Helt naturliga frivolter i torpidyllen

Direktlänk till inlägg 24 juni 2008

Vaga planer och haltande jämförelser

Av Skogsfrun på Dal - 24 juni 2008 08:26

Gomorron eller gomedda gott folk, Dals säregna drottning* har sovit som en stock och vaknat som en sådan. Inga som helst drömmar, rantande gubbs eller pipande djur har stört nattsömnen. Regnet har antagligen smattrat mot rutan, som i denna stund, men också det fixade John Blund. Sköönt!

 

Mail i boxen på morgonkulan är inte dumt. Raija, en trogen bloggläsare och kär hundköpare i dubbel mening (2 collies) berättar att hon ska till NY nästa vecka. För 5:te ggn!!

Voj voj, skogsfrun som aldrig varit längre utomlands än till våra nordiska grannländer (och knappt det) får komplexa besvär. Visserligen är en återvändarresa till Öa på planeringsstadiet,  med en övernattning kan veta, den jämförelsen haltar betänkligt. Hehe.


Ska vi ut och resa!?

 

Skogsfrun har ingen längtan till storstäder men NY har Central Park.

Vi som såg filmen Hair minns den för evigt grön.


Raija ska tänka på skogfrun där i CP, skogsfrun tänker att vi rider där jämsides på var sin vackra häst och hoppas på den där käcke cowboysen .Lyckad resa kära Raija, måtte vingarna bära både atter och fram. (dit och tillbaka) 

Skogsfruns närmaste planer är en kopp kaffe och en bit chokladkaka som bakades igår.RR har lovat gräva upp tistlarna på kullen.

Håller det upp så rider vi i eftermiddag Så går en dag ifrån vår tid….      
ANNONS
 
Ingen bild

medresenärskan

24 juni 2008 09:10

Skogsfrun behöver inte ha komplexa besvär. Vad är NY mot en ridtur i svensk idyll?? Friheten att stanna pållen var man vill och känna dofterna av svensk högsommar och se dess prakt .... Samspelet mellan Skogsfrun och hästen går inte av för hackor .... Medresenärskan har aldrig ridit, mer än på en elefant på Skansen .... och det är preskriberat. Ön är en mycket vacker och besökvärd plats ... visserligen saknar den skyskrapor, trängsel på gator och CP men naturen där och idyllen ger faktiskt mersmak den också. Så adjöss med komplexbesvären frua !!!!! Var plats har sitt värde var den än ligger.
Medresenärskan har hört talas om en dam som 12 år i sträck åkte på semester till Trollstigen. Vad är det som är så vackert och sevärt där? frågade någon damen .... Joo, maken vill dit och nu hittar vi dit så bra.

 
Cavvetjejernas matte

Cavvetjejernas matte

24 juni 2008 10:27

Öa, är en härlig plats. Har haft en väninna som bott på denna vackra ö, så jag har haft glädjen att tilbringat några nätter där.

http://cavaliersajten.bloggagratis.se

 
Monica

Monica

24 juni 2008 11:40

Vi har ju inte så värst långt till öa och det är några år sen vi var där, men har lite planer på en resa dit på semestern när vi har varit på den stora öa(Gotland).


Blåsten håller i och i natt har vi haft strömlöst en stund.

http://violett.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

24 juni 2008 17:41

Gör som Skogsfrun, samlar alla tankar och får ner flåset efter en runda med gräsklipparen (inte Roysen) och det bli en kopp kaffe utan dopp. Ludde är söt med ett upp och ett i minnet :-)

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Raija

24 juni 2008 18:44

Tack kära Skogsfrun för trevliga kommentarer om oss!
Måste ju kolla Skogsfruns blogg innan vi åker, kommer att sakna den under vecka!
Ja, jag ska verkligen tänka på Skogsfrun och mig ridande i CP och de vackra cowboysarna som tappar hakan när de ser oss!
Stort tack för resehälsning och
Kramar till er alla!
Raija & Co

 
Gunnel

Gunnel

24 juni 2008 19:00

Det här med storstäder är inget för mig heller. Jag tycker det luktar illa och mycket stress brukar det vara. Men jag förstår folk som har andra synpunkter.

Jag gillar att strosa i lugn och ro helst i skog eller landsbygd. En och annan liten stad kan jag väl besöka ibland för att bygga upp det kulturella :O)

http://djurvannen.blogspot.com

 
Marianne

Marianne

24 juni 2008 21:15

Visst minns man Hair och jag såg den i repris för ett par veckor sedan. Men i NY har jag inte varit, visserligen har jag en bekant som bor där och som har blivit lovad ett besök från mig. Men jag sa ju aldrig när* jag skulle komma. Men jag har inte varit på Öa heller.
Tistlarna lär nog återkomma rätt de grävs upp. Häll på lite salt eller ättika så försvinner de.

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Ingegerd

Ingegerd

24 juni 2008 21:54

Apropå hästar: vi har ett stall i närheten och beteshagar där det går fina gångstråk längs med stängslen. På väggen till stallet läste jag att man ej skall klappa hästarna pga smittosam sjukdom?! (för hästarna). Då har man redan passerat hästhagarna och ev redan hunnit klappa på ngn av deras mjuka mular. Vad kan det vara för sjukdom? Fast jag är ju inte häst, förstås.

http://josephinespapilloner.blogg.se/?tmp=24213802

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

25 juni 2008 13:13

Tack för alla kommentarer:)

Ingegerd, förbud att klappa hästar verkar konstigt??

Marianne har det ju så fint där hon bor i örtagården;)

Gunnel, frågan är väl var kulturen finns, den är som baken;)

Raija, flyg lågt!;)

Ruth, och vilket minne sen!

Monica, avundas dig närheten till öa, men man kan inte ha nära till allt;)

Cavvetjejernas matte minns nätterna på öa, hm... vem gör inte det!;)

Medresenärskan, tack för sparken på komplexet;) Trollstigen kollade skogsfrun upp; höga berg och djupa dalar. Vackert men inget för en med höjdskräck;(

http://www.barasaras.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 6 feb 23:39

  Medan snön dalar får vi roa oss bäst vi kan inomhus. Mirre tycker det är för mycke snö och för lite möss. Em sladd får duga.     Matte studerar Putin på Play. Intressant men inte överraskande insyn i maktens boningar. Ludde på soffan är v...

Av Skogsfrun på Dal - Fredag 1 feb 11:42

Opinion live igår:Så upphetsade folk blir när naturen kommer dem nära.Jag hade blivit glad över att den ensamma vargen lyckats ta ett byte och få ett skrovmål.Flytta bytet till skogen hade löst problemet.Eller gett vargen bedövning och flyttat den ti...

Av Skogsfrun på Dal - Torsdag 31 jan 17:34

Kärt besök av en gammal bloggkompis som hittat hit trots viss förändring och långt blogguppehåll föranleder skogsfrun att ta sig ett tag i kragen och skriva några upplysande meningar om sakernas tillstånd, apropå det.(Lååång mening det där).   Lä...

Av Skogsfrun på Dal - 5 april 2018 17:36

      Påsken är passé och violerna på G. Bråda tider nu så vi tillåter oss att fuska lite. Rabattrensning, d.v.s. klipp av gammalt dött och flockar av nyanlända flyttfåglar är däremot dagsens sanning. Våren är här vidhåller t.o.m. väderpro...

Av Skogsfrun på Dal - 19 mars 2018 19:59

  Nyss när skogsfrun öppnade dörren och släppte ut katten hördes gässens högljudda prat nerifrån ån och Gösjön. Underbart, de är här! Vet de att det är vårdagjämning i morron...nej men de känner säkert av väderomslaget till mildare, ett plötslig ...

Hej och välkommen!.....


- till Torpet i det vackra Dalsland.
Om kommentarer läs mer...

Klicka för större bilder!

 

Fråga mig

55 besvarade frågor

 

Översätt

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Oss emellan...

Länkar

 

 

Vädret

Väder Mellerud

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se