Helt naturliga frivolter i torpidyllen

Direktlänk till inlägg 12 november 2008

Take a look blir det krock, om skogsfrun går med i Facebook?

Av Skogsfrun på Dal - 12 november 2008 08:28


”Facebook för dummies

12 frågor du inte vågat ställa om Facebook”

 I Veckans affärer hittade skogsfrun svar på vissa undringar.


Varför undrar skogsfrun om Facebook? Jo man har blivit inbjuden som vän och i nästa stund av en annan person inbjuden att hälsa på. Klart att man som gammal internetslav och nyfiken av naturen, lockas och dras som malen mot ljuset men samtidigt dyker en räddhågad groda upp ur hjärnspat …

 

Är det riskabelt ja rent av farligt att öppet skylta i offentlighetens ljus. Blir man överöst med reklamerbjudande och/eller utnyttjad som en dummie av smarta affärsmän?  Vill jag bli hittad av gamla lekkamrater eller gamla ex?  Finns det överhuvudtaget någon därute som är intresserad av mig? Det sista tvivelaktigt, det första både ja och nej.

 

Å andra sidan, allt har minst två sidor, så varför rädas. Våga vinna tappa kan, rasera hela rasket går ju om man ser att det lutar snett Å tredje sidan, har man många lik i garderoben så kanske de börjar spöka! Nä min liv å kniv, detta kräver nogsam övervägning.

 

Finns det några snälla Facebookbarn i min bloggvärld som har erfarenhet och råd att dela med sig av så spott ut här och nu på en i så fall tacksam vacklande skogsfru.

 
ANNONS
 
Ruth

Ruth

12 november 2008 09:57

Jag skulle avråda dig. Min svärdotter har gått med där för att lägga ut sina bilder. Flera erbjudande har även jag fått sedan den siten öppnades men nobbat, du är alltid med. Det är inte möjligt att gå ur Facebook. En gång med – alltid med. Du kan avaktivera profilen, men inte radera den fullständigt. Skrämmande värre. Glöm Facebook, kan leda till mycket oönskat på din dator.
Ha en bra dag trotts dis och trist väder..

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Myselfz

Myselfz

12 november 2008 10:54

Har ingen erfarenhet vad gäller facebook. Undviker nog sådant helt och hållet i brist på kunskap. Hoppas någon annan kan hjälpa dig!

http://myselfz.blogspot.com

 
Medresenärskan

Medresenärskan

12 november 2008 11:15

Carl Bildt har erfarenhet och han tycker det är jättebra. Jag är registrerad men har aldrig haft tid och ork att gå vidare.

Har aldrig fått något skit i datorn för det och det tycker jag skulle ha visat sig för det var länge, länge sen jag "reggade" mig.

Jag kör ju PC-cillin varje dag och rensar spionprogram med den varje dag och har som sagt aldrig några problem. Men ... du har ju dina vänner här på bloggen så varför lägga tid på det???;-)))

Eller kanske så här: Gå med du och så berättar du för oss. *fnittrar*

Ha det gott!!!

http://medresenarskan.bloggagratis.se

 
Monica

Monica

12 november 2008 12:23

Jag har ingen erfarenhet av facebook och tror nog inte jag reggar mej där heller för jag är egentligen med på för mycket som det är nu, men det är ju så roligt med både DBD, blip och det andra jag är med på.
Tycker du det låter intressant så gå medi facebook, det kan väl inte vara fara för livet heller ,antar jag.

http://violett.bloggagratis.se

 
Rut

Rut

12 november 2008 13:03

För att göra störtdykning i ämnet så kan jag säga med en gång att jag inte förstår nathing och kan inte säga varken bu eller bä.
Men bara en sån sak att Carl Bildt gillar det och tycker om får mig att ogilla det.
Kommer just in från prommis och fått mig en kaffeskvätt.
I morgon har jag fixaren här och ska byta glödlampor så jag ser var datorn står eftersom jag förbjudits klättra på stegar.
Han får byta till rena gardiner i matrummet också när han ändå är här.
God fortsättning!
PS har Luddes syrra kommit till rätta, jag tänker på henne ofta.

http://www.rut.blogg.se

 
vickan

vickan

12 november 2008 13:58

Hej!
Jag är medlem i face book varit det ett tag. Ett sätt för vänner att knyta samman och hitta gamla vänner. Jag har svårt att förstå mig på sidan dock är inte inne på face book särskilt ofta.
ha det

http://www,beautyminds.com

 
Ingen bild

Joel

12 november 2008 14:29

Jag förstår inte riktigt vad du är rädd för. Spöken ur det förgångna eller riktad reklam eller vad? Registrerade är vi ju på andra ställen också. Och man väljer ju själv hur mycket man vill exponera sig och vilka kontakter man vill ta emot. Enligt min dotter finns det "instrument", så att man kan begränsa sin tillgänglighet etc.
Men likt Medresenärskan undrar jag om du verkligen har behov av Facebook, när du har din blogg.
Jag har inte tänkt lägga någon tid på facebook, men det kan vara roligt att se om gamla skolkamrater och kompisar hittar en. Och för den delen söka själv. Jag känner mer och mer att jag vill ha kontakt med gamla skolkamrater. Har hittat - eller snarare blivit hittad - av två stycken den sista månaden. Och det känns så bra. Är det åldern, tro?
Ha det bra i duggregnet!

 
Ingen bild

Amri

12 november 2008 18:26

Facebook har jag ingen som helst erfarenhet av...men om du vill hitta gamla skolkamrater så finns det en sajt som heter Stayfriend där man reggar sig och sen kan hitta gamla vänner på. Har själv hittat massor av gamla bekanta där.

Frågar detsamma som Rut, har Luddes syrra hittats ännu, man kan ju alltid hoppas det.
Ha en skön kväll tillsammans med RR.

 
Cavvetjejernas matte

Cavvetjejernas matte

12 november 2008 21:34

Kan inget om facebook.
Hoppas ni haft en bra dag på torpet!
Kram

http://www.cavaliersajten.bloggagratis.se

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

13 november 2008 07:41

Tack för alla svar som tillsammans hjälpt mig till ett beslut; att t.v avstå från Facebook. Anledning; blogg och hemsida räcker bra. LITE tid måste en ägna sin närmaste omgivning också, RR inklusive;)
Så jäkla RÄDD är jag väl inte mera misstänksam, det var jag i och för sig också mot bloggandet i början. Vi får se, jag kanske trillar dit en vacker dag eller natt;)

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Ingen bild

isa

13 november 2008 14:58

jag har gått med i facebook. Har förstått att man aldrig kan avregistrera sig. Men jag är inte så brydd.
Är inte så aktiv, men har fått kontakt med flera gamla vänner.
Fattar nada av alla funktioner,
Tänk på saken!

 
Medresenärska

Medresenärska

13 november 2008 15:27

Tack skogsfrua för ho sopa rent från bacillera hos me i jonst. Märesenärska ä något piggare ätter dä men se dä ä ändå int samma sting i kärringa än, ser ho frua.

Ett tag trodde resenärska att hä va liemannen som kommi på besök men han va int svartklädder utan resenärska såg ätter ett tag att dä va maken sôm fråga ätter middasmat. Tänk att di kan va så lika di två. När maken gapa ätter mat så lät det sôm nån slipade lien ... så dä ä klart resenärska trodde det va dags??? En vell ju int skäm ut sek när stunna ä inne men när maken fått maten i sek så lät han naturlier igen och resenärska förstod att det int va så allvarlit ...

Jaa, å sen vill en Tacke, ho frua för besöke ... det känns bätter nu och hallusinationera är som bôrtblåsta. Ä nog fruas förtjänst ... Ho sopa väl frua ...En får TACKE !!!
Kram på sek ...


http://medresenarskan.bloggagratis.se

 
helga

helga

18 november 2008 12:51

Jag gick med nyligen för att ha kontakt med släktingar som är ute i världen. Sedan har det blivit en del andra gamla kompisar och kollegor som dykt upp som vänner. Det är kul och jag använder bara sånt som JAG vill. Kontakt via det skrivna ordet. Inte en massa andra funktioner.

http://www.helga1.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Skogsfrun på Dal - Torsdag 5 april 17:36

      Påsken är passé och violerna på G. Bråda tider nu så vi tillåter oss att fuska lite. Rabattrensning, d.v.s. klipp av gammalt dött och flockar av nyanlända flyttfåglar är däremot dagsens sanning. Våren är här vidhåller t.o.m. väderpro...

Av Skogsfrun på Dal - Måndag 19 mars 19:59

  Nyss när skogsfrun öppnade dörren och släppte ut katten hördes gässens högljudda prat nerifrån ån och Gösjön. Underbart, de är här! Vet de att det är vårdagjämning i morron...nej men de känner säkert av väderomslaget till mildare, ett plötslig ...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 14 mars 21:02

Stånkat körv har inte skogsfrun gjort idag, men mycket annat.Är det SOLEN som lockar fram energin...Bakat bullar och morotskaka, men först efter en pulsig promenad med Luddegrisen som låg på i selen som värste draghund. Intressanta spår i snön som då...

Av Skogsfrun på Dal - Tisdag 13 mars 16:21

      Bland det första skogsfrun gör på morgonen är att sätta på radion.Ture fasantupp har visst lärt sig att då är käringen äntligen uppe. I morse kom han smygande runt  hörnet vid trappen och bligade storögt uppfordrande mot människan i föns...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 28 feb 15:26

    En period av iskyla från Sibirien utsätter oss för stora påfrestningar. Trafikolyckor i närmaste omgivningen, är legio. Man håller sig och yarisen vackert hemma och avvaktar ljusare tider, kanske redan på Torsdag. Förråden börjar tryta. V...

Hej och välkommen!.....


- till Torpet i det vackra Dalsland.
Om kommentarer läs mer...

Klicka för större bilder!

 

Fråga mig

54 besvarade frågor

 

Översätt

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Oss emellan...

Länkar

 

 

Vädret

Väder Mellerud

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se