Helt naturliga frivolter i torpidyllen

Direktlänk till inlägg 14 januari 2011

Klarspråk emot varghat

Av Skogsfrun på Dal - 14 januari 2011 15:46

  Nu är det dags igen för VARGJAKT! Galenskapen man inte trodde skulle upprepas. Storkäftade jägare som måste få utlopp för sitt varghat har blivit tilldelade en kvot som de själva anser alldeles för liten eftersom det de önskar är total utrotning.


"I morgon står det stora slaget om vargen.
För andra gången i modern tid ger sig 6 000 jägare ut för att döda 20 vargar. Men det har blåst upp till strid – nästan 17 000 svenskar protesterar mot jakten.
Några av dem nöjer sig inte med skriftliga upprop."

Källa Aftonbladet  Läs mer!


Glad och tacksam blir man över att någon orkar vill och törs AGERA emot. Hoppas vargvännerna ställer till det rejält i skogen i morgon.

En fajt man mot man vore mer juste än denna usla förföljelse på ett av våra fina rovdjur. En tydlig demonstration emot deras förehavande är på sin plats och avsikten förstås att störa och om möjligt förhindra dödandet. Lycka till med det!

Här , hos Dalademokratens två vargbloggare kan man också säga vad man tycker i vargfrågan -för eller emot.
 
ANNONS
 
Fjällbruden

Fjällbruden

14 januari 2011 16:27

För köttets (gott?) skull eller pälsen, för det räcker väl inte till alla 800 jägare som finns aktiva i dagens läge.Så nog är det endast för utrotning. IDIOTER!
Här i Brudfjällstrakten ska skjutas 1 st......av två. Det flesta av allmänhet är inte besvärad av vargen här ,vad jag vet.
Hoppas hon Tina (MP) ngt i regeringen får flera med sig mot skjutning.
kram

http://maki.bloggplatsen.se

Skogsfrun på Dal

14 januari 2011 16:43

Helt klart är jägarnas skara i allas VÅRA skogar alldeles för stor, en sanitär olägenhet som tror sig ha företräde framför vanligt* folk att klampa fram och ställa till lidande och död för andra varelser. Ja vi hoppas att fler unga friska krafter agerar på plats och gör det mycket obekvämt för varghatarna.
Kramiz!

 
Fjällbruden

Fjällbruden

14 januari 2011 19:40

Såg just närnyheter, siffran jägare är bara här i VästraGötaland 1100+ jägare för 2 vargar......
"För att vargarna tar får och gör massa annat obehag bland folk", yttrade sig en
j---ans idiot=jägare.
Ska alla 1000 springa efter 2 stackars vargar,,,,eller vad är glädjen? undrar jag bara,,,,förstår inte riktigt hur det funkar.
Go kväll i stugan
kram

http://maki.bloggplatsen.se

Skogsfrun på Dal

14 januari 2011 21:42

Trist att det finns så många dummerjönsar:-( Såg att siffran stigit till 1.185 skjutglada. Risken att fler än 2 vargar tas av daga är stor + skadeskjutningar. Arma djur säger jag bara!

 
Flanören...

Flanören...

15 januari 2011 08:13

Med alla dessa adrenalinstinna jägare, som inte kommer att få skjuta en "laglig" varg, kommer många i ren frustration att frestas tjuvjaga, bara för att få skjuta varg.
Verkar som att hoppet får sättas till EU.
Carlgren med flera hamnar inför skranket. Vore inte mer än rätt.
Kul att se, att du är igång igen.
Hoppas du får många sköna sparkturer med hundarna.

http://www.nabbsjuan.bloggplatsen.se

Skogsfrun på Dal

15 januari 2011 09:14

En urskillningslös jakt för att tillfredsställa jägarlobbyn. Om det nu vore för att påverka graden av inavel borde endast ett fåtal särskilt utvalda ombesörja att de sämre djuren togs bort, en i och för sig omöjlig uppgift. Låt djuren vara ifred och låt naturen ha sin gång istället.
Hoppas verkligen EU sätter P för jakt och folk på plats. Carlgren förresten...är inte han ganska liten och ynklig...inavel?;-)

 
Ingen bild

Jocke

15 januari 2011 15:07

I USA har man NRA (National Rifle Association - http://home.nra.org/#/home) En av av världens starkaste lobbyingorganisationer. Deras motto är:"anser att rätten att bära vapen skyddas av andra tillägget i USA:s Bill of Rights..."
Wiki:http://sv.wikipedia.org/wiki/NRA
I Sverige har vi bl a Svenska Jägareförbundet.
http://www.jagareforbundet.se/
Detta är en väldigt stark grupp som har många vana "manliga ledare" men förgreningar inom näringsliv, politik och föreningsliv.
Vargen utgör ett hot mot deras hobbyjakt.Punkt
Att Jägareförbundet försvarar enstaka fårägare är rent nonsens.
Synd att Sverige ska dras med en regering som skämmer ut sig med en av världens sämsta rovdjursattityder. Jag hoppas att EU går in och styr upp det hela. (Så Eu-avig jag nu är)
Skogen är redan full med bly - det är dags att förändra sina attityder och öka sin kunskap samt se alla positiva saker med s k rovdjur.
Alla människor har lika värde enl- FN-stadga. Så ska gälla även för djur sinsemellan. Ett djur är ett djur. En människa är en människa.
Men vi sätter oss över. Djuren har viktigare funktioner än vi människor i ekosystemen. Vi är på toppen av hela näringskedjan och just så tror vi att världen ser ut - vi har skapat den bilden av oss - så har vi även skapat våra egna samhällssystem. Som pyramider. Dessa modeller håller inte. Man kan inte vara "on top of everything" om man ska vara i harmoni med natur. Man måste vara lyhörd och kunnig.
Jag hoppas att debatten blir betydligt större i media och bland folk i hela denna frågan - Människans behov - Naturens behov-balans.
Jag tror att alla "tjänar" på en "vargpolitik" Ja flytta fokus till alla fauna.
Hur tror folk att Järven Lodjuren Fältharen och alla de andra har det numera?
Vargen har satts i fokus och det är ju som det brukar. "En fråga i taget" tills folk tröttnar - aldrig tar man ett samlat tag.
Eller kan man börja göra så kanske?!

Skogsfrun på Dal

15 januari 2011 17:36

Tack för din härligt engagerade och genomtänkta kommentar om människors tillkortakommande i fråga om helheten. Skulle önska att fler fick tillfälle att läsa det du skriver och föreslår att du besöker Jinges blogg och Dalademokraten två bloggare -en FÖR varg och en jägare EMOT.
(länken finns i mitt inlägg)
Ja folk verkar tröttna på att diskutera vargfrågan, det ser man inte mminst här på bloggen tyvärr:-(
Men -förtröttas ej du lilla gräsrot förutan dig dör kon;-))

 
Ingen bild

Bonnkärringa

15 januari 2011 17:36

Ja nu ä elände igang igen, suck! Läste i blacka att di (jägera) fått tji denne dan, inte en endaste varg skjuten. För möe snö å mer kommer dä. Länge leve vargaktivistera! Förstår inte va regeringa tänker på ättersôm förre jakta ligger å vänter på utredning hos EU. Nä, låt di stackers få vargera vare kvar ôm jag finge bestämme.

Skogsfrun på Dal

15 januari 2011 17:41

Bonnkrärringa! Så gla ja blir över att se dig här, började oroa mig för att det hänt något dumt:-)
Gläder mig också åt att jägarna gick lott(varglik)lösa i Värmland men ve och fasa...kan det vara så att vargarna redan är eliminerade!? Man har läst om förgiftat åtel och tjuvjakt.

 
Berit Elisabet med Kasper

Berit Elisabet med Kasper

15 januari 2011 22:05

Inte mycket att "diskutera", den där jakten. Tyvärr. Bara att hoppas på EU nu! - Så det kan bli... ;)

Jag har själv - som du ju både sett och kommenterat - tagit avstånd på min "nästan-blogg".
Förutom alla andra synpunkter man kan ha så blir blotta tanken på 6000-7000 jägare på jakt efter 20 vargar närmast absurt surrealistisk.
Det finns sådant här i livet som man bara inte kan förstå.

http://www.belof.se

Skogsfrun på Dal

16 januari 2011 07:58

Jag anar uppgivenhet, känner själv av den ibland. Inte bra! Det diskuteras mycket vad man kan göra för att få vargmotståndarna på bättre tankar, tror de saknar förmågan att tänka stort -längre än till sin och grannens fårhage t.ex ;-)) Jägare ser sig också som någon slags överordnad förvaltare av viltet därtill kommer ekonomiska intressen för dem som har jaktmarker att hyra ut. Ack ja, med en annan regering hade det inte blivit någon vargjakt i år.

 
margus

margus

16 januari 2011 10:41

För varje årligt jakt tycks vargen göra sig mer svårjagad. Smarta djur. De blir tydligen inte så lättfångade byten som förra året, vilket kanske löser vargromantikernas farhågor.
Ånej, ingen varghatare här... är neutral i frågan.

http://margus.bloggplatsen.

Skogsfrun på Dal

16 januari 2011 11:59

Hur smarta djuren än är har de alltför lite att sätta emot dagens moderna jaktmetoder/vapen, därtill förgiftat åtel och tjuvjakt. Vargromantikerna... tänker du på oss som vill biologisk mångfald och inte anser människan som någon slags suverän? Som djurvän finner jag det komplett omöjligt att vara neutral i vargens vara eller ej.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Skogsfrun på Dal - 5 april 2018 17:36

      Påsken är passé och violerna på G. Bråda tider nu så vi tillåter oss att fuska lite. Rabattrensning, d.v.s. klipp av gammalt dött och flockar av nyanlända flyttfåglar är däremot dagsens sanning. Våren är här vidhåller t.o.m. väderpro...

Av Skogsfrun på Dal - 19 mars 2018 19:59

  Nyss när skogsfrun öppnade dörren och släppte ut katten hördes gässens högljudda prat nerifrån ån och Gösjön. Underbart, de är här! Vet de att det är vårdagjämning i morron...nej men de känner säkert av väderomslaget till mildare, ett plötslig ...

Av Skogsfrun på Dal - 14 mars 2018 21:02

Stånkat körv har inte skogsfrun gjort idag, men mycket annat.Är det SOLEN som lockar fram energin...Bakat bullar och morotskaka, men först efter en pulsig promenad med Luddegrisen som låg på i selen som värste draghund. Intressanta spår i snön som då...

Av Skogsfrun på Dal - 13 mars 2018 16:21

      Bland det första skogsfrun gör på morgonen är att sätta på radion.Ture fasantupp har visst lärt sig att då är käringen äntligen uppe. I morse kom han smygande runt  hörnet vid trappen och bligade storögt uppfordrande mot människan i föns...

Av Skogsfrun på Dal - 28 februari 2018 15:26

    En period av iskyla från Sibirien utsätter oss för stora påfrestningar. Trafikolyckor i närmaste omgivningen, är legio. Man håller sig och yarisen vackert hemma och avvaktar ljusare tider, kanske redan på Torsdag. Förråden börjar tryta. V...

Hej och välkommen!.....


- till Torpet i det vackra Dalsland.
Om kommentarer läs mer...

Klicka för större bilder!

 

Fråga mig

54 besvarade frågor

 

Översätt

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Oss emellan...

Länkar

 

 

Vädret

Väder Mellerud

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se