Helt naturliga frivolter i torpidyllen

Direktlänk till inlägg 13 juli 2009

Vad händer i våran kälkbacke! Skogsfrun ryggar och ryggen knotar.

Av Skogsfrun på Dal - 13 juli 2009 10:48

Skogsfrun börjar fungera, efter en citodon och en whisky  har den molande ryggvärken gett med sig. Ja man har ingen annan än sig själv att skylla. Igår for skogsfrun fram som ett jehu högt och lågt, sviterna kommer idag men sviten* är nu mer beboelig och Ludde nybadad.

Var det värt det? Svar JA.  Inte ens en gris är skapt att leva i skit, nöff nöff.

Lambergskans  namn i en kommentar fick skogsfrun att associera till och  minnas  barndomens lekar. Vinterns höjdpunkt; att susa ner på Engdals  Kol&Veds vedkälke nedför Landbergslia. Kan man tänka sig! Det finns en videosnutt med backen på tuben!

Livsfarligt nöje, ingen styranordning mer än bena, sex skrikande ungar som klamrade sig fast i varann.
I kurvan längst ner före bron fanns då en kiosk, öppen bara på sommaren, ibland for vi rätt in där eller också ut på bron.
Biltrafik behövde vi inte vara rädda för men räcket mot fallen före bron, var av det luftiga slaget som vi lätt hade kunnat fara inunder.
Det tog sin tid att knega uppför igen men det var det värt.

Ja det var tider det. Strömslund, hette Bullerbyn Kråkestan kallad, och ligger ovanför Trollhättefallen, där vi ungar stod för bullret*;) 

Många hus är K-märkta nu ty det var Sveriges först  planerade Egna Hems område (1889). Farfarshuset var av den prydliga sorten trots skogsfruns försök att förvandla det till Villa Villerkulla. Skogsfrun säger HEJ till alla goa lekkamrater, på ett mystiskt sätt alla förvandlade till  gamla kravel.

Nu är det andra tider och det finns andra sätt åka backe på skoj,  hade vi vågat oss på detta konststycke? Ja säkert,  vi var lika vilda  kråkungar då som nu;).


 

Bättre video från kråkestan och landbergslia  
ANNONS
 
Ruth

Ruth

13 juli 2009 12:03

Tack för tipset mot ryggaont, det skall testas trotts att Whiskey är pest enligt mina smaklökar. Denna backen var juhuuu, vilken lycka att fara nerför den på en kälke, men vägen upp var nog jobbig. Killen på brädan fick åka bil tillbaka han, tur att det inte var någon trafik, såg farligt ut..
Som barn var man inte rädd för den lede, tänk om det kunnat hålla i sig en i dag, men då blev det nog många benbrott och täta läkarbesök, smidigheten är bortflugen i nu mera, men jäklaranamma finns kvar och glimten i ögonen förståss.

http://bernamis.bloggagratis.se

 
skogsfrua på dal tackar för kommentar

skogsfrua på dal tackar för kommentar

13 juli 2009 12:36

Ruth, ja en får se upp så en inte tror sig om mer än man klarar;) Svinga sig över gärdsgårdar och klättra i träd är definitivt ett avslutat kapitel.
Starka värktabletter är pest för kroppen men vad göra? 2 Whiskey men inte mer om en inte vill domna bort hel och hållen, hehe.
Nykterhetsivrarna kanske kommer med sin käpphäst nu =vanebildande! Som om inte tabletter vore det!

http://barasaras

 
gerty

gerty

13 juli 2009 13:00

Ja ibland gå man på som om man var Hulken, så dagen efter får man vackert betala, men då är det bra att det fins huskurer

http://prilyckans

 
Medresenärska

Medresenärska

13 juli 2009 15:09

Nåå, är dä nån kålsoppa kvar eller?? Eller va ä dä ho skriver om här då??? Whiskey?? 2 till och med. Nykterhetsivrare läser inte bloggar ... kan jag då aldrig tro.

Sen har jag tittat på videon och nu undrar jag om det ä frua själver som gasar på??? I såfall är det väl fråga om 4 whiskey för det gick ganska fram och tillbaka och ho stod sôm om ho va riktigt skitnödig. Men dä ä klart att jag är imponerad av att ho vågar.Ja, om det nu va fru??? Glasögera va inte påslagna. Men ho brukar inte va så rädd frua.
Tat lugnt ta en toy !!!

http://medresenarskan.bloggagratis.se

 
Berit Elisabet  med Kasper

Berit Elisabet med Kasper

13 juli 2009 21:06

Jistanes vilken backe! Förstår hur kul ni hade!
Såg rätt vådligt ut för den moderna backåkaren också. Och NU finns det ju bilar. Säkert inga kälkåkande ungar i backen längre. Själv minns jag... :)
Den enas minnen triggar igång den andras...

http://www.belof.se

 
Ingen bild

Lena

13 juli 2009 23:42

Nu kan man visa sitt mod genom att åka på biltak, har jag läst.

Det var bättre förr när man slet länge tillsammnas för att få upp kälken och sedan delade glädjen över åkturen. Att landa i en snödriva var bara roligt.

Såg en fin nyklippt fotbollsplan idag med skylten: "Får ej användas utan bokning hos fritidsförvaltningen". Stackars ungar!

Och stackars skogsfrun, med detta elände i ryggen. Nu får hon ta det lugnt ett tag.

 
Ingen bild

Bonnkärringa

14 juli 2009 00:14

Nôa whiskeypinner bruker hjälpe dä mäste säger di lärde!!
Dä va en hiskelie lang backe, sicken tur att ni inte halke å kälken. Själv feck ja åke på kartongpapper eller bare gallonböxera i backera, dä geck dä mä å unna geck dä sôm bare sjötton!! Nu väckte allt frua en masse minnen frå fôr i tia :)

 
skogsfrua på dal tackar för kommentar

skogsfrua på dal tackar för kommentar

14 juli 2009 08:28

Gerty, Ulk Hulk va man kan må pyton då, men det går över sa han som slakta grisen;)
Medresenärskan, kan en lita på dä tro;) Fort gick det för oss också, ibland dröste någon av men ner kom vi alltid. Motorfordonsrafik fanns det nästan ingen så vad skulle en va rädder för, hehe. Mötet med Hermans häst&vagn?;)
B-E, "vi är gamla nu och lever blott på minnen"...tralala nädå, en skaffar sig allt ett och annat nytt med;) Men visst är det trevligt att minnas...det trevliga.
Lena, ja såna galningar -ett enda liv förspills på tocket trams. Man blir lessen i själen. Trist skylt det där, allt är så inrutat nu för tiden. Planering och framförhållning från barnsben, usch!
Bättre idag, tack:))
Bonnkärringa, detta hände sig före galonens tid men pappkartonger dög bra i vissa backar;) Kartongbacken ser väldigt liten ut nu när man blivit STOR men när det var is på gick det undan för hundan;) "Se upp i backen annars får ni 700 hål i nacken"!

http://barasaras

 
Ann-Britt

Ann-Britt

14 juli 2009 10:42

Milde himmel, vilken våghalsig grabb. Jag blev helt svettig bara av att titta på!

http://gustavsborgpre.bloggagratis.se

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

14 juli 2009 19:25

Om det nu skulle vara så, att whiskeyn inte hjälper, så har man i alla fall bra mycket roligare - trots det onda ;)

Det var en vådlig färd på videosnutten! Jag blev nästan åksjuk och i magtrakten knep det till, som det brukar för mig vid höga höjder.

Vad trevligt det var, att läsa om din barndoms äventyr i backen - gärna mer av den varan!:)
Varma hälsningar från ett soligt Karlstad!

http://lambergsfrua.bloggagratis.se

 
skogsfrua på dal tackar för kommentar

skogsfrua på dal tackar för kommentar

14 juli 2009 21:42

Ann-Britt & Lambergsfrua, kanske är det lite alarmerande att barndomsminnena poppar upp allt tätare;) Men strunt samma, inte dumt att ta den i repris;)

http://barasaras

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 6 feb 23:39

  Medan snön dalar får vi roa oss bäst vi kan inomhus. Mirre tycker det är för mycke snö och för lite möss. Em sladd får duga.     Matte studerar Putin på Play. Intressant men inte överraskande insyn i maktens boningar. Ludde på soffan är v...

Av Skogsfrun på Dal - Fredag 1 feb 11:42

Opinion live igår:Så upphetsade folk blir när naturen kommer dem nära.Jag hade blivit glad över att den ensamma vargen lyckats ta ett byte och få ett skrovmål.Flytta bytet till skogen hade löst problemet.Eller gett vargen bedövning och flyttat den ti...

Av Skogsfrun på Dal - Torsdag 31 jan 17:34

Kärt besök av en gammal bloggkompis som hittat hit trots viss förändring och långt blogguppehåll föranleder skogsfrun att ta sig ett tag i kragen och skriva några upplysande meningar om sakernas tillstånd, apropå det.(Lååång mening det där).   Lä...

Av Skogsfrun på Dal - 5 april 2018 17:36

      Påsken är passé och violerna på G. Bråda tider nu så vi tillåter oss att fuska lite. Rabattrensning, d.v.s. klipp av gammalt dött och flockar av nyanlända flyttfåglar är däremot dagsens sanning. Våren är här vidhåller t.o.m. väderpro...

Av Skogsfrun på Dal - 19 mars 2018 19:59

  Nyss när skogsfrun öppnade dörren och släppte ut katten hördes gässens högljudda prat nerifrån ån och Gösjön. Underbart, de är här! Vet de att det är vårdagjämning i morron...nej men de känner säkert av väderomslaget till mildare, ett plötslig ...

Hej och välkommen!.....


- till Torpet i det vackra Dalsland.
Om kommentarer läs mer...

Klicka för större bilder!

 

Fråga mig

55 besvarade frågor

 

Översätt

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Oss emellan...

Länkar

 

 

Vädret

Väder Mellerud

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se