Helt naturliga frivolter i torpidyllen

Direktlänk till inlägg 11 augusti 2008

Det brinner i knutarna, Röde Orm bereder sig för härjningståg.

Av Skogsfrun på Dal - 11 augusti 2008 07:43

Go morron folk å fä som därute ä.

Ännu en gång har man vaknat och sett dagens ljus sila mellan molngardinerna.

Första vändan som skogsfrun vart uppe varde ljus himmel och skogsfrun återvände till paulunen med ett förnöjt leende, äntligen slut på regnandet!

Nej visst först var ju klockan tre och det var becksvart,

oj tänkte skogsfrun då –Hösten är här.

Tredje vändan, hänger ni med? var pällen pärlgrå och regnet smattrade mot  torpets skiffer glas och grönska. Men… de har ju sagt växlande, lite sol å så snattrade skogsfrun ledsamt och satte sig uppgivet vid köksbordet för att i vilket fall fylla på resurserna.


 


Gammelrosen välkomnar!


Idag kommer Gästen från huvudstan och trots allt förberedande, Ludde badad t.ex han är förresten mycket bättre nu i pälsen, ja fin faktiskt tack vare medicinerna,  morotskakor bakade,  gästsängen bäddad, så har skogsfrun späckat schemat idag.

Städning förstår sig, Röde Orm tänker slå sina lovar och då måste doggarna vara utomhus, tack o lov för den inbyggda verandan där de kan ta skydd för väder och vind.

 

Efter den svettdrypande matchen; 1-0 till skogsfrun, måste segraren duscha och göra sig presentabel för att omgående börja förbereda förtäringen.

Om resenärsgästen har tid att läsa blogg idag så vet hon nu att det vankas mat vid framkomsten, restaurangvagnen kan de få koppla ifrån om de vill.

Skogsfrun tror sig ha bestämt menyn fast olika rätter har svischat runt i korvspat hela veckan.

 

RR hålls förvisso utanför matplanerna för rons skull. Hans tidigare favorit falukörv har ersatts med kotlett men se DET blir det inget av!

Var lugn för det kära gäst men för säkerhets skull –ta en Toy, skogsfrun gillar att testa nymodigheter på aningslösa besökare. Ett gott vitt vin att skölja smaklökarna med har skogsfrun redan klokt testat och kommer att servera utan bismak.  Djärvhet står den kloke bi, eller vad det var.

 

I den mån skogsfrun kommer lös från galopperande service och samvaro, kommer rapporter att dugga in tidiga morgnar eller sena kvällar. Skogsfrun förstår så väl att intresset är översvallande stort och känner sitt ansvar mot bloggvärldens vänner och belackare.

Ja även för egen del eftersom skogsfruns blogg är en sorts dagbok som skrivs ut och samlas i kartonger till eftervärldens eldbegängelse.  Skogsfrun har bakat två morotskakor så vassego å ta bara.

Ett nytt kaffe ska vi prova; Arvid Nordquists Classic,

Dä loktar gött i allefall. Köpp köpp!      

 
ANNONS
 
medresenärskan

medresenärskan

11 augusti 2008 08:14

Hugaligen ... nu blir resenärsgästen nervöser ... är det idag jag ska komma och gästa dig??? Joo, det står "om resenärsgästen" har tid att läsa blogg idag.Joodå, och jag har ju fått ett inbjudningskort. Jisses.... var är kammen??? nu blir det brått ... mat och vitt vin en måndag. Ja, på torpet slår de på stort. Tackar !!! Oj, nu rodnar en riktigt av upphetsning. Vitt vin också??? Jasså har frua redan varit på flaska ... Stopp, stopp jag kommer jag kommer!!!

http://medresenarskan.bloggagratis.se

 
Tessan

Tessan

11 augusti 2008 08:53

Den där morotskakan är ständigt återkommande märker jag;) Tycks vara en favorit på Torpet! Det är ju nog så att liiiite sugen blir man allt;) Här på Åland har vi det regnigt idag och Tor hörs en bit bort, men då jag jobbar gör det inte så mycket:)

http://blogg.alandstidningen.ax/tessan

 
Charlotte

Charlotte

11 augusti 2008 09:21

Önskar er båda en trevlig dag. Men nu blev jag nyfiken som få, kan man skriva ut det man skriver i bloggen? Hur? Det måste undersökas för jag är lite orolig att en dag så har allt jag skrivit försvunnit.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Berit Elisabet

Berit Elisabet

11 augusti 2008 09:24

Ser att det är fler än jag som väntar långväga gäst.
Synd att inte jag också har nån gamros som välkomnar. Skulle gärna ha!
Min gästsäng står i datorrummet, så jag lämnar nätet vind för väg några dagar. Men det är hon värd, syrran (för det är hon som kommer) :-)
Ha det gott!

http://www.belof.se/dagslandor.htm

 
skogsfrun som tar en paus

skogsfrun som tar en paus

11 augusti 2008 13:37

Ta dä nu roligt medresenärskan, dä finns fler resenärer än ho;) men ho ä hjärtlitt välkummen ho mä å dela på spektaklet på torpet. Ja då säger vi så. Törparna står i farsta ä försöker säga nöt men hujedamej sekket väsen på hunnera! en kan knappt göra säk hörder. Dä ä bäst ho går in å sätter säk å setter stell;)
Tessans semester ä slut, men hav hopp, det kommer en ny nästa år;))
Charlotte måste först skaffa en skrivare, dä har hon kanske? Ja då ä dä bara papper som fattas då, hihi.
B-E ska också få en gäst, i datorrummet! uj uj, kan ho söstera inte lägga säk i veboa?;)

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
charlotte

charlotte

11 augusti 2008 15:52

Haha...jag måste ha järnfilspån i skallen och tankarna var nog helt på sne... inte tänkte jag på att skriva ut direkt från websidan och det som jag har gjort så många gånger med annat förr... så kan det gå. Så nu är allt utskrivet från början till förra månaden. Undrar bara vad maken säger när färgen är slut igen, tyst säg inget till honom.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Millis

Millis

11 augusti 2008 19:10

Vackra rosor!

http://millis.bloggagratis.se

 
Monica

Monica

11 augusti 2008 21:02

Vackert fotografi på rosen.

Tackar för kaffe och morotskaka....smakade gött!

http://violett.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

11 augusti 2008 23:06

Vilken härlig färg det är på dina rosor, urläckra. Hoppas det blev en trevlig resa till Dal för Medresenärskan och att ni får det trevligt värre, hoppas RR har har stoppat undan dom luriga flaskorna under bordet, annars vet man inte vad som sker på utedasset som är så fint och välstädat. Hoppas på en färsker rapport från torpet i morgon..

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Alle

Alle

11 augusti 2008 23:16

Man tackar...morotskaka skulle sitta fint just nu...men den är nog slut...
Hoppas du får trevliga dagar med gäster...ha det så bra ...kram

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Cavvetjejernas matte

12 augusti 2008 13:02

Vackra rosor ho har Skogsfrua!
Här väntas också gäster idag. Från Hagfors i Värmland kan tänka. Hörde nåt om att di sulle ha en sån dära liten chihuahua mä säk. Har gett stränga order te hunna mina att di sa uppföra säk ordentligt.

 
Medresenärskan

Medresenärskan

12 augusti 2008 13:23

Har ho, frua starvat å eller?? Har ho blett liggandes chockerader??? Ä ho överkänslier fôr kalas?? Tycker frua att Medresenärska bort förstått anorvesare?? Tror frua att resenärska ä från vettet å att det ä allvarlit?? Jag känner då mek pigger i alla fall å gla ä jak mä. Försök å res ôpp sek nu frua för Medresenärska ä bortôm synhôll.

http://medresenarskan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 27 feb 10:08

    VÅR! Absolut. Första gänget trädgårdsmöbler har kånkats fram och provsuttits i solgasset.
       Det sticker upp saker lite här och där också.
 Annat var det förra året dags datum...men i Mars! ...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 6 feb 23:39

  Medan snön dalar får vi roa oss bäst vi kan inomhus. Mirre tycker det är för mycke snö och för lite möss. Em sladd får duga.     Matte studerar Putin på Play. Intressant men inte överraskande insyn i maktens boningar. Ludde på soffan är v...

Av Skogsfrun på Dal - Fredag 1 feb 11:42

Opinion live igår:Så upphetsade folk blir när naturen kommer dem nära.Jag hade blivit glad över att den ensamma vargen lyckats ta ett byte och få ett skrovmål.Flytta bytet till skogen hade löst problemet.Eller gett vargen bedövning och flyttat den ti...

Av Skogsfrun på Dal - Torsdag 31 jan 17:34

Kärt besök av en gammal bloggkompis som hittat hit trots viss förändring och långt blogguppehåll föranleder skogsfrun att ta sig ett tag i kragen och skriva några upplysande meningar om sakernas tillstånd, apropå det.(Lååång mening det där).   Lä...

Av Skogsfrun på Dal - 5 april 2018 17:36

      Påsken är passé och violerna på G. Bråda tider nu så vi tillåter oss att fuska lite. Rabattrensning, d.v.s. klipp av gammalt dött och flockar av nyanlända flyttfåglar är däremot dagsens sanning. Våren är här vidhåller t.o.m. väderpro...

Hej och välkommen!.....


- till Torpet i det vackra Dalsland.
Om kommentarer läs mer...

Klicka för större bilder!

 

Fråga mig

55 besvarade frågor

 

Översätt

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Oss emellan...

Länkar

 

 

Vädret

Väder Mellerud

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se