Helt naturliga frivolter i torpidyllen

Direktlänk till inlägg 20 juni 2008

Midsommarminne från Öa -roligt att träffa folk som man kan prata med, tyckte killarna.

Av Skogsfrun på Dal - 20 juni 2008 08:19

Godmorron och gla midsommar alla goa hoppetossor och sillstrypare!

 Nu har vi snart tacknämligt fått en halv rotblötai alla fall och gräset det gror. Det morrande minimonstret stampar otåligt i veboa, sugen på klipp efter så långan en tid av späkning, RR stampar inte lika otåligt.

 

Vi har tänkt fira dagen delvis på hästryggen, om nu denna strålande morgon inte övergår i något annat, regn och åska sias det om i rapporten. Den som lever får se och den som inte gör det kvittar det lika.

 

Skogsfrun njuter sin nystädade boning och vaktar den noga mot smutsiga tassar .

En snigel (svart) försökte slemma sig in, skogsfrun hejdade dess vådliga framfart redan på farstubron och hivade den långt åt tjottahejti. Det var endast färgen som räddade den från en säker död. RR lever farligt om han skulle glömma att byta till innetofflor, eller skifta i rödbrunt. Men ingen fröjd varar beständigt, snart lägrar sig dammet och friden igen och alla andas lättast ute.


 Skogsfrun minns en annan Midsommarafton…

Han kom i veteåkern med bergsprängaren under armen, bärandes  på en ICA-kasse som visade sig innehålla en 75:a. När vi frågade vart han var på väg och framhöll det olämpliga i att trampa kring där i åkern, började stora killen snyfta och förklarade att kompisarna övergivit honom.

På frågan vart han skulle upgav han en plats på fastlandet dit han tänkt sig vandra som en jesus på vattnet, att vi befann oss på en ö hade tydligen fallit honom ur minnet. Nåväl vi tog med den övergivne hem och bjöd honom dela vår enkla måltid bestående av sill och potäter, det var ju midsommarafton, men han tackade förskräckt nej för då kunde han ju bli nykter! I all välmening tackade vi däremot ja till att dela det som var kvar på flaskan och det ska erkännas att snapsen satt bra. Helt naturligt slog han sedan följe med oss till festplatsen lite senare, denne värsting från "Sveriges Chicago"!


På vägen dit passerade vi genom en tältplats där hundratals ungdomar  skränande raglade omkring, under tappra försök att låtsas ha roligt. De flesta tycktes ha kommit dit på stora Mc. Vi frågade ett par killar rent ut om de verkligen hade kul och fick till svar att; nä men va´ fan, de hade inte råd att betala inträdet till parken. Konstigt tyckte jag, ni som har så dyra fina cyklar. Just därför, blev det buttra svaret. Men vi kan hjälpa er att planka in sa min hjälpsamme sambo. Kan ni dansa då, inföll jag med en liten ful baktanke. Jaadå, utbrast en kille som förresten såg ut som en dröm, en kopia av David Bowie faktiskt. Schottis, frågade jag provocerande men till min häpnad högg killen tag i mig och drog iväg i en perfekt tur på grusvägen. Saken var klar de skulle med till parken!


 

David Bowie


Plankningen lyckades och väl inne dansade "rockstjärnan" och jag timmevis i perfekt harmoni och ren glädje! "Vilken häftig brutta du har fått tag på" hörde jag en kompis ropa till min kavaljer, trodde knappt mina öron. Menade han mig, en 45-åring bland ”tuffa” 18 åringar!

Utanför stod min osjälviske sambo och myste. Han som inte tar ett danssteg unnade mig denna dansens glädje, det var fint!


Lutad mot staketet satt den nu helt utslagne vandraren från vetefältet, vi lämnade honom där med viss tvekan när vi gick hemåt i sommarnatten, men han var i "gott" sällskap med en massa andra ungdomar i samma situation. Natten var ljum så de led ingen nöd, men tjejerna... ack om deras mammor sett dem!

  

Denna fullkomligt unika midsommarafton har gått till historien som en av de allra mest minnesvärda.

Följande morgon red vi genom tältstaden där det sussades tungt.

Våra vänner från gårdagen visade sig nymornade men fräscha.

Minns jag fel, men såg inte min danskavaljer något generad ut;-)     Nig vackert i dansen

behåll sansen

och tappa inte kransen         

 
ANNONS
 
Ingen bild

medresenärskan

20 juni 2008 10:49

Go´midsommar på sig, Skogsfrun med cliniskt rent skogstorp och med en berättelse så vacker så tårarna trillade av rördhet ... och en ynnest att få sån läsning på midsommaraftons morgon. Ja, och så vackert berättat.

Jag frågade Skogsfrun här om dagen om RR stod för Rolls Royce men så var det inte ... men vet du med den generositeten han visade den där midsommarnatten bestämmer jag mig för att verkligen se honom som en sådan med alla lyxtillbehör påplockade. Oj, oj, oj ... karl det!!!

Bli nu inte mallig, Skogsfrun det passar inte in i idyllen, men känn stolthet att ha hittat dylik partner.
Här kommer nu en stor Midsommarkram från medresenärskan och då ingår RR i min omfamning ... Medresenärskan höjer därpå ett litet glas och ropar .... "Se upp där nere ... nu kommer den".

 
Rut

Rut

20 juni 2008 11:17

Trevlig fortsättning dyra skogsfru!
Du tänker alltså fira i stallet om jag fattat dej rätt när du städat ut både hundar och RR inklusive dej själv från huset.
Jaja ibland går man till överdrift tills man inser nackdelarna.
En klok människa sa att lite skit i hörnen är bättre än ett rent helvete, min mamma sa att det gör inte så mycket om det är lite skräp mitt på golvet bara det är rent i vrårna.
Man kan tvista om vem som har rätt Frida och Idunn är nog glada fast hoppas slippa menyn, den får matte och husse behålla för sig själva, sillben i halsen vill vi inte ha men gärna blomsterkransar i håret

http://www,rut,blogg.se

 
Ingen bild

trollet

20 juni 2008 11:23

Ett stilla regn faller över det folkrikaste länet just nu.
Vid eventuella aktiviteter utomhus ikläda vi oss vinterkläder och paraply
Trevlig midsommar från oss i Dalarna

 
Ruth

Ruth

20 juni 2008 16:40

Hur vädret är i dag kvettar, är ensam i kåken med hundarna nu, min man är i Värmland sedan en vecka tillbaka, och är borta några veckor till. Har varit valpköpare här från Lidköping, så gulliga, och jordgubbstårta hade dom med sig, det blev en rejäl Midsommarfika tillsammans med mina inköp. Stormat, åskat och det har vräkt ner regn här i dag, men nu skiner solen på våra tak.

Vilken härlig berättelse om ett mysigt midsommarfirande du bjöd oss på i dag, tack för den !

Skall ni sitta inne i stallet i dag så kommer det väl inte bli så mycket att skriva om från denna dagen, men mysigt kan det bli ändå !

Trevlig Midsommarafton !

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

20 juni 2008 16:41

Glömde ju att påpeka kransen på skogsfruns huvud, fint och sommrigt blev det !

http://bernamis.bloggagratis.se

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

20 juni 2008 17:36

Kliniskt rent bästa medresenär, är att ta i och länge varar ordningen inte.RR:s kvali-fika-tioner ska vi nog tala tyst om. Masen är nog stursk som han är;) Sitt öde* kan man inte kämpa emot, det söker en, bra eller illa vuret, vem vet med facit i hand som det heter. Tack för go kram med tillbehör! och för alla uppmuntrande tillrop angående skogsfruns vanvettiga skriverier;)
Både Rut och Ruth har fått för sig att vi firar midsommar i stallet, hehe. Ånej bättre upp, vi ska SITTA TILL HÄST ett par timmar och rida ut i naturen (har just kommit hem från ridturen).
Håller med Ruts mamma om rent i vrårna, annat är ju fusk;)Fira med valpköpare som kommer med jordgubbstårta låter mysigt Ruth:) Trollets midsommar är lite kylslagen tycks det men man kan ju ha trevligt inne också, och Tintin kryar på sig, vilken lycka!
Tack för påhälsningen och fortsätt fira!

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Gunnel

Gunnel

20 juni 2008 18:03

Vilket härligt minne. Blir lite nyfiken på vem som hade lärt din kavaljer dansa schottis. Kan det vara på samma sätt som jag en gång lärde mig...nämligen hemma i köket och på hallgolvet. Jag har även gjort det med våra egna barn...och när dom var små kunde dom men nu vet i 17.

Ha en skön midsommarkväll

http://djurvannen.blogspot.com

 
Luna

Luna

20 juni 2008 19:14

Hej svejs. Dyker in o önskar trevlig midsommar. Hoppas det var uppehåll så ni fick er en midsommarridtur. Här regnade det i förmiddags men sedan har det varit sol och blåst, men en behaglig blåst. Vi har suttit ute i trädgården en hel del.
Övervikten är väl på en si så där 45 kilo enligt mig själv men skulle nog kunna gå ner 55 utan att se trådsmal ut...suck.
Ha det gott.

http://lunanimbus.blogg.se

 
Marianne

Marianne

20 juni 2008 19:26

Oavsett hur mycket jag än städar så går det inte att hålla rent mer än en liten stund. Sex stora hårbollar som både fäller och dammar och sen de tvåbenta som tror att det är allmän genomgång i kåken gör att ibland så får dammtrasan en lång och välbehövlig vila. Det är nämligen oftast enbart jag själv som vet om det är städat eller inte.
Att fira midsommar ett par timmar på hästryggen är en bra ide. Själv har jag inplanerat att göra så lite som möjligt på längsta möjliga tid.
Ha en fortsatt skön dag.

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
maki till skogsfrun

maki till skogsfrun

20 juni 2008 23:26

"Nig vackert i dansen
behåll sansen
och tappa inte kransen"
citerar jag
min kära Skogsfrun!
kram

http://maki.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Skogsfrun på Dal - Torsdag 5 april 17:36

      Påsken är passé och violerna på G. Bråda tider nu så vi tillåter oss att fuska lite. Rabattrensning, d.v.s. klipp av gammalt dött och flockar av nyanlända flyttfåglar är däremot dagsens sanning. Våren är här vidhåller t.o.m. väderpro...

Av Skogsfrun på Dal - Måndag 19 mars 19:59

  Nyss när skogsfrun öppnade dörren och släppte ut katten hördes gässens högljudda prat nerifrån ån och Gösjön. Underbart, de är här! Vet de att det är vårdagjämning i morron...nej men de känner säkert av väderomslaget till mildare, ett plötslig ...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 14 mars 21:02

Stånkat körv har inte skogsfrun gjort idag, men mycket annat.Är det SOLEN som lockar fram energin...Bakat bullar och morotskaka, men först efter en pulsig promenad med Luddegrisen som låg på i selen som värste draghund. Intressanta spår i snön som då...

Av Skogsfrun på Dal - Tisdag 13 mars 16:21

      Bland det första skogsfrun gör på morgonen är att sätta på radion.Ture fasantupp har visst lärt sig att då är käringen äntligen uppe. I morse kom han smygande runt  hörnet vid trappen och bligade storögt uppfordrande mot människan i föns...

Av Skogsfrun på Dal - Onsdag 28 feb 15:26

    En period av iskyla från Sibirien utsätter oss för stora påfrestningar. Trafikolyckor i närmaste omgivningen, är legio. Man håller sig och yarisen vackert hemma och avvaktar ljusare tider, kanske redan på Torsdag. Förråden börjar tryta. V...

Hej och välkommen!.....


- till Torpet i det vackra Dalsland.
Om kommentarer läs mer...

Klicka för större bilder!

 

Fråga mig

54 besvarade frågor

 

Översätt

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Oss emellan...

Länkar

 

 

Vädret

Väder Mellerud

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se