet. Den försökte hjälpa till med det svåra fredagskrysset -eller bredde den sina vingar barmhärtig över kluddet?;-)


      Nej, den gav upp vilket däremot inte vi envetna korsordslösare tänker göra. Blev sugen på lite nektar och ägnade sitt intresse åt blomstren i vasen. Det blev ju riktigt tjusiga konster tyckte herr Pentax och jobbade på.


  Tomatplantorna trivs i verandafönstret.

 

Skogsfrun fann för gott att uppsöka hängmattan för en stund medan husse & hund var på affärsresa. Hemkomsten utan plånbok var inte så glad men det ordnade sig.

Plånboken hade omhändertagits av personalen i sista butiken. Kruxet är att RR:s plyska är för stor och tjock! Den platsar inte i någon ficka -var han har den...i kepsen kanske;-))

ANNONS
Av Skogsfrun på Dal - 1 juli 2012 18:45


  Katten Ola kom hem sent i går kväll, oj så glada vi blev, plötsligt satt han bara där på trappen som ingenting. Den råa strömmingen som måst kokas i avvaktan på sillstryparen serverades omgående och uppskattades. Ola har varit borta i 2 nätter och oron var stor att han åter hade blivit instängd någonstans. Skogsfrun hade ingen ro, letade cyklandes och gångandes, pst-ade och ropade -ingen Ola.

Önskar att det fanns något slags radarchips för katter, och sökare som inte kostar skjortan. Skogsfrun kröp i säng och sov den utmattades sömn,

Ola åt och sedan ville han ut igen -vem hindrar en katt!


       

Växtkraften är stor i år.

Det myckna regnandet gillas och vi fruktar att inom kort försvinna i denna djungel.

Vid ett plötsligt uppehåll framåt kvällningen drog RR i desperation ut med klipparen och när han tog slut övertog skogsfrun ädelmodigt ruljansen.


  Sällan har det prunkast som nu och Flädern är så rikblommande att skogsfrun kanske har hjärta att nypa av några blommor och göra saft av dem. De ger en säregen underbar smak fast beståndsdelarna i saften mest är citroner och socker.

I Skåne -Fläderns förlovade land, for vi ut med spänner och skövlade samvetslöst grannlåten i det vilda.


  Den Brune gillar dessvärre också blötväder, hujedamig så många de har blivit! Vi plockar och dränker dem i saltvatten när de blir för närgångna, som här på väg uppför trappen. Där sätter vi P.

I närbild kan man tycka att de är ganska fina ändå;-)


Fick sålt den där vattentanken igår. En misslyckad satsning, tänkt som höautomat.  

Ett par som bunkrar upp både dricksvatten och mat inför hotande katastrofer, köpte den. RR var tyvärrr med vid affären och lät förstås pruta med sig. Han är absolut koko i affärer! Jag ville ha det jag betalt och lyssnade inte alls på spekulantens försök att sänka priset genom att komma med anmärkningar på föremålet ifråga. Snarare blev jag smått förbannad och hade nog låtit dem fara och flyga utan tank om de framhärdat, men det tror jag inte ett ögonblick att de hade gjort -så långt som de åkt.

Vid nästa affär låser jag in gubben!

ANNONS

Hej och välkommen!.....


- till Torpet i det vackra Dalsland.
Om kommentarer läs mer...

Klicka för större bilder!

 

Fråga mig

55 besvarade frågor

 

Översätt

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Oss emellan...

Länkar

 

 

Vädret

Väder Mellerud

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se