Helt naturliga frivolter i torpidyllen

Direktlänk till inlägg 10 augusti 2009

Skogsfrun behövde inte råna banken för sitt Hugin-Fargus köp.

Av Skogsfrun på Dal - 10 augusti 2009 18:24


Hugin Fagus - Bästa budgetval 

Bryggtemperatur: 88 grader
 Serveringstemperatur: 83 grader
 Bryggtid: 6 min 12 s
 Volym: 1,25 liter 
Effekt: 1200 watt
 Sladdlängd: 80 cm
 Mått: 360x215x260 mm
Källa Smartson test. Mer i ämnet på länken.


Nu har det hänt! Efter att ha kollat med internet for skogsfrun till Konsum och köpte sig en Hugin Fagus 12 koppars. Nu kan det myllra in kaffesugna, vi fixar koppen på 6 bruna minuter;) Alla vet väl att Hugin är Konsums eget märke?


Skogsfrun kan inte glömma gårdagens Perkulatorfadäs och måste le stort och generat. Där satt folket förväntansfullt med den uppskurna doftande vetekransen och morotskakan framför sig, när skogsfrun långt om länge kommer med kannan och häller opp...rent vatten! Är det silverte frågade en näsvis;)
Slutperkulerat och nog om detta.


Utanför Handelsbanken, granne med Konsum var det avspärrat med vita plastband. Vi funderade en del över varför och fick svaret vid hemkomsten genom Tv-nyheterna.  Där hade nyss varit ett väpnat bankrån! Flyktbilen satte rånarna eld på i Erikstad en bit bort på 45:an. Våldet kommer allt närmare, farbror polisen är mycket lång bort -för att inte säga  bortkommen.


RR hade en sak att visa skogsfrun i Köpingen. Den allmänna toaletten på torget. Ännu inte helt återställd efter en hemsk incident under gårdagen, öppnade RR dörren till det han kallar kylrummet. Ja det såg sannerligen kallt ut därinne, rostritt från golv till tak och överallt! 


Det var så att låset krånglade när RR skulle ut efter förrättat värv. Det ville inte låta sig öppnas utan snurrade runt runt hur han än lirkade. Till slut blev han desperat och satte igång att banka på dörren i hopp om att någon skulle höra och komma till undsättning.  Han bankade länge och väl utan resultat. Då försökte han få loss något att använda som brytverktyg men i detsamma öppnades äntligen dörren av en man som hörsammat oväsendet  och RR räddades.  Kanske från en hjärtkollaps. 

Utanför i solgasset satt Ludde  tålmodigt väntande.

Gubben behöver helt klart en mobil!  Det får bli nästa grej på inköpslistan;)

 
ANNONS
 
Medresenärskan

Medresenärskan

10 augusti 2009 18:44

Först berömma det fina inköpet av kaffebryggare. Joo då nog vet jag att Hugin hör hemma hos "koppra" alltid och det är ett bra märke. Har själv haft en. Lycka till med kaffegästerna.

Stackars RR. Vem skulle inte bli desprat??? Nja, inte Ludde utanför lyckligt ovetande men Medresenärska med cellskräck hade drabbats av hjärtstillestånd, helt säkert. Joo, jag tar med angående mobil till RR i min aftonbön ikväll så kommer han säkert på bättre tankar eller så dimper det ner någon från ovan. Det finns bra för mogna män (ja, deras grova fingrar du vet).
Ha en bra kväll !!!

http://medresenarskan.bloggagratis.se

 
Flanören...

Flanören...

10 augusti 2009 19:20

Synd att du övergav Perkulatorn.
Jag tycker att kaffet blir bäst i den.
Men det är klart, det blir väl bättre kaffe i Hugin än den trasiga Perkilatorn.

Gick toaletten att öppna utifrån?

http://www.nabbsjuan.bloggagratis.se

 
skogsfrua på dal tackar för kommentar

skogsfrua på dal tackar för kommentar

10 augusti 2009 20:32

Medresenärskan, fingrarna är kanske grova men knapparna är verkligen smååå! Sms:a tycker jag är svårt trots mina tunna klor;) vi får träna men först köpa.

Flanören, ja tydligen kunde den räddande ängelen knepet;) Visst blir p-kaffet gott men tid tar det och trasig är den nog. Ger den kanske en chans till innan sophögen.

http://barasaras

 
Ruth

Ruth

10 augusti 2009 21:47

Grattis till din nya bryggare, en bra investering. Kaffe måste man ju ha, annars så blir man inte glad. Bankrån, tror jag hörde om det på radion, otrevligt. Tänk att RR skulle råka så illa ut bara för att leverera lite avfall, tur han kom ut så han inte välte hela plåtlådan, usch vågar inte tänka tanken på vad som hade skett. Nu kommer åskan allt närmare, så jag måste stänga ner snabbt, har inte råd med en ny dator.

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

10 augusti 2009 22:00

Nu kan du inte göra silver te, nu har du ju en fin kaffe bryggare. Skulle det bli silver te i alla fall då har du glömt bönerna.
Lycka till med din nya bryggare.
Kram Ingrid

http://ingridspotpurri.blogg.se

 
Ann-Britt

Ann-Britt

10 augusti 2009 22:48

Först la jag in din kommentar om ryttaren och sedan tog jag bort den igen. Jag har bestämt att min blogg ska vara enbart snäll. Jag känner ryttaren och hon talar utmärkt svenska och läser kanske bloggen...
Jag förstår dock humorn.

http://gustavsborgpre.bloggagratis.se

 
skogsfrua på dal tackar för kommentar

skogsfrua på dal tackar för kommentar

11 augusti 2009 07:09

Ann-Britt, det jag skrev är ju elementärt inom ridning och fullärd blir man väl aldrig, i synnerhet inte om man ej kan ta ett gott råd. Konfererade först med RR beridare och ridlärare, vi har samma uppfattning. Får väl hålla tand för tunga i fortsättningen för snälla* menlösa kommentarer kan och vill jag nog inte försöka prestera. Var jag humoristisk...? Kan jag väl aldrig tro, hehe.

http://barasaras

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

11 augusti 2009 08:02

Ruth, tekniken kan man visst aldrig lita på, hiss använder jag ogärna efter 3 tim i den buren. Åskan kom och gick snabbt förbi här. Du har väl åskskydd på datorn?!

Ingrid, Silverte låter fint värre;) bara vanligt vatten men det är ju egentligen mycket fint och på många ställen en bristvara;) Ska försöka att inte glömma bruna bönorna, hehe

http://barasaras

 
gerty

gerty

11 augusti 2009 09:39

Här var det den dag full av äventyr, men ett lyckligt slut

http://prilyckans

 
Ann-Britt

Ann-Britt

11 augusti 2009 12:30

Jag tackar för den reviderade upplagan...

http://gustavsborgpre.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 27 feb 10:08

    VÅR! Absolut. Första gänget trädgårdsmöbler har kånkats fram och provsuttits i solgasset.
       Det sticker upp saker lite här och där också.
 Annat var det förra året dags datum...men i Mars! ...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 6 feb 23:39

  Medan snön dalar får vi roa oss bäst vi kan inomhus. Mirre tycker det är för mycke snö och för lite möss. Em sladd får duga.     Matte studerar Putin på Play. Intressant men inte överraskande insyn i maktens boningar. Ludde på soffan är v...

Av Skogsfrun på Dal - Fredag 1 feb 11:42

Opinion live igår:Så upphetsade folk blir när naturen kommer dem nära.Jag hade blivit glad över att den ensamma vargen lyckats ta ett byte och få ett skrovmål.Flytta bytet till skogen hade löst problemet.Eller gett vargen bedövning och flyttat den ti...

Av Skogsfrun på Dal - Torsdag 31 jan 17:34

Kärt besök av en gammal bloggkompis som hittat hit trots viss förändring och långt blogguppehåll föranleder skogsfrun att ta sig ett tag i kragen och skriva några upplysande meningar om sakernas tillstånd, apropå det.(Lååång mening det där).   Lä...

Av Skogsfrun på Dal - 5 april 2018 17:36

      Påsken är passé och violerna på G. Bråda tider nu så vi tillåter oss att fuska lite. Rabattrensning, d.v.s. klipp av gammalt dött och flockar av nyanlända flyttfåglar är däremot dagsens sanning. Våren är här vidhåller t.o.m. väderpro...

Hej och välkommen!.....


- till Torpet i det vackra Dalsland.
Om kommentarer läs mer...

Klicka för större bilder!

 

Fråga mig

55 besvarade frågor

 

Översätt

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Oss emellan...

Länkar

 

 

Vädret

Väder Mellerud

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se