Helt naturliga frivolter i torpidyllen

Direktlänk till inlägg 19 maj 2009

Av alla färgerna de små... har Hacke hackspett hälsat på?

Av Skogsfrun på Dal - 19 maj 2009 13:43

   
Nu öppnar vi dörren till sommaren! Nåja i ärlighetens namn så har den stått öppen eller krokad på glänt mest hela året. Utom när vindarna tagit i extraordinärt eller snö och regn haft riktningen in.


    
Eftersom den blå syntetfärgen målats på oslipad vit oljefärg såg dörren ut så här efter all åverkan när vi skrapat bort allt löst.
Fuska aldrig med underarbetet brukade pappa målare säga och skogsfrun drog naturligtvis lärosatsen för RR som i vanlig ordning inte lyssnade;)
RR målar gärna, det är ju också ett jobb där man omedelbart ser resultat av sin möda, ja ofta en rent häpnadsväckande förvandling;) Eftersom denna dörr har ett extremt utsatt läge för både sol och vind kommer hans faiblesse att ouppörligt tillfredsställas.

Apropå en kommentar till förra inlägget skriver Stinalill så sympatiskt att hon drömmer om att bo där i slussvaktarbostaden, nämner det stuga, och hoppas den är vinterbonad. Skogsfrun tycker nog att en byggnad med övervåning ska kallas hus,  detta har kanske mer än 100 år på nocken. Gediget timmer men isoleringen bestod på den tiden av tidningar , sågspån eller mossa mm som tidens tand luckrar upp.

Dessa hus, skogsfrun bor ju i ett som är nr två i livet, är sunda och man mår bra i dem. De är naturligt luftade och man vänjer sig vid att klä på sig ordentligt för att slippa frysa. Inga hus att gå omkring halvnaken i;)


Under små omständigheter var all brukbar mark värdefull och man byggde oftast på berget eller annan karg torr plats och hamnade därvid  i höjdläge. Utsikten fick man på köpet men det var nog inget som direkt prioriterades.
Skogsfrun tycker allmogens hus och deras historia är fascinerande, folket som i generationer bott i dem framträder ibland så tydligt för ens inre syn.

Det är väl fantasin som spökar, på ett trevligt sätt.

  

 
ANNONS
 
Monica

Monica

19 maj 2009 14:39

Dörren blev ju som ny när den blev målad.

De förstfödda tvillingarna är 8 år, men sen har hon en pojke och en flicka också som kommer mellan tvillingparen.....inte nog med det, hon har även 3 bonusbarn så nu är det 9 barn i familjen där tvillingpojkarna är äldst med sina 8 år. Tala om stor familj!

http://violett.bloggagratis.se

 
Ann-Britt

Ann-Britt

19 maj 2009 15:47

Så tjusig den blev! Jag ska ta mig an våra fönster och hoppas på samma fina resultat. Jag blev pålurad någon slags oljefärg (inte var det bra sådan) och den skulle vara mycket bättre än linoljefärg. Jo pyttsan!! Allt ramlar av nu 5 år senare och jag måste skrapa och fixa. Tacka vet jag hederlig gammal linoljefärg.
Har njutit av bilderna i förra inläggen också.

http://gustavsborgpre.bloggagratis.se

 
maki till skogsfrun

maki till skogsfrun

19 maj 2009 21:28

Ja men visst är grundarbetet viktigaste. Skönt att RR gillar måla.
Härlig blå färg.....
Önskar Er en skön helg!
Kram

http://maki.bloggagratis.se

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

19 maj 2009 22:12

Monica, oj då existerar inga fritidsproblem; jodå på avstånd och med dåliga ögon;)
Ann-Britt, jag tror RR blev pålurad något liknade men han gillar ju att måla så...men 5- år är väl ingte så illa pinkat;)!
maki, ska ni till landet? titta in för 1000:an!

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Berit Elisabet  med Kasper

Berit Elisabet med Kasper

19 maj 2009 22:40

Tjusig blir dörren! Underarbete - jovisst är det viktigt men ganska trist. Min pappa målade tavlor - men han var väldigt händig också. Och talade JÄMT om underarbete... jag minns fortfarande när han målade om i huset...
Men om man nu GILLAR att måla om, då är ju grejen förstås just att slarva! Så att man måste måla om vartenda år! Eller åtminstone vartannat. (Jag måste måla om mitt altanräcke i år igen...) :-/

http://www.belof.se

 
maki till skogsfrun

maki till skogsfrun

19 maj 2009 23:15

Vi ska till landet ,yes. Men att få gubben min "titta in" är inte det lättaste, vet Du väl!
Men det viktigaste........DET va bollolvon!!!! Tack snälla Du.....jag hade åxå letat efter doftande träd men , men,,,,,
kram

http://maki.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

20 maj 2009 00:14

Den vackra spegeldörren blev ju som ny, duktig RR som fick den så fin, hoppas den håller i många år nu. Slarvar man så straffar det sig snabbt.
God natt till er på torpet.

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Medresenärskan

Medresenärskan

20 maj 2009 09:37

Hörru, RR ... Den dalablå dörren ser välkomnande ut. Bravo RR. Du har säkert tänkt på underbehandlingen på rätt sätt. Vi dalfôlk fuskar väl inte ?? .... Tror frua dä??
Ha det gott på Torpet !!!

http://medresenarskan.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

21 maj 2009 13:07

Fusk avslöjar sig alltid till slut, men RR gillar ju att måla så..
Skogsfrun har rätt om gamla hus, vårt är byggt på 1800talet och är sedan om och tillbyggt. Det ligger på en bergsknalle, så vi har själva lagt på jord för att få trädgård och gräsmatta. Vi rotar INTE i väggar mm, för de är fyllda av, mossa, torv och tidningspapper.
Ha en skön helg

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Skogsfrun på Dal - Söndag 19 nov 11:24


I natt vaknade jag upp i ett diskotek...?Insåg snart att jag fortfarande befann mig på torpet trots det blinkande ljuset som for omkring i rummet, återkastat av den stora spegeln där även min yrsligt förskräckta skepnad visade sig.  Nästa tanke: vem ...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 15 nov 18:54


Hoppsan! Nu är vi redan inne i November....     och här står Ludde och vaktar huset mot Herr Frost.     5 kalla en morgon och is på vattentunnan. Dags att tömma den och börja vattna inneblomstren med kranvatten. Vacker belöning för mödan...

Av Skogsfrun på Dal - Torsdag 2 nov 17:05


  Framme på uppfarten kommer svanar flygande.     Första november och vi tar en tur till vännen Maki. Ludde är överlycklig inför bilresan, hela tiden uppmärksam på vad som händer utmed vägen. Vi kör Brudfjällsvägen dit. Den slingriga och...

Av Skogsfrun på Dal - Söndag 22 okt 15:45


    När strömmen går blir det nattsvart och glad blir man inte. Snarare handfallen och hjälplös ända tills adrenalinet strömmar till, man får fart i kaminen och tänt alla ljus man hittar i gömmorna. Syndaren denna gång var bredbandsbolaget som h...

Av Skogsfrun på Dal - Tisdag 3 okt 16:56


  Oktober börjar bra med ny, rasande snabb Mac-mini och fler externa hårddiskar. Nu är det bara att köra sa installatören och skogsfrun anammar förstås. Grodan symboliserar HOPP om långvarig och trogen tjänst, ett tillskott i skogsfruns piggt...

Hej och välkommen!.....


- till Torpet i det vackra Dalsland.
Om kommentarer läs mer...

Klicka för större bilder!

 

Fråga mig

54 besvarade frågor

 

Översätt

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19
20
21
22
23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Oss emellan...

Länkar

 

 

Vädret

Väder Mellerud

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se