Helt naturliga frivolter i torpidyllen

Direktlänk till inlägg 11 augusti 2009

Rannsakning och dom men Dalbohunden gläfser; kom!

Av Skogsfrun på Dal - 11 augusti 2009 09:02

Gomöra i stöva!  


Nu har det hänt igen...jaa helt säkert en massa elände men skogsfrun tänker inte konkurrera med press och övriga rapportörer såvida hon inte själv är inblandad. Men osvuret är bäst!


Väderrapporten klänger vi över, hoppet står nu till en varm och vacker sensommar/ höst.  Profeterna siar men makterna styr.


Fagus testkördes igår och befanns alldeles utmärkt. Snabbt och tyst  med ett diskret kluckande levererade han två utsökta koppar kaffe till sina undersåtar, han tog visst en slurk själv för tre koppar vatten blev två koppar kaffe.


Morran, har jag faktiskt använt som  signatur ibland;)


Är skogsfrun en elak huldra i sina kommentarer?
Är hon en petimeter, besserwisser, samhällsfientlig bakåtsträvare, blåögd fantasifigur eller dum i huvet?
Ja det skadar inte att skärskåda "lever och njurar" då och då . Hemmablind* är lätt att bli. Ska en försöka göra om sig, går det, är det lönt? Ska en resignera och säga; en är som en är här och det är inget att göra åt, som Dr Andersson plägade uttrycka besvären;?


Säg som det är ty skogsfrun tycker även maskrosor och tistlar är vackra, den faiblessen delas både av  fjärilar och andra tjocka humlor.
Till sitt försvar vill skogsfrun säga att ev. elakheter aldrig är illa menade, nej inte ens medvetna!  Dum i huvet alltså...suck.Nu är det på plats!, Skinnet av Dalbohunden den utdöda och kanske med tiden spårade vad ursprung och närbesläktade raser beträffar. 

Ännu en anledning att besöka vårt vackra Dal där mångt och mycket minner om en tid som varit och där naturen är sig ganska ofördärvat lik. 

Ödeborgs Fornsal i Färgelanda kommun, hyser detta unika skinn, far inte dess portal förbi utan att knacka på!


 
ANNONS
 
Medresenärskan

Medresenärskan

11 augusti 2009 09:39

Resenärska är så dum i korvaspat så ho förstår inte vad Skogsfrua ylar ôm. Vem har klagat på elaka kommentarer då?? Vad ska Medresenärska säga ôm sig själver då??? Nää, jag har då väldigt svårt att tro att nån i de här kretsarna har något att yla om vad gäller frua. Medresenärska gör bort sig "ovetandes" lite då och då det kanske är dä frua menar *fnissar*.
Skall komma ihåg Ödeborgs Fornsal.
Ha en bra dag !!!

http://medresenarskan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Bondfrun

11 augusti 2009 11:32

Vet inte bakgrunden till dina funderingar men jag tycker inte du är "värre" än vanligt...
Eftersom vi lever i landet LAGOM så finns det ju tyvärr så många standard-människor som inte klarar av någon som tänker till.
Risken är stor att bli kallad besserwisser mm.
Men med åren brukar sånt bli överkomligt.
Ditt språkbruk är härligt och din vetgirighet delar du med dig till oss andra som kanske inte har samma tid till att efterforska.
Att vara lagom och ljummen är inte min melodi
,fortsätt gärna med DIN stil
oj,där rimmade det till sig,helt oavsiktligt!
MÅNGA goda hälsningar Bondfrun

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

11 augusti 2009 12:32

Medresenärskan, mjaou... skogsfrun har ju sina käpphästar som hon inte kan låta bli att skutta omkring med då och då. Mot bättre vetande ty ibland är det bättre att lyda det gamla ordspråket tala är silver men tiga är guld;) Fornsalen i Ödeborg Färjelanda, ja skriv opp dä!

Bondfrun, som träffar många olika slags människobarn och måste hålla balans och sans talar så klokt och lugnande att skogsfrun känner svettdropparna torka under fotabjället.
Då kör vi då! Håll i hatten gott folk.
(Eller har skogsfrun för brått med att ropa hej;()

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Ann-Britt

Ann-Britt

11 augusti 2009 12:33

Ja, du får vara hur "le" du vill om det är mot mig. Jag tåler det.
Du behöver inte ändra dig tycker jag.

http://gustavsborgpre.bloggagratis.se

 
Tessan

Tessan

11 augusti 2009 13:06

Lycka att den nye kaffetillverkaren tycks sköta sitt jobb. Här har talats om en varm och lång sensommar som jag nu ser fram emot, men anar att det kan hastigt svänga till raka motsatsen.. Ha en dejlig dag!

http://thezzans.blogg.se

 
Ruth

Ruth

11 augusti 2009 13:18

Du är underbar du kära skogsfrun, har alltid en räv lurande bakom varje öra och en humla surrande i din mun och dina hjärnceller snurrar och roterar i kluriga formationer och konstarter, dina fingrar sprattlar på tangentbordet och formar dina tankar och klurigheter i skrift. Gillar din stil som gör snabba vändningar och kullerbyttor. Näää, göra om dig är en omöjlighet och varför förstöra din personlighet, då blir du inte Skogsfrua längre, då blir du bara en insekt, kanske en gråsugga eller tvestjärt "L"..

http://bernamis.bloggagratis.se

 
skogsfrua tackar alla för kommentarer

skogsfrua tackar alla för kommentarer

11 augusti 2009 15:44

Ann-Britt, å tack! skogsfrua skulle nog ha svårt för ändringen...fast det sägs ju att det aldrig är för sent att lära gamla hundar sitta. Nu sitter skogsfrun vackert!

Tessan, har onda aningar där på Åland men låt oss hoppas;) Kaffe måste vi ha i alla väder så på den punkten är vi i hamn;)

Ruth, är inte dålig själv i pekfinger-valsen, tack för det fina roliga omdömet. Skogsfrun sprätter till av glädje men kullerbytta görs numera enbart med ord;)
Bloggen är ett bra sätt att hålla demensen på avstånd tror jag, man har chans att utmana de små grå... och ibland andras.
Gråsuggan är ett harmlöst djur, hur många ben har den egentligen...dagens undring;) Tvestjärtar är vi väl allihop eller har Ruth bara en halva, hehe.

http://barasaras

 
Ingen bild

Bonnkärringa

11 augusti 2009 16:25

Tåcket prat ifrå Skogsfrua ida ôm att ho ska ändre säj te sätte sitt, nääe då blir ju inte frua dänsamme alls. Jag ser däj sôm en kluri person mä humorn i bakfecka å hövve på skaft. En typisk darslänning, hehe.
Precis sôm dä ska vare, fortsätt mä dä å ho snäller annars blir din blogg tråki.
Inga kommentarer sôm ja ha tage ôt mäj uttå i alle fall, skratter gôtt ôt dôm iställe mange ganger :-)
Ha dä gôtt i stöva mä tjyvkokern!

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

11 augusti 2009 17:11

Bonnkärringa, en har allt sina fel å brister ska ho veta, dom känner en bäst själver å försöker hölla ifrå säk å vara e go å gla mänske. Går dä så ä dä bra annars får en ta smällen sum han ä. En kan nypa säk själver i örat och å säga höll nu truten på däk. Nä nä ente BONNKÄRRINGA! Bevare sig väl, ho som ä så snäller å kaller skogsfrua typisk Dalslänning, hehe ...ett tröll mä hätta kan vetaa;) men skogsfrua försöker bättre säk å ta seden dit ho ä kommen, dä blir kanske bra mä tia får en höppes;)

http://barasaras

 
Monica

Monica

11 augusti 2009 17:25

Så trevliga och läsvärda bloggar som skogsfrun på Dal publicerar kan man inte tycka illa om.....kör på som du alltid har gjort!

http://violett.bloggagratis.se

 
gerty

gerty

11 augusti 2009 21:27

Man får väl vara som man är, skall man hålla på att förställa sig, då kan man likaväl vara tyst

http://prilyckans

 
Ann-Britt

Ann-Britt

12 augusti 2009 09:50

Jag har varit inne på nätet och läst på lite om Dalbohunden. Spännande! Men de har ju missat ditt namn bland dem som fört informationen vidare om Dalbohunden! Jag såg dig dock på ett foto.

http://gustavsborgpre.bloggagratis.se

 
skogsfrua på dal tackar för kommentar

skogsfrua på dal tackar för kommentar

12 augusti 2009 10:54

Ann-Britt, om du söker här på min blogg, skriv Dalbohunden så får du upp 6 inlägg om hunden. Dessa kommer också upp när man söker på Googles. Hundstunden, som första resultat har som källa min vän och skinnhämtarkompis Kåre Konradsens sida och en felaktig länk dit, det har jag nu påpekat. Va trött man blir! Så oseriöst.
Tidningen Ttela har jag tipsat och skickat vidare till Fornsalen och Fornsalens guid har själv tipsat Bohuslänningen. Jag kände inte för att ta hit reportern, de vinklar alltid på eget bevåg, ofta snett;) Mest intressant är i sammanhanget hunden inte skogsfrua;)

http://barasaras

 
margus

margus

12 augusti 2009 20:04

Tjusigt skinn är det!
Här får man säga att frun har gjort en insats i kulturminnesvården och kynologin.
Det är inte dåligt det. Hurra och grattis.

http://margus.bloggagratis.se

 
skogsfrua på dal tackar för kommentar

skogsfrua på dal tackar för kommentar

12 augusti 2009 20:11

Margus, tackar tackar! Den stora insatsen kommer om vi får hjälp av höga vederbörande med DNA-forskningen, det jobbar jag på...och väntar på besked;)

http://barasaras

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 27 feb 10:08

    VÅR! Absolut. Första gänget trädgårdsmöbler har kånkats fram och provsuttits i solgasset.
       Det sticker upp saker lite här och där också.
 Annat var det förra året dags datum...men i Mars! ...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 6 feb 23:39

  Medan snön dalar får vi roa oss bäst vi kan inomhus. Mirre tycker det är för mycke snö och för lite möss. Em sladd får duga.     Matte studerar Putin på Play. Intressant men inte överraskande insyn i maktens boningar. Ludde på soffan är v...

Av Skogsfrun på Dal - Fredag 1 feb 11:42

Opinion live igår:Så upphetsade folk blir när naturen kommer dem nära.Jag hade blivit glad över att den ensamma vargen lyckats ta ett byte och få ett skrovmål.Flytta bytet till skogen hade löst problemet.Eller gett vargen bedövning och flyttat den ti...

Av Skogsfrun på Dal - Torsdag 31 jan 17:34

Kärt besök av en gammal bloggkompis som hittat hit trots viss förändring och långt blogguppehåll föranleder skogsfrun att ta sig ett tag i kragen och skriva några upplysande meningar om sakernas tillstånd, apropå det.(Lååång mening det där).   Lä...

Av Skogsfrun på Dal - 5 april 2018 17:36

      Påsken är passé och violerna på G. Bråda tider nu så vi tillåter oss att fuska lite. Rabattrensning, d.v.s. klipp av gammalt dött och flockar av nyanlända flyttfåglar är däremot dagsens sanning. Våren är här vidhåller t.o.m. väderpro...

Hej och välkommen!.....


- till Torpet i det vackra Dalsland.
Om kommentarer läs mer...

Klicka för större bilder!

 

Fråga mig

55 besvarade frågor

 

Översätt

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Oss emellan...

Länkar

 

 

Vädret

Väder Mellerud

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se