Helt naturliga frivolter i torpidyllen

Direktlänk till inlägg 13 augusti 2008

Drottningen av Haninge möter Skogens konung

Av Skogsfrun på Dal - 13 augusti 2008 06:17

Gomorron go vänner även er vi inte känner.

 

Kan man inte sova för pigga djur är det lika bra att kliva ur paulunen och ta itu med dagens blogginlägg. Så länge gästen sover är det lugnt och fridfullt;)

Skogsfrun ska referera gårdagens begivenheter som var ganska omfattande.

Ja ända upp till Ed var vi pr Volvon och Ludde som älskar att rulla, var med förstås.

 

 

Men först drog vi med oss gästen/RR:s lillsyrra, ut på morgonpromenixen.

Det såg nästan ut som om solen skulle orka ta sig fram också..

 I Ed finns det en Älgpark och här syns syrran med en trevlig ung tjur vars taggar håller på att växa ut. Sedan tog sorgligt nog skogsfruns batterier, i kameran, slut! Skogsfrua var rustad med nya reserver –trodde hon. Men det blev en missräkning för de var för gamla.

Därför blev det inga bilder på de två söta årskalvarna 10 veckor gamla, eller den ståtliga gammeltjuren som sent omsider viltvårdaren lyckades locka fram med hjälp av bananer som är älgarnas favoritgodis.

 

Vi beundrade utsikten över sjöarna Stora och Lilla Le, käkade på en vägkrog och for vidare hemåt. Utmed vägen gjorde vi en avstickare till Dals Rostock där vi beundrade örtagården och hembygdsmuseet samt den minimala järnvägsstationen –en exakt kopia av den gamla sen länge bortgångna.

 

Handlade kaffebröd i Köpingen och for hem till torpet och fikade. Där väntade hungriga hundar och missar på oss och sen de fått sitt gick vi en sväng upp till Skötteruds Gård där syrran blev mäkta impad, särskilt av de lekfulla virtuost klättrande, klängande Näsbjörnarna.

 

En hundlufs avslutade dagens övningar och så småningom sänkte sig lugnet över Torpet. Men vad7vem var det som smög i buskarna därute i duggregnet?;) Det finns några syltkakor kvar till morronfikat.

Vassegoa å ta för er om det smakar!

 
ANNONS
 
Medresenärskan

Medresenärskan

13 augusti 2008 07:53

Go möra frua. Medresenärskan vesste inte att fru hade en te resenärska. Så det kan bli. Hôppas att ho inte är så yr i mössa som den häringa Medresenärska. Hur länge skâ ho stanna då?? Ho äter er väl inte ur huset??

Det är bra om frua sparar lite åv smulera te ôss så vi få lite i oss när vi besöker den här platsen. Annars får ho säga te ôss att vi ta mä själva. Tom i magen kan vi ju inte va för länge, förstår ho föll frua. Medresenärska blir lite rädder att det ska va´ tomt. Har ho, frua en skvätt av dyrbara drycker så skulle det gå bra också. Inte skâ det stå å surna inte. Då får vi tvinga i ôss.

Ser att ni tränat för älgjakten. De är fina de där djuren. Hon får allt komma ut i den vacka omgivningen den resenärskan. Det var en vacker bild på resenärska och hundarna.
Kram på dej

http://medresenarskan.bloggagratis.se

 
Charlotte

Charlotte

13 augusti 2008 08:50

Jösses, bor medresernärskan i Haninge! Hihi... det finns det EN till som bor där, någonstans... gissa vem. Skönt att dina gäster kom fram välbehållna i alla fall, det lät inte alls roligt att åka tåg från stora staden. Fast ska sanningen fram är det väl alltid kaos på centralen, tycker jag i alla fall.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
skogsfrua

skogsfrua

13 augusti 2008 09:34

Charlott läser bloggen som fan läser bibeln, hehe. MEDesenärskan bor INTE i Haninge vad skogsfrua vet, resenären/lillsyrran till RR är vår gäst Och blir här till på Torsdag...MEDresenärskan! som undrar om maten å dryck räcker till henne mä;)) Jakt befattar sig inte en djurvän som skogsfrua med och älgarna i hägnet går där bara och mår bra, det gör skogsfrun glad:)

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Cavvetjejerna

Cavvetjejerna

13 augusti 2008 10:10

Jaså är det i Köpmannebro Skogsfrua höller te? Vi har allt undrat var Köpingen legger..
Vi töckte att det prassla lite väl möcket i buska där ve slussen. Men det va la bara Medresenärska sum smög omkring å leta etter frua i mörkert ;-))

http://www.cavaliersajten.bloggagratis.se

 
Monica

Monica

13 augusti 2008 12:34

Vilken fantastisk utflykt ni tycks ha gjort. Det är alltid trevligt med en liten tripp.

http://violett.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

13 augusti 2008 13:37

Det blir en trevlig vistelse på Dal för RR's syster, det finns mycket att uppleva med er som guider i omgivningen, det lever hon på länge och det tar nog inte så lång tid tills hon återkommer på ett nytt besök. Tar mig en kôpp kaffe, någon kaka var inte kvar på fatet, var nog skaterna som har varit framme.

http://bernamis.bloggagratis.se

 
medresenärskan

medresenärskan

13 augusti 2008 21:09

Medresenärska tittar in så här på kvällninga. Ser att frua roar sek å är på utflykter och har det trivsamt. Frua ska veta att Medresenärskan är översiggiven när frua är så tyster hele dara. Vi ä int van ve att frua är tyst så lång tid. Kommer te dek i möra. Då vill jak ha en knaber.

http://medresenarskan.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

13 augusti 2008 22:02

En trevlig rundtur för er gäst.
Men jag säger som Ruth, jag tar mig en kopp kaffe, för syltkakorna var slut. Det var väl några andra skator som var snabbare på kakfatet.

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Charlotte

Charlotte

14 augusti 2008 09:30

Haha.. fan läser bibeln... jag kom på det i samma sekund som jag skickade iväg kommentaren att det var något som inte stämde, fel person liksom. Trodde alvarligt att du förkortat medresenärskan till resenärskan men så tänkte jag att det måste nog vara något lurt med det hela och varför skulle RR vara hennes storebror... något stämde som sagt inte..och nu förstår jag ju ännu bättre. Kul läsning i alla fall!! Och jag lovar jag ska läsa lite långsammare i fortsättningen. Nu ska jag få sonen att ur sängen... idag åker vi till stora hemska staden.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
maki till skogsfrun

maki till skogsfrun

14 augusti 2008 11:17

Syster, härligt!
Du har visat några av 10 bästa på DAL! Bra att Du håller stilen...!
kram

http://maki.bloggagratis.se

 
Tessan

Tessan

14 augusti 2008 11:36

OOps! Bra , tack för tipset. Då ska jag inte gå och äta banan i skogen i höst när jag drar ut på mina svampturer;) Brukar faktiskt ha en med till mellis. Men inte nu mera;)
Men va fin han var, tjuren!

http://blogg.alandstidningen.ax/tessan

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Skogsfrun på Dal - Torsdag 5 april 17:36

      Påsken är passé och violerna på G. Bråda tider nu så vi tillåter oss att fuska lite. Rabattrensning, d.v.s. klipp av gammalt dött och flockar av nyanlända flyttfåglar är däremot dagsens sanning. Våren är här vidhåller t.o.m. väderpro...

Av Skogsfrun på Dal - Måndag 19 mars 19:59

  Nyss när skogsfrun öppnade dörren och släppte ut katten hördes gässens högljudda prat nerifrån ån och Gösjön. Underbart, de är här! Vet de att det är vårdagjämning i morron...nej men de känner säkert av väderomslaget till mildare, ett plötslig ...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 14 mars 21:02

Stånkat körv har inte skogsfrun gjort idag, men mycket annat.Är det SOLEN som lockar fram energin...Bakat bullar och morotskaka, men först efter en pulsig promenad med Luddegrisen som låg på i selen som värste draghund. Intressanta spår i snön som då...

Av Skogsfrun på Dal - Tisdag 13 mars 16:21

      Bland det första skogsfrun gör på morgonen är att sätta på radion.Ture fasantupp har visst lärt sig att då är käringen äntligen uppe. I morse kom han smygande runt  hörnet vid trappen och bligade storögt uppfordrande mot människan i föns...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 28 feb 15:26

    En period av iskyla från Sibirien utsätter oss för stora påfrestningar. Trafikolyckor i närmaste omgivningen, är legio. Man håller sig och yarisen vackert hemma och avvaktar ljusare tider, kanske redan på Torsdag. Förråden börjar tryta. V...

Hej och välkommen!.....


- till Torpet i det vackra Dalsland.
Om kommentarer läs mer...

Klicka för större bilder!

 

Fråga mig

54 besvarade frågor

 

Översätt

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Oss emellan...

Länkar

 

 

Vädret

Väder Mellerud

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se