Helt naturliga frivolter i torpidyllen

Direktlänk till inlägg 13 juli 2008

Utflyktsmålen duggar tätt men klia sig är inte rätt

Av Skogsfrun på Dal - 13 juli 2008 08:23

 Var hälsad envar denna regnlätta lördag!  (Söndag! är det visst. Skogsfrua hade glömt att ta av sig nattmössan;))


Det duggade så skönt på oss när vi gick morronprommen, Ludde å matten.

En mm har fallit i natt, mer behövs. Singoalla tycker inte om regn och blev hemma.

Gässen skrämde vi tyvärr (igen) där de gick och betade långt upp på fältet,

men vi vände tvärt på klacken och hoppas att de stannade kvar på landbacken.

 

 

Skogsfrun kan ju inte bara ta emot å ta emot, rosor å annat!


Alltså bjuder vi på lite ögongodis idag till kaffet och slår två flugor i smällen;)

Det är en del av rabatten vid trappen som plåtats i aftonsolens strålar.

Hela härligheten fanns här när vi kom för 3 år sedan, men förde en tynande tillvaro. Idog rensning, beskärning och gödsling från häst och gräsklipp gjorde underverk.

 

Gårdagen var en sån där dagen efter dag, när vi smälte Thai maten, hehe 

Skogsfrua gjorde ingenting utöver det vanliga snärjet mer än badade Ludde.

Stackarn har drabbats av någon sorts klåda, kanske jordloppor eller kvalster.

Rävskabb hoppas vi det inte är och har bara sett friska rävar i trakten, men man vet ju inte. Fast ingen annan av hundarna kliar sig.

Blir Ludde inte bättre sprejar skogsfrua på Tiguspray (bekämpningsmedel klass 3)

 

Vi har vaga planer på att besöka Granans kaffeservering idag, det är jämt ett år sedan vi var dit och möttes av en stängd dörr.  (Se dagens ”för ett år sen”)

I våras fick skogsfrua mail att de har öppnat minsann och att vi var välkomna. Vi får se som sagt.


Enligt statistiken är ju köket den farligaste arbetsplatsen så den ska man väl fly så ofta man kan. Skogsfrun som har datorplatsen där lever farligt. Ja, det var ju när hon reste sig från stolen som hon drattade ikull och stuka foten som hade somnat, den uschlingen.


Hästarna vill inte vara i skogsshagen, kan det vara jordgetingarna som skrämmer dom? Skogsfrua ska skicka ut RR på hedersuppdraget att förinta dem. Han är ju redan så kravlig att ett par stick inte gör nån större skillnad.

Hehe, nu får skogsfrua nog på pälsen av medresenärskan. Rävskabb?;)

 
ANNONS
 
Ingen bild

Bondfrun

13 juli 2008 09:33

"lördag hela veckan lördag hela veckan lång" heter en gammal slagdänga, kom att tänka på den när jag inser att jag inte har fel angående veckodag,men jag har hellre lördag än söndag.Igårkväll var Tor ute med största hammaren och roade sig i 4 timmar och hällde ut 15 mm regn över oss,nu känns det som det räcker för ett tag med nederbörden.Hoppas det blir ett trevligt besök på Granan det är vackert där.Mvh bondfrun

 
Medresenärskan

Medresenärskan

13 juli 2008 10:09

Först måstse Medresenärskan fråga lite försunter ... Är det lördag fortfarande hos Skogsfrua?? Hos Medresenärska tycks det va´söndag. Det kanske beror på va en ä boendes???

Jaha, åsså har i hatt en sån där dagen etter dag ... dä har Medresenärskan idag, ser frua.

Gôttar er daglien gör i åsså, reser i racerbil, äter thaimat och nu har i planer på kafé besök. Skicka inte Rollsen te jordgetingarna före besöket då .... blir han stungen så kan ju fôlk tro att han är spetälsk.
Medresenärska berömmer rosera ho visar. Tror ho, frua, att Medresenärska skall knycka ena??? Nähää du, frua, Medresenärska har egna rosor nu. he,he ... dä där geck int´nå det!!!

Jasså frua har hatt en fot sôm sômnat så ho trilla. Hujedamek ... Hur geck då dä te då??? Slog ho sek?? Ja, se trötta fötter. Sätt lite rotation på dôm så håller dôm sek vid liv.

Tack för tår´n Skogsfrua dä smaka bra på Medresenärskas söndagmorron (å fruas lördagmorron). Tur har en när en tittôr in här. En gomodiger Skogsfsru så Medresenärska blir beskidliger ock !!!

http://medresenarskan.bloggagratis.se

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

13 juli 2008 10:16

Å så roligt! nu är Bondfrun här igen och sätter myror i skallen. Här har också åskan mullrat men inte så farligt, bor hon i närheten kanske? Har vi träffats live som man säger nu för tiden. Ja ursäkta att skogsfrua är så ...förveten, det går utmärkt att vara anonym men vill Bondfrua avslöja sig privat finns min mailadress på presentationssidan:)) Har hon vart på Granan förresten?

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

13 juli 2008 10:31

Mörrn spetälskan...men va säger ja nu! Medresenärskan menar ja. Tur att ho varna och tala um vekken da dä ä. Di går ju så ryselit fort så en hinner inte dräpa e lus i farta ens.(?)
Nänä skogsfrua har allri trott att medresärska är skatakti. Dä vet la alla att en måste TA ett skött eller ena blömma i smyg annars tar di säk ente. Skogsfruas senaste nyp ä en kaprifolie-kvest, å den har allt tatt säk.
Jaha dä ble för mökke i går hörs dä sum, ho tog la en för både ben å armar kan veta. Då får ho la ta en för hövvet i da då;) Köpp köpp!

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Gunnel

Gunnel

13 juli 2008 10:41

Tänk så fel man kan ha. Jag har trott att ni bott i ert paradis mest hela tiden...så är då tydligen inte fallet.
Rävskabb förstår jag att ni inte vill ha...hua. Peppar peppar...våra har klarat sig trots två skabbrävar i skogen i vintras. Må de stackars liven ha det bättre nu.

Hoppas foten din repar sig snart. Farligt det där med domnade ben och fötter...och inte alltid tänker man på att väcka dom.

http://djurvannen.blogspot.com

 
Tessan

Tessan

13 juli 2008 12:00

Uppss, loppor? Och skabb? Hjälp! Så illa får det inte vara! Hoppas frua får bukt på otyget snabbt så Ludde blir bra igen:)

http://blogg.alandstidningen.ax/tessan

 
Berit Elisabet

Berit Elisabet

13 juli 2008 17:38

Granna rosor du har! Blev det något av med Granan? Ludde - inte ska det väl vara rävskabb! Kurerbart visserligen, men ändå otrevligt. Att bi-gift kan kurera en och annan uschlighet har jag hört, men inte att samma skulle gälla getingar. Så akta RR. :-)

http://www.belof.se

 
Ruth

Ruth

13 juli 2008 19:28

Vackra rosor du frestar oss med. Mina rosor beter sig så underligt så det skriver jag om i morgon, kom och hälsa på då. Att trilla i ett jordgeting bo gjorde jag som barn, tur jag inte var allergisk då så som jag är nu, tror jag fick 50 60 stick, mamma satt med mig och kylde en kniv med kallvatten och satte på var och ett av sticken, om det hjäpte kommer jag inte ihåg. Så RR skall nog vara försiktig, ite att leka med dessa när dom kommer i en stor svärm. Mysigare för honom om Skogsfrun tar sig tid att svärma för han på kvällingen i stället.

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Cavvetjejerna

Cavvetjejerna

13 juli 2008 21:06

Vi håller med Singoalla när det gäller regn. Då vill vi hålla oss inne.
Voff voff säger jag för tipset om sirapen. Har sagt åt matte nu, men hon säger att det är inte är bra för tänderna. Typiskt henne.
Men stackars Ludde! Hoppas det inte är rävskabb han fått. Här stryker två stackars skabbrävar omkring. Det är så synd om dessa sjuka djur säger matte, som hoppas någon jägare ska förbarma sig och skjuta dom.

http://www.cavaliersajten.bloggagratis.se

 
Monica

Monica

13 juli 2008 21:38

Fina rosor du har....blommor piggar alltid upp och jag tycker om att fotografera blommor.Hoppas din söndag har varit bra.

http://violett.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ifrå e anna bonnfru

13 juli 2008 23:42

Vesst ä dä vackert på Granan, dä ligger ju ve Kroppefjell sôm ä naturreservat. Joda, du gisse rätt..ja ha vôre där. Sen får ja tacke för alle goe skratt ja fått sen jag hette denne bloggen. Vet la hôss di ä i D-d he he.
Var rädd ôm RR, skeck en inte te jorlgetingera utta mur igen hôle iställe.

 
skogsfra på dal

skogsfra på dal

14 juli 2008 09:29

Jössskuttapetter! Skogsfrua glömde berätta om jordgetingarna idag. Vi klarade oss! Rapport kommer.
Paradiset finns kvar när vi kommer hem igen, Gunnel;)
Ruths konstiga rosor får vi ta en kik på.
Nog inte rävskabb cavvetjejerna.
Anna? Bonnfru i Värmland kanske? Uj uj va sköj ho har att reta skogsfruas nyfikenhet sådär;)

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

14 juli 2008 11:24

Stackars Ludde som verkar ha ovälkomna pälsgäster. Det finns droppar att sätta i nacken på hunden så flyttar gästerna. Fråga på apoteket, det vet säkert vilken sort som passar. Ja såvida det inte är rävskabb. Jordgetingar bekämpas bra med myr, den med gul remsa på.
Lycka till med de oönskade gästerna i både päls och hage

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 6 feb 23:39

  Medan snön dalar får vi roa oss bäst vi kan inomhus. Mirre tycker det är för mycke snö och för lite möss. Em sladd får duga.     Matte studerar Putin på Play. Intressant men inte överraskande insyn i maktens boningar. Ludde på soffan är v...

Av Skogsfrun på Dal - Fredag 1 feb 11:42

Opinion live igår:Så upphetsade folk blir när naturen kommer dem nära.Jag hade blivit glad över att den ensamma vargen lyckats ta ett byte och få ett skrovmål.Flytta bytet till skogen hade löst problemet.Eller gett vargen bedövning och flyttat den ti...

Av Skogsfrun på Dal - Torsdag 31 jan 17:34

Kärt besök av en gammal bloggkompis som hittat hit trots viss förändring och långt blogguppehåll föranleder skogsfrun att ta sig ett tag i kragen och skriva några upplysande meningar om sakernas tillstånd, apropå det.(Lååång mening det där).   Lä...

Av Skogsfrun på Dal - 5 april 2018 17:36

      Påsken är passé och violerna på G. Bråda tider nu så vi tillåter oss att fuska lite. Rabattrensning, d.v.s. klipp av gammalt dött och flockar av nyanlända flyttfåglar är däremot dagsens sanning. Våren är här vidhåller t.o.m. väderpro...

Av Skogsfrun på Dal - 19 mars 2018 19:59

  Nyss när skogsfrun öppnade dörren och släppte ut katten hördes gässens högljudda prat nerifrån ån och Gösjön. Underbart, de är här! Vet de att det är vårdagjämning i morron...nej men de känner säkert av väderomslaget till mildare, ett plötslig ...

Hej och välkommen!.....


- till Torpet i det vackra Dalsland.
Om kommentarer läs mer...

Klicka för större bilder!

 

Fråga mig

55 besvarade frågor

 

Översätt

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Oss emellan...

Länkar

 

 

Vädret

Väder Mellerud

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se